Woonverzekering Maastricht Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €4,05 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jouw bezit is je heel wat waard. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het goed dat je een verzekering hebt afgesloten. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je de goedkoopste of beste woonverzekering voor jouw woning in Maastricht. Een woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal en inboedelverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? Een opstalverzekering is dan genoeg. Bekijk en vergelijk hier alle grote aanbieders zoals EAG Assuradeuren en Nederlanden van Nu die schade door bijvoorbeeld inbraak, brand, water, storm vergoeden.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Maastricht mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld door vandalisme, brand, storm, water, inbraak. Je kunt dan denken aan een stukke wasmachine. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle bezittingen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Kostbaarheden die aan het huis vastzitten dek je af met een opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar veel mensen hebben dit risico wel afgedekt. Jij hecht toch ook waarde aan zaken als fornuis of badkameraccessoires? In de regel kan je kiezen uit 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Maastricht? Open direct de vergelijkingstool. Vaak gaat dit hand in hand, in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer huishoudens kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een totale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en simpel af te sluiten. In het verzekeringspakket tref je vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel sluit je dit tezamen af met doorlopende reisverzekering, doorlopende annuleringsverzekering, rechtsbijstand, huisdierenverzekering. Bedrijven zoals Avéro Achmea en Polis Direct hebben veel ervaring met deze pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Lies verzekeringspakket.

Laagste prijs

Extra pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Uitstekende online service

Één maandelijkse nota

Grip op de kosten

woonverzekering-maastricht


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Maastricht? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert het huis tegen schade als gevolg van water, storm, brand en andere oorzaken. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als schuurtjes zijn verzekerd. Op die manier wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er iets gebeurt. Alle grote hypotheek-leveranciers stellen zo’n polis verplicht. Aan de hand van een extra uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij schadeposten als storm vanaf windkracht 7 en smeltschade. Bij een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

In huis roken of een omgevallen lamp? Brand rondom de woning is altijd een risico. De kosten hiervan zijn vaak enorm. Dankzij een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schroeischade. Brandschade aan jouw inboedel kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Diefstal in Maastricht is niet leuk, maar kan gebeuren. De gaatjesboormethode of een deur forceren, je kunt het zo gek niet bedenken. De schade die je oploopt vanwege inbraak / diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: beschadigingen aan de woningwordt afgehandeld via de opstal, en gestolen spullen worden betaald via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Lekkage aan het dak / een kapot aquarium. Het gevolg kan zijn een kapotte vriezer. In veel gevallen worden dergelijke kosten vergoed door de inboedel/opstalverzekering. Open de condities van de polis en bekijk wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Een enkele keer hebben we te maken met een hevige storm. De definitie van storm is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor een flinke schade. Denk maar aan een kapotte schoorsteen. In veel gevallen heeft dat te maken met schade aan het huis zelf, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade heb je te maken met een hoog eigen risico tot wel €585.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Maastricht
Snel een woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw huis en wensen? Hieronder tref je een handig stappenplan. Verzeker meteen de woning in Maastricht gemakkelijk online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als aansprakelijkheid
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Kies het type woning (dit kan zijn hoekwoning). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk en BORG
 9. Wat volgt is alle woonverzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Maastricht

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je nog niet tevreden bent. Tip: jij mag jouw woonverzekering in Maastricht uitbreiden met een paar belangrijke aanvullende modules. Daarbij onderscheiden we: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop check je bruikbare specificaties (of check details over woonverzekering Jubbega afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een all-risk glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel glas in huis? Een aanvullende glasdekking is dan aan te raden. Deze additionele polis is er in het geval je van schade aan de glazen. Tip: zaken als een aquarium of mobiele telefoons zijn in de regel niet inbegrepen. Gaat het om een woning die je huurt? Raadpleeg je huurcontract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Ga dan zeker voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Dus ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Vanzelfsprekend geldt dit alleen als het niet expres gebeurt. Denk aan:

 • Je stoot iemands telefoon van tafel
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit wijn over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is uit te breiden met een speciale buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn jouw spullen niet alleen binnenhuis veilig voor schade en diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Limburg). Het betreft hier attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Bijvoorbeeld filmapparatuur of sieraden. Je bent al gauw oververzekerd: mogelijkerwijs bezit jij al een smartphone-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Maastricht

Via een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schades bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Het kan gaan om schades van producten en letselschade. Onder andere een onbruikbare bank + therapie. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Goed om te weten: deze module betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook die van bijvoorbeeld jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules verzekeren een bedrag variërend van €900.000 oplopend tot €4.800.000. Bij veel aanbieders hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Zo’n verzekering heb je al vanaf €2,90 (betaling per maand). Wellicht interessant: Allianz afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Maastricht
De module rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. erfrechtgeschillen of conflict over aankoop auto. Dan is het belangrijk dat je wordt ondersteund waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er zijn grofweg 4 modules.

 • Consumentenzaken (bijv. schade die iemand bij jou veroorzaakt)
 • Module werk (bijv. geschil over de uitkering)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. de hypotheek)
 • Verkeer (bijv. in beslag genomen auto e.d. )

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis fluctueren behoorlijk (vanaf €35,60 tot €26,05 per maand in mei 2024). Deze prijs komt tot stand door het type verzekering, het te verzekeren bedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Maastricht afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering