Rechtsbijstandverzekering vergelijken Juridische hulp zonder onverwachte hoge kosten

Stel je hebt een conflict met je werkgever, onenigheid met je huurbaas of een ruzie met de buurman. Het kan zijn dat je juridische hulp nodig hebt. En zoals iedereen wel weet, juridische hulp is niet goedkoop. Gelukkig kan je je verzekeren voor deze hoge kosten. Met een rechtsbijstandsverzekering ben je op de juiste momenten verzekerd van juridische hulp. Er zit ontzettend veel verschil in de polissen. De dekking en de premies lopen zeer uiteen. De verschillende rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken juli 2024 is daarom altijd verstandig.

Wanneer komt zo’n rechtsbijstandsverzekering van pas?
Je hebt misschien niet dagelijks te maken met juristen en advocaten. Toch kan het zomaar gebeuren dat je wel juridische ondersteuning nodig hebt. Wanneer je hier niet voor verzekerd bent kan dit flink in de papieren lopen. Hieronder noemen we een aantal voorbeelden:

 • Er is een conflict met een leverancier
 • Je hebt een conflict met de buren over de erfscheiding
 • Je hebt iets gekocht bij een winkel, maar het product wordt niet geleverd
 • Jouw huurbaas weigert jouw woning te repareren
 • Jouw baas komt zijn afspraken niet na
 • Jouw verzekeraar weigert een bedrag uit te keren n.a.v. een inbraak

Wat kost een rechtsbijstandsverzekering? (juli 2024)
Je kunt jezelf verzekeren voor juridische hulp vanaf slechts een paar euro in de maand. De actuele premies bedragen zo’n €5,00 per maand, afhankelijk van de gekozen dekking, het te verzekeren bedrag en jouw gezinssamenstelling. Je kunt de polis helemaal zelf samenstellen. De meeste verzekeraars werken met speciale modules zoals “Inkomen & werk”, “Consumentenzaken”, “Verkeersconflicten” en “Fiscale Zaken”. Hoe meer modules je kiest, hoe hoger de premie wordt.

Waar moet ik verder op letten?

Overweeg jij het afsluiten van een goedkope of gewoon goede rechtsbijstandsverzekering? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder sommen we de belangrijkste tips en aandachtspunten op:

  1. Kies alleen de modules die voor jou relevant zijn. Misschien heb je al een heel uitgebreide autoverzekering. De module “Verkeer” kan dan overbodig zijn.
  2. Je kunt niet onbeperkt gebruik maken van jouw verzekering. Heb je te vaak te maken met juridische kosten? Dan kan de premie omhoog gaan, of kan de polis worden beëindigd door de verzekeraar.
  3. Het duurt een aantal weken/maanden tot de aangevraagde verzekering ingaat. De actuele wachttijd van< juli 2024 bedraagt zo’n 3 maaanden
  4. Zit je op dit moment in een conflict, en ga je pas nu een verzekering aanvragen? Dan dekt de aan te vragen polis de juridische kosten die voortvloeien uit het huidige conflict niet

Woonpakketverzekering afsluiten? Vergelijk de goedkoopste verzekeringspakketten!