Wonen met een veilig gevoel? Het is logisch, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Als je iets vervelends overkomt, dan is het prettig dat alles goed verzekerd is. Met behulp van onze vergelijker stap je over naar de goedkoopste of beste woonverzekering van SNS. Het concept woonverzekering is een verzekeringspakket met de opstal en inboedelverzekering. Niet zelden wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Woon je in een huurhuis? Een opstalverzekering is dan genoeg. Vergelijk meteen alle bekende verzekeraars zoals bijvoorbeeld Bruns ten Brink en Nationale Nederlanden die schade door bijvoorbeeld storm, vandalisme, bliksem, brand verzekeren.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Goedkope inboedelverzekering SNS mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld door brand, inbraak, diefstal, water, vandalisme. Denk bijvoorbeeld aan schade aan keukenapparatuur. Met inboedel bedoelen we alle zaken die je zonder iets te breken kunt meenemen. Bezittingen die vastgenageld zitten aan je woning dek je af met een opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar veel mensen hebben de inboedel wel verzekerd. Jij hecht toch ook waarde aan inboedel zoals zonwering of sportuitrusting? Bij veel verzekeraars kies je uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goedkope inboedelverzekering van SNS? Start meteen de woonverzekeringstool. In veel gevallen gaat dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel consumenten nemen een zogenaamd verzekeringspakket. Dan hebben we het over een totale pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en gemakkelijk te begrijpen. In zo’n verzekeringspakket zitten regelmatig de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker neemt men hierbij ook rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering, reisverzekering, brommerverzekering. Verzekeraars als Delta Lloyd en Unigarant verkopen aantrekkelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Polis Direct.

Lage premie

Extra pakketkorting

Centrale klantenservice

Schade snel afgehandeld

Elke maand 1 overzicht

Begrijpelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Zo’n opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn inclusief. Met zo’n polis wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als jouw woning iets overkomt. Veel van de hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een (extra) uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kostenposten veroorzaakt door schade door wateroverlast of roet. In het geval van een all-risk polisheb je de meest complete dekking, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.

Brandverzekering

Roken in huis of een oververhitte elektrische deken? Brand in huis is altijd een risico. Dergelijke kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Middels een brandverzekering dek je schade af door o.a. schroeischade. Schade als gevolg van brand aan jouw bezittingen dek je af met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.

Inbraakverzekering

Diefstal in jouw woning is altijd een risico. De Bulgaarse methode of een cilinder afbreken, je kunt het zo gek niet bedenken. Schade ten gevolge van inbraak / diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: braakschade aan het huis en bijgebouwen loopt middels de opstal, en afgenomen eigendommen regel je via de inboedelpolis.

Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Indirecte neerslag / een kapot aquarium. Een mogelijke schadepost is onbruikbare meubels. Meestal wordt deze schade gedekt middels de woonverzekering (opstal of inboedel). Open de condities van de polis en achterhaal welke kostenposten gedekt zijn.

Stormschade

Soms hebben we te maken met een hevige storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor forse schade. Denk maar aan schade aan het dak. Veelal heeft dat te maken met schade aan het huis zelf, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade moet je rekening houden met een relatief hoog eigen risico tot om en nabij de €470.

In 9 stappen een goedkope SNS woonverzekering afsluiten
Wil jij een woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw ideaalplaatje? Hieronder vind je meer informatie. Verzeker meteen jouw onderkomen met SNS eenvoudig online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Markeer optioneel aanvullende modules als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het soort woning (bijv. monumentaal pand). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is je huis beveiligd? Een optie kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Wat volgt is alle mogelijkheden die rijmen met jouw wensen. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket van SNS

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat je een specifieke dekking mist. Tip: je kunt jouw SNS woonverzekering nog persoonlijker maken met diverse belangrijke aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand spot jij praktische info (of bekijk Ermelo, Nunspeet en Zoetermeer).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een extra glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Een dergelijke glasmodule is dan de moeite. Deze additionele zekerheid is er om de gevallen van schade aan ramen (glas). Voorwaarden: zaken als een aquarium of mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Woon jij in een huurhuis? Doorzoek in de meest recente overeenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Denk dan eens na over een all-risk woonverzekering. Deze polis verzekert bijna alle denkbare schades. Oftewel, ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Wel wordt er alleen betaald als het om een ongeluk gaat. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

  • jouw hond bijt een familielid
  • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurman
  • Je morst een glas cola over een meubel van een familielid

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering mag je aanvullen met de buitenhuisdekking. Op die manier zijn je aankopen niet alleen thuis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg. Hierbij gaat het dan om attributen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Hier gaat het bijv. om een e-reader en sieraden. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijkerwijs hebben jullie al een ipad-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten van SNS

Via een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Het kan gaan om materiële schade en persoonlijk letsel. Denk dan aan een deuk in de auto en ook ziekenvervoer. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Handig: deze module verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook als dit gebeurt door kinderen, logés en huisdieren. Het is 100% vrijblijvend, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze producten verzekeren een bedrag van €1.000.000 oplopend tot €3.050.000. Vaak is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n verzekering is beschikbaar vanaf €3,90 (betaling per maand). Wellicht interessant: Nationale Nederlanden.

SNS Rechtsbijstandverzekering
De module rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Bijvoorbeeld bij geschil over een consumentenovereenkomst of conflict bij aankoop huis. Hierbij kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Wij onderscheiden meerdere opties.

   • Consumenten-module(bijv. aankopen die niet geleverd zijn)
   • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. geschil m.b.t. pensioen)
   • Wonen (bijv. de hypotheek)
   • Verkeer (denk aan conflict over aankoop auto)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis zijn zeer wisselend (beginnend bij €29,90 tot wel €37,40 per maand in mei 2024). Het tarief komt tot stand door de grootte van het pakket, het totaalbedrag en het aantal personen.

Woonpakketverzekering SNS voor jou? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering