Woonverzekering Amersfoort Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €5,50 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Uiteraard, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets gebeuren, dan ben je blij dat je een verzekering hebt afgesloten. Aan de hand van de vergelijkingstool vind je de beste woonverzekering (met een lage premie) die je kunt afsluiten in Amersfoort. Een woonverzekering is een verzamelterm voor de opstal- en een inboedelverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw spullen en jouw huis. Woon je in een huurhuis? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk hier online alle bekende partijen als Allsecur en Klaverblad die schade door o.a. water, vandalisme, storm, inbraak (grotendeels) verzekeren.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Amersfoort juli 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Je bent gedekt tegen schade door onder andere vandalisme, brand, water, inbraak, diefstal. Je kunt dan denken aan schade aan kleding. De definitie van inboedel is alle bezittingen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Zaken die vastgenageld zitten aan je woning dek je af met een opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter veel huishoudens hebben wel zo’n polis. Jij bent toch ook gehecht aan zaken als pannen of hobby-artikelen? We onderscheiden 3 varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wil jij een goede inboedelverzekering Amersfoort? Start direct de woonverzekeringstool. Meestal doet men dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel Nederlanders gaan voor een voordelig verzekeringspakket. We spreken ook over een speciale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en overzichtelijk. In een verzekeringspakket tref je doorgaans de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Tevens neemt men hierbij ook ongevallenverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, autoverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals De Goudse en Nationale Nederlanden verkopen soortgelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Zweins verzekeringspakket.

Goedkoop

Mooie pakketkorting

Centrale klantenservice

Uitstekende online service

Alle premies op 1 factuur

Begrijpelijk

woonverzekering-amersfoort


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Amersfoort? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Jouw woning verdient een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade voortkomend uit o.a. brand, inbraak of storm. Ook overige onroerende onderdelen als de garage zijn afgedekt. Via deze verzekering wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Alle grote hypotheek-bedrijven stellen zo’n polis verplicht. Dankzij een (extra) uitgebreide polis kom je niet voor hoge kosten te staan bij kostenposten veroorzaakt door hagelschade of schroeischade. Meer zekerheid? Met een allrisk polis is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een te hoog gestookte haard of spelen met vuur? Brand in de woning kan zomaar voorkomen. De kosten zijn al snel erg hoog. Dankzij een brandverzekering dek je schade af door o.a. schroeischade. Brandschade aan jouw eigendommen lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een diefstal in Amersfoort kan ook jou overkomen. Kerntrekken of de hengelmethode, dieven zijn zeer vindingrijk. Jouw schade ten gevolge van diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: schade aan het huis wordt afgehandeld d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde eigendommen regel je via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een flinke regenbui of een kapotte leiding. Je kunt dan denken aan schade als een kapotte wasmachine. In veel gevallen worden dergelijke kosten verzekerd d.m.v. de opstal/inboedelverzekering. Open de voorwaarden van de polis en check wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Heel soms hebben we te maken met een serieuze storm. De definitie van storm is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor een flinke schade. Bijvoorbeeld door een kapot dak. Meestal gaat het om schade aan de buitenkant van het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt werken verzekeraars met een hoog eigen risico tot circa €265.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Amersfoort
Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten die matcht met jouw situatie? Hier bekijk je meer informatie. Verzeker meteen het huis in Amersfoort zonder problemen online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheid
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Wat voor soort huis is het? (kies bijv. voor studio). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die rijmen met jouw eisenpakket. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Amersfoort

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het kan zijn dat je een specifieke dekking mist. Onze adviseur: je kunt jouw woonverzekering in Amersfoort complementeren met een aantal nuttige aanvullende modules. Veel gekozen opties zijn: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand tref je nuttige info (of bekijk woonverzekering Wetering afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen aan te raden. Deze nieuwe polis betaalt uit in het geval je van schade aan de glazen. Advies: zaken als een aquarium of iPhones dien je meestal apart te verzekeren. Is de verzekering voor een huurhuis? Bekijk in de meest recente overeenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze betaalt uit bij bijna alle denkbare schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Tevens gaat dit alleen op als iets per ongeluk gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Je stoot iemands smartphone van tafel
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst frisdrank over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is uit te breiden met de buitenhuisdekking. Op die manier zijn je bezittingen niet alleen als je thuis bent gedekt voor inbraak en schades, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Utrecht). We spreken hier van bezittingen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Je moet dan denken aan een spiegelreflexcamera en viool. Je bent al gauw oververzekerd: misschien heb je al een ipad-verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Amersfoort

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor mogelijke schade die je aan anderen toebrengt. Dit betreft schade aan spullen en letselschade. Onder andere een onbruikbare bank en kosten voor medicatie. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Let op: de aansprakelijkheidsverzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook schade aangericht door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet wettelijk verplicht, maar het is wel aan te raden. Dergelijke polissen bieden een verzekerd bedrag vanaf zo’n €1.200.000 tot €4.500.000. Bij veel aanbieders geldt er geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid sluit je af vanaf €3,00 (betaling per maand). Wellicht interessant: Verzekeruzelf.nl.

Rechtsbijstandverzekering Amersfoort
De rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij uiteenlopende geschillen. Je moet dan denken aan bij ontslag en conflict na autoschade. Hierbij is het prettig dat je support krijgt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten.

 • Consument & wonen (bijv. conflict met een webshop)
 • Inkomen & Werk (bijv. tuchtzaken)
 • Woon-module (bijv. conflict over wonen)
 • Module verkeer (bijv. conflict na autoschade)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis schommelen enorm (startend vanaf €24,70 tot €24,80 per maand in juli 2024). Het tarief komt tot stand door de grootte van het pakket, het totaalbedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Amersfoort op maat? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?