Woonverzekering Nationale Nederlanden

Wonen zonder je druk te maken? Het is logisch, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het fijn om een verzekering te hebben. Aan de hand van onze vergelijker tref je de goedkoopste of beste woonverzekering van Nationale Nederlanden. De woonverzekering is een pakket van een opstal- en een inboedelverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Heb je een huurwoning? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Vergelijk hier online alle erkende maatschappijen zoals Allianz en Univé die schade door bijvoorbeeld water, bliksem, inbraak, vandalisme vergoeden.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Binnen een paar minuten geregeld

Goedkope inboedelverzekering Nationale Nederlanden april 2024

Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld inbraak, brand, storm, vandalisme, water. Dit kan bijv. gaan om schade aan je smartphone. Met de term inboedel omschrijven we alle kostbaarheden die “los” staan in jouw woning. Kostbaarheden die echt vast aan jouw woning zitten vallen onder de opstalverzekering. Het is niet verplicht, echter ruim 80% van de huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Jij hecht toch ook waarde aan zaken als glas- en aardewerk en lingerie? Bij veel verzekeraars kies je uit een aantal varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Overstappen naar een goedkope inboedelverzekering van Nationale Nederlanden? Open à la minute’de verzekeringsvergelijker. Meer en meer gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Nederlanders combineren de polissen en gaan voor een populair verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een unieke pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en transparant. In jouw verzekeringspakket zie je vaak inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel is dit alles te combineren met ongevallenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, reisverzekering, autoverzekering. Verzekeraars als ASR Verzekeringen en REAAL Verzekeringen werken met dergelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Klaverblad.

Laagste prijs

Lucrative pakketkorting

Korte lijnen met service

Online schade melden

Alle premies op 1 factuur

Begrijpelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht? Dan is dit je heel wat waard. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Zo’n opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw koopwoning tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand en storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een volière zijn verzekerd. Via deze verzekering kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bijna alle hypotheek-leveranciers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Met behulp van een (extra) uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kostenposten veroorzaakt door aanrijding of aanvaring en brandblussing. Dankzij een all-risk verzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als je de schade zelf maakt.

Brandverzekering

Binnen roken of een schoorsteenbrand? Een kleine of grote brand kan ook jou gebeuren. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Dankzij een brandverzekering dek je het risico van o.a. gevolgschade. Schade van jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan huis worden afgehandeld via de opstal.

Diefstal en inbraak

Een inbraak in jouw huis is altijd een risico. Insluipen of de hengelmethode, er zijn allerlei mogelijkheden. De kostenpost ten gevolge van een inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade na inbraak aan jouw woning loopt middels de opstal, en gestolen spullen handel je af via het inboedel gedeelte.

Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een defecte wasmachine en Een defecte vaatwasmachine. Je kunt dan denken aan schade als schade aan het dak. In veel gevallen wordt deze schade gedekt door de opstal- of inboedelverzekering. Open de condities van de polis en bekijk welke kostenposten gedekt zijn.

Stormschade

Een enkele keer hebben we in Nederland een flinke storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade rondom het huis. Hierbij kan het gaan om o.a. losse dakpannen. Meestal gaat het om schade aan het dak of muren, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt werken verzekeraars met een behoorlijk eigen risico die oploopt tot €605.

Snel een goedkope Nationale Nederlanden woonverzekering afsluiten
Wil jij een betaalbare woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw wensen? Op deze pagina vind je meer informatie. Verzeker meteen jouw onderkomen met Nationale Nederlanden gemakkelijk online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende modules als aansprakelijkheid
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Markeer jouw type woning (dit kan zijn vrijstaand). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle verzekeringen die matchen met jouw filters. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket van Nationale Nederlanden

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Soms is het zo dat je nog niet tevreden bent. Handig: men mag deze Nationale Nederlanden woonverzekering uitbreiden met verschillende nuttige aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop vind je nuttige adviezen (ook interessant: Ede, Maastricht en Venray).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een speciale glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel glas in huis? Een dergelijke glasmodule is voor zulke huizen geen gek idee. Deze unieke moduleis er bij gebroken glas. Vergeet niet: zaken als een aquarium of iPhones dien je meestal apart te verzekeren. Woon jij in een huurhuis? Doorzoek in de meest recente overeenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Ga dan zeker voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering verzekert een breed scale aan schades. Hierop heb je ook recht bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Uiteraard geldt dit alleen als het niet expres gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

  • Je stoot iemands smartphone van tafel
  • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
  • Je morst frisdrank over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je uitbreiden met een erkende buitenhuisdekking. Zodoende zijn jouw spullen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg. Hierbij gaat het dan om attributen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Onder andere een tablet en een muziekinstrument. Waak voor oververzekering: misschien heb je al een tablet verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering van Nationale Nederlanden

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de kosten van schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schades van producten en schade aan iemands gezondheid. Onder andere een vlek in de vloer en kosten op medisch gebied. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Handig: deze module verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook die van bijvoorbeeld jouw partner of de kinderen. Het is niet verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze modules bieden een dekking vanaf zo’n €1.550.000 tot zo’n €3.250.000. Bij veel aanbieders betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module is al af te sluiten vanaf €3,25 (per maand). Check ook Independer.

Nationale Nederlanden Rechtsbijstandverzekering
De module rechtsbijstand biedt hulp en advies bij uiteenlopende geschillen. Je moet dan denken aan conflict met bedrijven of bij aankoop van een huis. In dat geval is het prettig dat je support krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er zijn grofweg 4 modules.

   • Consumenten-module(bijv. geschil met school van de kinderen)
   • Module werk (bijv. conflict met werkgever)
   • Wonen (bijv. conflict met makelaar)
   • Verkeersconflicten (bijv. schade of letsel in verkeer)

De premies van de verzekeraars variëren significant (startend vanaf €36,80 tot wel €35,95 p/maand in april 2024). Deze prijs vindt zijn grondslag in de gekozen dekking, het verzekerde bedrag, en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Nationale Nederlanden voor jou? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering