Woonverzekering Wetering Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €6,55 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Natuurlijk, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het wel zo fijn dat je een goede verzekering hebt. Aan de hand van de vergelijkingstool ontdek je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor bewoners van Wetering. Het concept woonverzekering is een term voor een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Beschik je over een huurhuis? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Bekijk en vergelijk hier alle populaire verzekeraars waaronder EAG Assuradeuren en REAAL Verzekeringen die schade veroorzaakt door vandalisme, bliksem, water, inbraak vergoeden.

 • Alle erkende aanbieders
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • De beste pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Wetering juli 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Voorbeelden zijn schade door onder andere brand, water, storm, inbraak, diefstal. Dit kan bijv. gaan om gestolen sieraden. De definitie van inboedel is alle zaken die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Eigendommen die vastzitten aan je huis kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter ruim 80% van de huishoudens hebben de inboedel wel verzekerd. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als kamerplanten en koffers? Op dit gebied zijn er drie soorten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Wetering? Start meteen met direct de woonverzekeringstool. Meer en meer doe je dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal consumenten combineren de polissen en gaan voor een handig verzekeringspakket. Dan hebben we het over een speciale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en duidelijk. In een verzekeringspakket vind je bijna altijd de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Tevens zijn er mogelijkheden voor rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering. Aanbieders als BLG wonen + REAAL Verzekeringen faciliteren dergelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Warffum verzekeringspakket.

Voordelig

Mooie pakketkorting

Korte lijnen met service

Adequate afhandeling

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-wetering


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Steenwijkerland? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Dat verdient dan ook een passende verzekering. Jouw opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade door bijvoorbeeld brand en storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een tweede woning zijn inbegrepen. Via deze verzekering zul je veel financiële compensatie krijgen in het geval van schade. De meeste hypotheken stellen zo’n polis verplicht. Met behulp van een (extra) uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij schade als water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed en vandalisme. In het geval van een allrisk verzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een defect apparaat of vlam in de pan? Brand kan ook jou gebeuren. De kosten hiervan zijn vaak enorm. Via een brandverzekering dek je schade af door o.a. blusschade. Schade als gevolg van brand aan jouw spullen dek je af met de inboedelpolis. Brandschade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een inbraak in Wetering is niet leuk, maar kan gebeuren. De Bulgaarse methode of hengelen via brievenbus, dieven zijn zeer vindingrijk. De kostenpost vanwege diefstal kan je beperken met een woonverzekering: braakschade aan de woninggaat via de opstal, en ontvreemde spullen lopen via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Hevige regenval en een gesprongen waterleiding. Een mogelijke schadepost is een kapotte vriezer. Normaal gesproken worden dergelijke kosten verzekerd via de opstal- of inboedelverzekering. Bestudeer de voorwaarden van de polis en ontdek in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Heel soms ondergaan wij een flinke storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. De consequentie kan zijn schade rondom het huis. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapotte schoorsteen. Veelal heeft dat te maken met schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt moet je rekening houden met een verhoogd eigen risico tot wel €670.

Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten in Wetering
Binnen een paar minuten een woonverzekering afsluiten die past bij jouw eisen? Hierna stuit je op meer informatie. Verzeker à la minute het huis in Wetering gemakkelijk online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstandverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (kies bijv. voor studio). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld het certificaat politiekeurmerk
 9. Je checkt meteen alle mogelijkheden die in lijn zijn met jouw eisenpakket. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Wetering

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Er komen wel eens situaties voor dat er nog wat mist. Handig: jij mag jouw woonverzekering in Wetering uitbreiden met verschillende belangrijke aanvullende polissen. Daarbij onderscheiden we: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Verderop check je nuttige info (of bekijk woonverzekering Tjerkwerd afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heb je veel ramen? Een dergelijke glasmodule is dan vaak interessant. Deze extra dekkingis er bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Vergeet niet: een mooie spiegel en tablets tellen niet mee. Beschik je over een huurwoning? Check in de meest recente overeenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Dan neem je zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering verzekert bijna alle denkbare schades. Dit betekend ook: schades waar jij zelf schuldig aan bent. Wel geldt dit alleen als iets per ongeluk gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • Een erfstuk laten vallen
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit wijn over het tapijt van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis mag je aanvullen met een erkende buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn jouw spullen niet alleen binnenhuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Overijssel). We spreken hier van attributen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Onder andere filmapparatuur en een kinderwagen. Let op oververzekering: misschien heb jij ook een telefoonverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Wetering

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering regel je schade die je aan anderen toebrengt. Er zijn 2 soorten schades: materiële schade en schade aan het lichaam. Onder andere besmeurde meubels + ziekenhuiskosten. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Let op: de aansprakelijkheidsverzekering betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook die van bijvoorbeeld jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, vanaf zo’n €1.500.000 tot ruim €4.450.000. BIj de meeste verzekeraars hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €3,05 (betaling per maand). Wellicht interessant: Avéro Achmea polis.

Rechtsbijstandverzekering Wetering
De rechtsbijstand ondersteunt bij juridische aanvaringen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld medische fout of geschil over de uitkering. Hierbij wordt het als prettig ervaren dat iemand jou bijstaat zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er bestaan grofweg 4 varianten.

 • Consument (bijv. conflict met bedrijven)
 • Module werk (bijv. sociale wetgeving)
 • Module Wonen (bijv. de hypotheek)
 • Verkeer-module (bijv. als je iets overkomt in het verkeer)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis lopen sterk uiteen (beginnend bij €36,85 oplopend tot €24,15 per maand in juli 2024). Het bedrag bepalen verzekeraars op basis van de modules, het bedrag dat je wilt afdekken en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Wetering online afsluiten? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering