Inbraakverzekering vergelijken en afsluiten Verzeker jouw huis en spullen tegen inbraak

Inbraak en diefstal, het zijn geen populaire onderwerpen maar het kan je zomaar gebeuren. Hoe vaak hoor je niet dat er is ingebroken bij iemand in de buurt? Inbraak kan flink wat schade tot gevolg hebben. Denk aan de schade aan jouw huis (bijvoorbeeld een geforceerde deur, een gebroken raam). En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ontvreemde spullen. Een tablet, TV, smartphone, kunst, contant geld, de auto: de kosten kunnen enorm oplopen. Gelukkig kan je je voor de schade als gevolg van diefstal en inbraak indekken door het afsluiten van een inbraakverzekering. Deze valt onder de woonverzekering. De schade aan het huis loopt via de opstal/woonhuisverzekering en gestolen spullen handel je af via de inboedelverzekering. Uiteindelijk kan inbraak ook weer leiden tot bijvoorbeeld waterschade.

Wat is er verzekerd met een inbraakverzekering?
De inbraakverzekering valt tegenwoordig standaard onder de woonverzekering. Een deel valt onder de inboedelverzekering, en een deel heeft te maken met de opstalverzekering. Hieronder leggen we het verschil tussen deze beide polissen in het kort uit:

Gestolen spullen verzeker je met de inboedelverzekering
De meeste Nederlanders hebben wel een inboedelverzekering. Hiermee verzeker je eigenlijk alle losse spullen in huis (spullen die niet aan je hui vast zitten). Daarbij moet je denken aan een smartphone, tablet, TV, meubels, sierraden of contant geld. Wordt er bij jou ingebroken? Dan kan je de ontvreemde spullen claimen bij de verzekeraar. Soms geldt er een maximum bedrag wat je kunt terugvragen. Vaak zit er ook een max. op kunst en sierraden.

Inbraakschade aan de woning verzeker je met de opstalverzekering
Heb je een eigen huis? Dan wil je natuurlijk ook de schade aan je huis als gevolg van een inbraak verzekeren. Dat doe je met de opstalverzekering. Hiermee verzeker je tegen vrijwel alle soorten schade aan huis. Denk aan een kapot dak door een storm (vanaf windkracht 7), maar dus ook een kapotte deur als gevolg van een inbraak. Heb je een huurhuis? Dan is het niet altijd nodig om een opstalverzekering af te sluiten. Vraag dit indien gewenst even na bij de verhuurder.

Inbraakverzekering vergelijken en afsluiten april 2024

Heb jij een eigen woning? Dan is het aan te raden om een verzekeringspakket af te sluiten. Daarin zit dan een opstalverzekering en inboedelverzekering. Soms wordt dit aangevuld met een aansprakelijkheidsverzekering en andere aanvullende modules als de buitenhuisdekking of glasverzekering. Via onze vergelijker kan je eenvoudig het goedkoopste verzekeringspakket vinden dat past bij jouw situatie. Dit zijn pakketverzekeringen waar dus zowel een inboedel- als opstalverzekering is inbegrepen.

Heb je een huurwoning? Dan hoef je eigenlijk alleen de inboedelverzekeringen te vergelijken. Hierbij geef je zelf aan welk bedrag je wilt verzekeren. Vervolgens vind je snel en eenvoudig de goedkoopste inbraakverzekering voor jouw inboedel!

Woonpakketverzekering afsluiten? Vergelijk de goedkoopste verzekeringspakketten!