Woonverzekering Huins Jouw woning en/of inboedel verzekeringen al voor €5,30 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Het is logisch, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het wel zo fijn dat je verzekerd bent. Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor bewoners van Huins. Een woonverzekering is een combinatieverzekering van een inboedel + opstalverzekering. Niet zelden wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je dus jouw spullen en jouw huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Bekijk en vergelijk hier alle bekende maatschappijen zoals bijvoorbeeld Delta Lloyd en Turien en Co die schade als gevolg van water, bliksem, inbraak, vandalisme afdekken.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Huins juni 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Voorbeelden zijn schade door bijv. brand, storm, inbraak, vandalisme, diefstal. Handig bijvoorbeeld in het geval van schade aan computers. Met de term inboedel omschrijven we alle eigendommen die “los” staan in jouw woning. Zaken die aan het huis vastzitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar de meeste gezinnen zijn in het bezit van zo’n polis. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als vitrages en strijkbout? In de regel kan je kiezen uit drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Overstappen naar een goede inboedelverzekering Huins? Gebruik hiervoor vandaag nog de vergelijkingstool. Vaak gaat dit hand in hand, i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Nederlanders combineren de polissen en gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een zogenoemde pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en simpel af te sluiten. In een verzekeringspakket zitten meestal inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker is dit alles te combineren met motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering. Verzekeringsbedrijven als Aon Direct + SNS hebben veel ervaring met zulke pakket verzekeringen. Check ook: Genderen verzekeringspakket.

Laagste prijs

Interessante pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Schade snel afgehandeld

1 maandelijkse rekening

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-huins


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Littenseradiel? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Daarbij neem je dus een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade als gevolg van brand, storm en inbraak. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een schuurtje zijn verzekerd. Via deze verzekering kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Alle grote hypotheekverstrekkers verplichten deze polis. Via een extra uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schadeposten als blikseminslag of schroeischade. Dankzij een allrisk polis is bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasmachine of een schoorsteenbrand? Brand rondom de woning is altijd een risico. De kosten zijn niet mals. Dankzij een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. blusschade. Schade van spullen in huis lopen via de inboedelverzekering. Schade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een huisbraak in Huins kan ook jou overkomen. De takjesmethode of de babbeltruc, er zijn allerlei mogelijkheden. Jouw schade n.a.v. diefstal dek je af met een woonverzekering: braakschade aan jouw huis regel je d.m.v. de opstalpolis, en gestolen spullen lopen via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Lekkage aan het dak en het stukvriezen van CV-buizen. Je kunt dan denken aan schade als vochtplekken op de buur. Normaal gesproken worden de kosten betaald d.m.v. de inboedel/opstalverzekering. Download de condities van de polis en achterhaal wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Heel soms hebben we in Nederland een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn behoorlijke kostenposten. Bijvoorbeeld door een kapot dak. Veelal is het schade aan het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt heb je te maken met een hoger eigen risico die oploopt tot €480.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Huins
Vandaag nog een betaalbare woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw ideaalplaatje? Hierna vind je bruikbare info. Verzeker meteen jouw onderkomen in Huins gemakkelijk online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheid
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Kies het type woning (kies bijv. voor flat). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijv. het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle mogelijkheden die in lijn zijn met jouw ideaalplaatje. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Huins

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Soms is het zo dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Adviezen: je kunt jouw woonverzekering in Huins nog persoonlijker maken met meerdere interessante aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Onderstaand lees je aanvullende tips (of klik door naar: woonverzekering Dussen afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een extra glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Een extra verzekering voor het glas is voor huizen als dezegeen gek idee. Deze unieke verzekering verzekert bij situaties van schade aan glas / ramen. Let op: spiegels, aquaria of smartphones worden niet meegenomen. Woon jij in een huurhuis? Raadpleeg de huurovereenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Denk dan eens na over zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis dekt bijna alle denkbare schades. Oftewel, ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Tevens is dit alleen zo als het hier een ongelukje betreft. Denk aan:

 • jouw hond bijt een familielid
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een glas cola over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis is aan te vullen met een buitenhuisdekking. Via deze module zijn je aankopen niet alleen binnenhuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om bezittingen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Onder andere een smartphone of sportuitrusting. Waak voor oververzekering: mogelijkerwijs bezit jij al een telefoonverzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Huins

Via een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schades bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Het kan gaan om schade aan spullen en schade aan personen. Je kunt denken aan een kapotte vaas & ziekenhuisverblijf. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Handig: deze verzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook als dit gebeurt door kinderen, logés en huisdieren. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Dergelijke polissen staan jou bij van €1.500.000 tot wel €3.150.000. Meestal hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Deze module sluit je af vanaf €3,70 (betaling per maand). Wellicht interessant: De Goudse.

Rechtsbijstandverzekering Huins
De verzekering rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij uiteenlopende geschillen. Je moet dan denken aan geschil met school van de kinderen of geschil over de uitkering. In dit soort gevallen is het prettig dat je advies krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Wij onderscheiden meerdere modules.

 • Consument & wonen (bijv. conflict met een ziekenhuis)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. geschil met de werkgever)
 • Wonen (bijv. geschillen met de buren)
 • Verkeer (bijv. in beslag genomen auto e.d. )

De maandelijkse premies verschillen enorm (startend vanaf €37,65 oplopend tot €24,80 per maand in juni 2024). Het bedrag hangt af van de modules, het verzekerde bedrag, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Huins voor jou? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering