Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als je iets vervelends overkomt, dan is het goed dat alles goed verzekerd is. Met behulp van deze website ontdek je de goedkoopste of beste woonverzekering van Zelf. De woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal- en een inboedelverzekering. Meestal wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus zowel jouw huis als inboedel. Huur je? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Vergelijk meteen alle bekende bedrijven waaronder Aon Direct en Independer die schade door o.a. inbraak, bliksem, brand, vandalisme verzekeren.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Goedkope inboedelverzekering Zelf juli 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld storm, brand, diefstal, inbraak, vandalisme. Dit kan bijv. gaan om een kapotte koelkast. Onder inboedel verstaan we alle zaken die je zonder iets te breken kunt meenemen. Spullen die vastzitten aan je huis dek je af met een opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Iedereen gaat voorzichtig om met zaken als vitrages of badkameraccessoires? Op dit gebied zijn er 3 type polissen all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Ben jij op zoek naar een een goedkope inboedelverzekering van Zelf? Begin direct met direct onze vergelijker! Meestal doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer Hollanders combineren de polissen en gaan voor een voordelig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een unieke pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en gemakkelijk te begrijpen. In jouw verzekeringspakket vind je meestal de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker is dit alles te combineren met motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, autoverzekering. Verzekeraars als Aegon + Independer faciliteren dergelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Unigarant.

Voordelig

Mooie pakketkorting

Centrale klantenservice

Schade snel afgehandeld

Alles in 1 automatische incasso

Transparant en duidelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Zo’n opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade door brand, storm, water, diefstal. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als de garage zijn afgedekt. Hierdoor kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Veel van de hypotheek-bedrijven hanteren het als een randvoorwaarde. Dankzij een (extra) uitgebreide polis sta je niet voor vervelende verrassingen bij schadeposten als blikseminslag en vandalisme. In het geval van een allrisk opstalverzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.

Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasmachine of brand in de schoorsteen? Brand in huis is altijd een risico. De kostenposten lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld blusschade. Brandschade aan jouw bezittingen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand worden afgehandeld via de opstal.

Inbraak en diefstal

Een huisbraak kan iedereen gebeuren. Openwrikken of een deur of raam intrappen, dieven zijn zeer vindingrijk. De kostenpost naar aanleiding van inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade door inbraak aan het huis handel je af via de opstal, en gestolen kostbaarheden regel je via de inboedel.

Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Hevige regenval of een lek waterbed. Je kunt dan denken aan schade als een kapotte koelkast. Normaliter worden dergelijke kosten vergoed door de woonverzekering (inboedel of opstal). Bestudeer de laatste polisvoorwaarden en ontdek in hoeverre je verzekerd bent.

Schade door storm

Incidenteel ondergaan wij een hevige storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor schade rondom het huis. Bijvoorbeeld door gesneuvelde ruiten. In veel gevallen is het schade aan jouw woning, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt kan er sprake zijn van een relatief hoog eigen risico oplopend tot €250.

Online een goedkope Zelf woonverzekering afsluiten
Wil jij een woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw ideaalplaatje? Hier ontdek je een handig stappenplan. Verzeker à la minute de woning met Zelf eenvoudig online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Markeer optioneel aanvullende opties als rechtsbijstandverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (keuze uit opties als appartement). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning veilig? Een optie kan zijn Borg certificaat.
 9. Je ziet vervolgens alle woonhuisverzekeringen die aansluiten op jouw ideaalplaatje. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket van Zelf

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Handig: je kunt jouw Zelf woonverzekering nog persoonlijker maken met extra interessante aanvullende polissen. Daarbij onderscheiden we: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Verderop check je praktische info (of bekijk Groningen, Oosterhout en Zwolle).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een extra glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel ramen? Een aanvullende glasdekking is voor zulke huizen geen gek idee. Deze additionele polis staat garant bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: een mooie spiegel en iPhones dien je meestal apart te verzekeren. Is de verzekering voor een huurhuis? Check in het ondertekende contract of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Ga dan zeker voor de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze staat garant voor bijna alle denkbare schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar jij zelf schuldig aan bent. Uiteraard geldt dit alleen als het om een ongeluk gaat. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

  • de hond maakt iets kapot
  • Jouw hond maakt krassen op de auto van iemand anders
  • Je gooit bier over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering is aan te vullen met een buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn de kostbaarheden niet alleen in huis veilig voor schade en diefstal, maar ook als je ergens anders bent. Het gaat hier om spullen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Bijvoorbeeld een e-reader & jouw golfspullen. Let op oververzekering: wellicht bezit jij al een smartphone-verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden van Zelf

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Dit betreft materiële schade en schade aan het lichaam. Je kunt denken aan een vlek in de vloer en ook medische kosten. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Goed om te weten: de aansprakelijkheid keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook die van bijvoorbeeld jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is absoluut geen overbodige luxe. Polissen staan garant voor een flink bedrag, van €1.100.000 tot ruim €4.400.000. BIj de meeste verzekeraars hoef je geen eigen risico te betalen. Een verzekering voor aansprakelijkheid is er al vanaf €4,05 per maand. Bekijk ook Reaal.

Zelf Rechtsbijstandverzekering
Het product rechtsbijstand ondersteunt bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict met de gemeente of verkeersongeluk. In dat geval is het prettig dat je wordt ondersteund waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er zijn een aantal verschillende opties.

   • Consumenten-module(bijv. een product dat je gekocht hebt)
   • Module werk (bijv. geschil over de uitkering)
   • Module Wonen (bijv. bij een slecht uitgevoerde verbouwing)
   • Verkeer-module (bijv. verhalen van schade)

De maandelijkse premies variëren significant (vanaf zo’n €38,55 tot en met €26,75 per maand in juli 2024). Deze prijs hangt af van het pakket dat je kiest, het te verzekeren bedrag en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Zelf afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering