All Risk woonverzekering Complete dekking, ook als je 't zelf veroorzaakt

Op het moment dat je bezig bent met het afsluiten van een woonverzekering heb je eigenlijk 2 opties: of je kiest voor een (extra) uitgebreide dekking of de volledige allriskverzekering. Het is de meest uitgebreide polis die je kunt kiezen. Dankzij zo’n polis ben verzekerd tegen “alle van buitenkomend onheil”. Je moet dan denken aan schade die plotseling en overwacht tot stand komt. Denk aan oorzaken als inbraak, brand of een storm. Ook als je zelf de schade veroorzaakt ben je dankzij een allrisk dekking vaak gewoon verzekerd.

Let op de uitzonderingen
Bij de term “allrisk verzekering” denk je al gauw dat daadwerkelijk alles verzekerd is. Maar in de praktijk is dat niet helemaal waar. Er zijn in de regel een aantal uitzonderingen, zaken die niet gedekt zijn. Hierbij moet je denken aan schade die jezelf expres veroorzaakt, of schade veroorzaakt door huisdieren of ongedierte. Ook kunnen er specifieke regels zijn voor schade die tot stand komt door een aardbeving of overstroming. Bekijk dus altijd goed de de voorwaarden van de polis. Bepaalde zaken als glas en inboedel buitenhuis worden ook niet gedekt met de all-risk polis. Deze kan je weer verzekeren met speciale aanvullende verzekeringen.

Moet ik een allrisk woonverzekering afsluiten?
De allrisk woonverzekering heeft met afstand de meest uitgebreide dekking. Maar het is niet vanzelf dat dit voor iedereen ook de beste polis is. Allereerst is het goed om op te merken dat de premie van deze polissen hoger ligt dan die van een (extra) uitgebreide dekking. Het verschil is vaak €5,00 tot €10,00 per maand. Ga voor jezelf dus eens na of of jij dit bedrag over hebt voor het stukje extra dekking. Er zijn namelijk ook de nodige zaken uitgesloten.

Wil je specifiek het risico op kapotte ruiten of inboedel buiten huis verzekeren? Dan kan je juist ook een glasverzekering of buitenhuisdekking afsluiten. Dankzij deze polissen dek je jezelf in voor veel voorkomende schade, en ben je onder aan de streep wellicht goedkoper uit dan bij een all-risk verzekering.

Met name voor een nieuwbouwwoning is het wel aan te raden om een all-risk verzekering af te sluiten. In het begin ben je erg zuinig op je spullen en is het extra vervelend wanneer er iets raakt beschadigd door een (dom) ongeluk.

Woonpakketverzekering afsluiten? Vergelijk de goedkoopste verzekeringspakketten!