Buitenhuisdekking Jouw spullen ook buiten huis verzekerd!

Met een inboedelverzekering verzeker je al jouw kostbare eigendommen in huis. Denk aan je iPad, tablet, televisie, meubels, instrumenten enzovoort. Maar wat als je jouw spullen ook regelmatig onderweg meeneemt? Diefstal of beschadiging van jouw spullen is buiten je huis meestal niet verzekerd. En dat is soms best vervelend. Gelukkig is er een speciale buitenshuisdekking waarmee ook de spullen onderweg zijn verzekerd. Zo zijn jouw tablet, smartphone of muziekinstrument ook buiten je woning verzekerd. Meestal kan je deze extra module afsluiten als aanvullende woonverzekering.

Kenmerken van een buitenhuisdekking
De buitenhuisdekking wordt gezien als een waardevolle aanvulling op de inboedelverzekering. De meeste polissen zien er als volgt uit.

  • Je spullen worden verzekerd in de hele Benelux + Duitsland
  • Voor sierraden geldt vaak een maximale vergoeding van €1.000 tot €2.500
  • Voor audiovisuele apparatuur (denk aan je telefoon of tabelet) geldt vaak een maximale vergoeding van €3.000 tot €6.000.

Let op: de buitenhuisdekking vergoedt niet alles
Het is goed om te weten dat de buitenshuisverzekering niet alle schade vergoedt. Er zijn uitzonderingen. Het is goed om deze – voordat je zo’n module afsluit – goed in overweging te nemen. Hieronder sommen we de belangrijkste uitzonderingen voor je op:

  • Slijtage of schade aan spullen die ontstaat door normaal gebruik. Denk aan vlekken en krassen
  • Schade door veroudering. Een telefoon van 5 jaar kan natuurlijk kapot gaan
  • Ga je slordig om met spullen? Laat je ze bijvoorbeeld onbeheerd achter? Dan kan je vaak ook geen aanspraak maken op de verzekeraar
  • Leen je iets uit, en raakt het dan beschadigd of wordt het gestolen? Ook dan heb je vaak geen recht op een geldbedrag

Let op oververzekering

Denk voordat je zo’n buitenhuisverzekering afsluit goed na of je het echt nodig hebt. Er kan namelijk sprake zijn van oververzekering. Wanneer je al een smartphone/tabletverzekering, of een uitgebreide doorlopende reisverzekering hebt, dan kan zo’n extra buitenhuisdekking wat overbodig zijn. De kans is dan groot dat je twee keer een premie betaalt voor grotendeels het eigen risico. Breng dus altijd eerst jouw huidige verzekeringen in kaart voordat je jouw woonverzekering uitbreidt met weer een nieuwe aanvullende module.

Woonpakketverzekering afsluiten? Vergelijk de goedkoopste verzekeringspakketten!