Aanvullende woonverzekeringen Maximale dekking in jouw verzekeringspakket

Met een verzekeringspakket ben je al verzekerd voor schade aan jouw huis (opstal/woonhuisverzekering), en de inboedel (inboedelverzekering). Maar er zijn nog een aantal specifieke aanvullende modules die je bij veel verzekeraars optioneel kunt afsluiten. De meeste aanbieders bieden de volgende 3 aanvullende modules:

  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Glasverzekering
  • Buitenhuisdekking

Aansprakelijkheidsverzekering
Met deze extra verzekering ben je verzekerd voor schade die jij (of je gezinsleden / huisdieren) veroorzaakt bij anderen. Het is niet verplicht, maar de aansprakelijkheidsverzekering is wel aan te raden.

Glasverzekering
Een bal door de ruit? Deze schade wordt niet standaard verzekerd met een (all risk) woonverzekering. Voor schade aan je ruiten kan je een glasverzekering afsluiten. Vooral aan te raden bij een huis met veel ramen.

Buitenhuisdekking
Wil je dat jouw eigendommen ook buiten huis zijn verzekerd? Bijvoorbeeld een laptop of muziekinstrument? Neem dan een buitenhuisdekking. Hiermee heb je een goed gevoel, waar je ook bent. 

Moet ik mijn woonverzekering uitbreiden met de aanvullende verzekeringen?

Bij het afsluiten van een pakketverzekering krijg je allerlei aanvullende modules voor je kiezen. Heb ik deze echt nodig? Een aansprakelijkheidsverzekering is voor iedereen aan te raden. Voor een klein bedrag in de maand ben je verzekerd voor onverwachte hoge kosten. Een ongelukje kan namelijk maar zo gebeuren. Controleer natuurlijk wel eerst of je niet al ergens zo’n aansprakelijkheidsverzekering hebt lopen. Let op: dit is iets anders dan een WA-verzekering (deze is voor auto’s en motors)

Een glasverzekering en buitenhuisdekking zijn niet perse nodig, maar kunnen wel van pas komen. Vooral als je veel onderweg bent met dure spullen zoals een camera, muziekinstrument of andere dure apparatuur. Een glasverzekering is vooral aan te raden wanneer je veel glas hebt. Met name het vervangen van HR++(+) glas kan erg kostbaar zijn.

Woonpakketverzekering afsluiten? Vergelijk de goedkoopste verzekeringspakketten!