Woonverzekering Avéro Achmea

Wonen zonder je druk te maken? Het is logisch, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het prettig dat je verzekerd bent. Aan de hand van de verzekeringsvergelijker vind je de beste woonverzekering (met een lage premie) van Avéro Achmea. Een woonverzekering is een verzekeringspakket met de inboedel en opstalverzekering. Niet zelden wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig in een klap jouw eigendommen en huis. Woon je in een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk hier online alle erkende bedrijven als BLG wonen en Interpolis die schade door bijvoorbeeld inbraak, brand, vandalisme, water dekken.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Voordelige pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Moeiteloos en snel overstappen

Goedkope inboedelverzekering Avéro Achmea maart 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Schade die wordt gedekt is o.a. water, inbraak, storm, vandalisme, diefstal. Handig bijvoorbeeld in het geval van een defecte laptop. Met inboedel bedoelen we alle zaken die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Zaken die echt vast aan jouw woning zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij hecht toch ook waarde aan spullen als broodrooster of sportuitrusting? We onderscheiden drie soorten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goedkope inboedelverzekering van Avéro Achmea? Open direct de woonverzekeringstool. Vaak gaat dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer huishoudens gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. We spreken ook over een zogenoemde pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en duidelijk. In een dergelijk verzekeringspakket zitten doorgaans de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Soms kan je dit combineren met ongevallenverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, motorverzekering, autoverzekering. Verzekeringsbedrijven als Avéro Achmea of Lancyr zijn expert op het gebied van eigen pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: ANWB.

Lage premie

Hoge pakketkortingen

1 overzichtelijke polis

Online schade melden

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade veroorzaakt door brand, storm, water, diefstal. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een vakantiewoning zijn verzekerd. Op basis daarvan wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van schade. De meeste hypotheek-leveranciers verplichten deze polis. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis kom je niet in de problemen bij kosten bijvoorbeeld door stormschade en diefstal. Meer zekerheid? Met een all-risk verzekering heb je de meest complete dekking, ook als je zelf de schade veroorzaakt.

Brandverzekering

Een defect apparaat of brandstichting? Een kleine of grote brand is altijd een risico. Dergelijke kosten lopen al snel hoog op. Via een brandverzekering dek je schade af door o.a. blusschade. Brandschade aan jouw spullen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan huis verzeker je met de opstalverzekering.

Inbraak

Een huisinbraak kan ook jou overkomen. De Roemeense methode of hengelen via brievenbus, er zijn allerlei opties. De schade die je oploopt vanwege een inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade aan alle onroerende zaken wordt afgehandeld via de opstalverzekering, en gestolen bezittingen handel je af via de inboedel.

Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Hevige regenval of het stukvriezen van CV-buizen. Je kunt dan denken aan schade als behang dat vervangen moet worden. Normaal gesproken worden dergelijke kosten vergoed d.m.v. de inboedel/opstalverzekering. Open de condities van de polis en ontdek welke kostenposten gedekt zijn.

Schade door storm

Zelden ondergaan wij een flinke storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn een flinke schade. Een voorbeeld daarvan kan zijn schade aan het dak. Veelal betreft het schade aan jouw woning, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt geldt er vaak een hoger eigen risico oplopend tot €305.

Meteen een goedkope Avéro Achmea woonverzekering afsluiten
Wil jij een woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw woning? Hieronder stuit je op bruikbare info. Verzeker meteen de woning met Avéro Achmea eenvoudig online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheid
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (keuze uit opties als recreatiewoning). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning betrouwbaar? Bijv. Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die rijmen met jouw eisenpakket. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket van Avéro Achmea

Aanvullende woonverzekeringen maart 2024

Het kan zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Advies: jij mag jouw Avéro Achmea woonverzekering nog persoonlijker maken met extra belangrijke aanvullende polissen. Veel gekozen opties zijn: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder bekijk je aanvullende adviezen (ook interessant: Arnhem, Heerenveen en Rijswijk).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een goede glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een dergelijke glasmodule is in dat geval aan te raden. Deze mogelijke zekerheid staat je bij bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Opmerking: zaken als een aquarium of tablets zijn meestal niet afgedekt. Woon jij in een huurhuis? Check in de meest recente overeenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan neem je de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze staat garant voor een breed scale aan schades. Oftewel, ook schades van eigen hand. Uiteraard gaat dit alleen op als het niet expres gebeurt. Denk aan:

  • Je stoot iemands telefoon van tafel
  • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurman
  • Je morst rode wijn over het tapijt van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis is uit te breiden met een erkende buitenhuisdekking. Via deze module zijn de kostbaarheden niet alleen in huis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je op pad bent. Het betreft hier eigendommen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Hier gaat het bijv. om een spiegelreflexcamera en een muziekinstrument. Waak voor oververzekering: dikwijls bezit jij al een telefoonverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering van Avéro Achmea

Via een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Dit betreft schade aan spullen en schade aan personen. Voorbeelden zijn een vlek op een meubel en ambulancevervoer. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Goed om te weten: deze module keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook schade aangericht door gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze modules staan jou bij variërend van €1.450.000 tot ruim €2.800.000. Vaak betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module is beschikbaar vanaf €2,95 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: ABN AMRO.

Avéro Achmea Rechtsbijstandverzekering
De polis rechtsbijstand geeft ondersteuning bij juridische problemen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld geschil over ouderlijk gezag en conflict over verzekering. Hierbij kan het prettig zijn dat iemand jou helpt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er bestaan enkele opties.

   • Consumentenzaken (bijv. geschil met school van de kinderen)
   • Inkomen & Werk (bijv. tuchtzaken)
   • Woon-module (bijv. bij aankoop van een huis)
   • Verkeersconflicten (bijv. verhalen van schade)

De premies per maand variëren significant (vanaf circa €27,10 tot wel €28,55 per maand in maart 2024). Deze prijs hangt af van de modules, het bedrag dat je wilt afdekken en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Avéro Achmea afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?