Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken Direct een voordelige woonverzekering afsluiten!

De aansprakelijkheidsverzekering, die ook vaak WA-verzekering genoemd wordt, geeft u bescherming tegen het risico van aansprakelijkheid. De zogenoemde letselschade en zaakschade die u (of uw gezinsleden) veroorzaakt, worden door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Uitsluitend financiële schade die opzettelijk veroorzaakt is, wordt vaak niet vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Bij het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen moet u hier rekening mee houden. Deze soort schade wordt ook wel zuivere vermogensschade genoemd. Schade aan een auto of motor wordt niet vergoed, net als schade die te maken heeft met het uitoefenen van uw beroep of bijbaan.

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken zal goed van pas komen bij de al eerder genoemde schade die door u, uw partner of uw kinderen veroorzaakt zijn, schade veroorzaakt door uw huisdier en brandschade aan een in het buitenland gehuurde vakantiewoning. Ook schade aan geleende goederen wordt soms vergoed. Verder kan u rekenen op een vergoeding wanneer er schade optreedt tijdens vrijwilligerswerk of een stageperiode. Zelfs inwonende ouders, grootouders of ongehuwde familieleden zijn vaak meeverzekerd. Kom je in een juridisch conflict terecht? Dan is een aansprakelijkheidsverzekering meestal niet voldoende. Een rechtsbijstandverzekering kan hier wel uitkomst bieden.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Vaak zijn de verzekerde zaken bij een aansprakelijkheidsverzekering licht afhankelijk van de aanbieder van de aansprakelijkheidsverzekering. Zo is schade tijdens een vriendendienst bij Ditzo wel verzekerd tot een bedrag van 15000 euro, maar als u Ditzo met andere aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijkt blijkt dat zij dit niet vergoeden. Ook het bedrag waarvoor u maximaal verzekerd bent verschilt tussen de aanbieders. Om de verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken vindt u hieronder beschrijvingen met verschillen tussen de aanbieders.

Elke verzekeraar kent vier categorieën wat betreft uw situatie. Het laagste bedrag betaalt u wanneer u alleen uzelf verzekerd tegen aansprakelijkheid. Een trapje hoger vindt u een dekking voor uw partner en uzelf. Daarnaast kunt u nog kiezen voor een aansprakelijkheidsverzekering voor u en uw kinderen, of voor u, uw partner en uw kinderen. Hieronder kunt u de aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Woonpakketverzekering afsluiten? Vergelijk de goedkoopste verzekeringspakketten!