Woonverzekering Heerenveen Jouw woning en/of inboedel verzekeringen vanaf €5,85 per maand

Wonen zonder stress? Natuurlijk, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan ben je blij dat je een goede verzekering hebt. Dankzij onze vergelijker vind je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw woning in Heerenveen. Zo’n woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal en inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw huis, maar ook de spullen in huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Bekijk en vergelijk hier alle erkende maatschappijen als bijv. FBTO en Nationale Nederlanden die schade zoals water, storm, bliksem, vandalisme vergoeden.

 • Alle erkende aanbieders
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Interessante pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Heerenveen april 2024

Door middel van een inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld door vandalisme, water, storm, diefstal, brand. Denk bijvoorbeeld aan gestolen sieraden. Met inboedel bedoelen we alle zaken die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Eigendommen die echt vast aan jouw woning zitten vallen onder de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter veel huishoudens hebben wel zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan inboedel zoals glaswerk of strijkbout? In de regel kan je kiezen uit een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Wat is nu een een goede inboedelverzekering Heerenveen? Begin direct met vandaag nog de vergelijkingstool. In de regel gaat dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel huishoudens nemen een overzichtelijk verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en simpel af te sluiten. In jouw verzekeringspakket vind je doorgaans de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Tevens neemt men hierbij ook reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, autoverzekering, brommerverzekering. Bedrijven zoals FBTO of Reaal faciliteren eigen pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Huins verzekeringspakket.

Lage premie

Mooie pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Uitstekende online service

Alle premies op 1 factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-heerenveen


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Heerenveen? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Hierbij hoort een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade voortkomend uit water, storm, brand en andere oorzaken. Let op: ook de onroerende goederen zoals de garage zijn inbegrepen. Daardoor zul je veel financiële compensatie krijgen als er iets gebeurt. Veel van de hypotheekaanbieders stellen zo’n polis verplicht. Aan de hand van een (extra) uitgebreide polis kom je niet voor hoge kosten te staan bij schadeposten als storm vanaf windkracht 7 en smeltschade. Dankzij een allrisk opstalverzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Te maken met kortsluiting of een oververhitte frituurpan? Een kleine of grote brand kan ook jou gebeuren. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Via een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schroeischade. Brandschade aan jouw eigendommen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand worden afgehandeld via de opstal.


Inbraakverzekering

Een inbraak in Heerenveen is altijd een risico. Openwrikken of een cilinder afbreken, je kunt het zo gek niet bedenken. De opgelopen schade n.a.v. diefstal / inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade na inbraak aan het huis en bijgebouwen regel je met de opstalverzekering, en ontvreemde eigendommen regel je via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Veel neerslag / een lekkende kraan. Je kunt dan denken aan schade als opbollend laminaat. In veel gevallen wordt dit afgedekt d.m.v. de woonverzekering (inboedel of opstal). Download de polisvoorwaarden en bekijk wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Maar zelden ondergaan wij een hevige storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het gevolg kan zijn hevige schade. Bijvoorbeeld door losse dakpannen. Vaak betreft het schade aan de buitenkant van het huis, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade kan er sprake zijn van een relatief hoog eigen risico tot circa €540.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Heerenveen
Snel een betaalbare woonverzekering afsluiten die matcht met jouw situatie? Hier ontdek je enkele handige tips. Verzeker direct de woning in Heerenveen probleemloos online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende opties als glasverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Markeer jouw type woning (bijv. appartement). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle mogelijkheden die aansluiten op jouw filters. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Heerenveen

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je nog niet tevreden bent. Adviezen: je kunt de woonverzekering in Heerenveen uitbreiden met extra praktische aanvullende polissen. Je kunt denken aan: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hierna bekijk jij handige details (of bezoek info over woonverzekering Elst afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een speciale glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heb je veel glas in huis? Een dergelijke glasmodule is in een dergelijke situatie aan te raden. Deze nieuwe verzekering staat je bij om de gevallen van schade aan ramen (glas). Tip: een mooie spiegel en iPads dien je meestal apart te verzekeren. Heb je een huurwoning? Doorzoek in je huurcontract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan neem je een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze staat garant voor vrijwel alle type schades. Dat geldt dus ook bij schades waar jij zelf schuldig aan bent. Uiteraard wordt er alleen betaald als het om een ongeluk gaat. Bijvoorbeeld:

 • Je stoot iemands smartphone van tafel
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst rode wijn over het tapijt van iemand

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering mag je aanvullen met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn alle eigendommen niet alleen als je thuis bent gedekt voor inbraak en schades, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). We spreken hier van eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Denk aan een tablet of viool. Waak voor oververzekering: mogelijkerwijs heb jij ook een smartphone-verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Heerenveen

Via een aansprakelijkheidsverzekering regel je (financiële) schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan eigendommen en persoonlijk letsel. Voorbeelden zijn een kapotte telefoon en ook geneeskundige zorg. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Wist je dat: de aansprakelijkheid verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook die van bijvoorbeeld gezinsleden, een logé of de kat. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is toch wel aan te raden. Deze verzekeringen bieden een dekking van €1.350.000 oplopend tot €4.350.000. Doorgaans is er ook geen sprake van eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is beschikbaar vanaf €3,55 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: SNS afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Heerenveen
Het product rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij problemen op juridisch gebied. Je moet dan denken aan sociale wetgeving en bij een slecht uitgevoerde verbouwing. Hierbij is het belangrijk dat je wordt ondersteund zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Jij hebt de keuze uit een aantal verschillende pakketten.

 • Consumenten-module(bijv. medische fout)
 • Inkomen (bijv. ontslag)
 • Woon-module (bijv. conflict met verhuurder)
 • Verkeer (bijv. geschil met een verzekeraar)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis lopen sterk uiteen (vanaf circa €29,50 tot en met €27,25 per maand in april 2024). Het tarief wordt gebaseerd op de gekozen dekking, het totaalbedrag en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Heerenveen afsluiten? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering