Woonverzekering Allianz

Wonen zonder stress? Vanzelfsprekend, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het prettig dat je een goede verzekering hebt. Door gebruik te maken van deze website stap je over naar de beste woonverzekering van Allianz. De woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus met 1 polis zowel het huis als je spullen. Huur je? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Vergelijk hier online alle bekende partijen zoals bijvoorbeeld Centraal Beheer en SNS die schade zoals vandalisme, bliksem, inbraak, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Jouw woning snel verzekerd

Goedkope inboedelverzekering Allianz juni 2024

Met een inboedelverzekering verzeker jij al jouw spullen. Dan kun je denken aan schade door onder andere brand, vandalisme, water, inbraak, diefstal. Denk bijvoorbeeld aan een stukke wasmachine. De definitie van inboedel is alle eigendommen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Eigendommen die aan het huis vastzitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar de meeste gezinnen hebben de inboedel wel verzekerd. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met inboedel zoals afwasmachine en Playstation? Op dit gebied zijn er 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goedkope inboedelverzekering van Allianz? Begin direct met vandaag nog de woonverzekeringstool. Vaak gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens nemen een goedkoop verzekeringspakket. We spreken ook over een totale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In een verzekeringspakket zitten regelmatig de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Soms zijn er mogelijkheden voor doorlopende reisverzekering, gezinsongevallenverzekering, huisdierenverzekering, rechtsbijstand. Verzekeringsbedrijven als Aegon + ING hanteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Check ook: ZLM.

Betaalbaar

Lucrative pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Eén factuur

Transparant en duidelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht? Dan is dit je heel wat waard. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Zo’n opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert het huis tegen schade als gevolg van water, storm, brand en andere oorzaken. Ook overige onroerende onderdelen als de garage zijn inbegrepen. Mede hiervoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als jouw woning iets overkomt. De meeste hypotheken verplichten deze polis. Dankzij een (extra) uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten n.a.v. waterschade en smeltschade. In het geval van een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.

Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of een oververhitte frituurpan? Brand in de woning kan iedereen overkomen. De kosten lopen al snel hoog op. Via een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld schroeischade. Schade als gevolg van brand aan roerende zaken kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken kan je verzekeren met de opstalpolis.

Inbraak / Diefstal

Diefstal in jouw woning kan ook jou overkomen. De Flippermethode of openbreken van deur of raam, er zijn allerlei mogelijkheden. De opgelopen schade naar aanleiding van een inbraak dek je af met een woonverzekering: schade door inbraak aan het huis en bijgebouwen loopt middels de opstal, de spullen die je kwijt bent regel je via de inboedelpolis.

Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Hevige sneeuwval en het stukvriezen van waterleidingbuizen. Een mogelijke schadepost is een onbruikbare vriezer. In de regel worden de kosten betaald met jouw woonverzekering (opstal of inboedel). Download de condities van de polis en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.

Schade door storm

Sporadisch hebben we te maken met een flinke storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn forse schade. Bijvoorbeeld door een kapotte regengoot. In veel gevallen resulteert het in schade aan de buitenkant van het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt kan er sprake zijn van een verhoogd eigen risico die oploopt tot €545.

À la minute een goedkope Allianz woonverzekering afsluiten
Wil jij een woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw wensen? Onderstaand tref je enkele handige tips. Verzeker jouw jouw huis met Allianz zonder problemen online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende opties als rechtsbijstand
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Wat voor soort huis is het? (bijv. etagewoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen?
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Een optie kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je checkt meteen alle verzekeringen die passen bij jouw wensen. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket van Allianz

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Soms is het zo dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Onze adviseur: jij mag de Allianz woonverzekering complementeren met additionele handige aanvullende modules. Veel gekozen opties zijn: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand tref je aanvullende tips (of klik door naar: Alkmaar, Hardinxveld-Giessendam en Putten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een goede glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een speciale glasverzekering is dan aan te raden. Deze mogelijke polis verzekert bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Tip: spiegels, aquaria of iPads tellen niet mee. Heb je een huurwoning? Lees het ondertekende contract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Overweeg dan de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze verzekert vrijwel alle type schades. Dat geldt dus ook bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Tevens gaat dit alleen op als het hier een ongelukje betreft. Denk aan:

  • Je stoot in een winkel iets om
  • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
  • Je gooit bier over het tapijt van een vriend

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je nog completer maken met de buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn jouw spullen niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je op pad bent. We spreken hier van bezittingen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Bijvoorbeeld filmapparatuur + viool. Pas op voor oververzekeren: mogelijk bezit jij al een ipad-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering van Allianz

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Dit betreft materiële schade en letselschade. Je kunt denken aan besmeurde meubels & ziekenhuisverblijf. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: de aansprakelijkheid betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook als dit gebeurt door kinderen, logés en huisdieren. Het is 100% vrijblijvend, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze producten verzekeren een bedrag vanaf €1.550.000 oplopend tot €3.750.000. Meestal geldt er geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid sluit je af vanaf €4,10 (per maand). Check ook Unigarant.

Allianz Rechtsbijstandverzekering
De polis rechtsbijstand biedt juridische hulp bij uiteenlopende geschillen. Denk aan geschil over een consumentenovereenkomst of de hypotheek. Hierbij is het erg fijn wanneer je wordt geholpen zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er zijn enkele varianten.

   • Consumentenzaken (bijv. conflict met bedrijven)
   • Werk & Inkomen (bijv. sociale wetgeving)
   • Woon-module (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
   • Module verkeer (bijv. geschillen over een motorrijtuig)

De premies verschillen nogal (startend vanaf €34,35 t/m €26,90 per maand in juni 2024). De premie bepalen verzekeraars op basis van het type verzekering, het verzekerde bedrag, en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Allianz vergelijken? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering