Woonverzekering Alkmaar Jouw woning en/of inboedel verzekeringen vanaf €9,40 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Vanzelf, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als je iets vervelends overkomt, dan is het goed dat alles goed verzekerd is. Door gebruik te maken van deze website ontdek je de beste woonverzekering (met een lage premie) die je kunt afsluiten in Alkmaar. Zo’n woonverzekering is een combinatieverzekering van een opstal en inboedelverzekering. Niet zelden wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus met 1 polis zowel het huis als je spullen. Beschik je over een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk meteen alle erkende maatschappijen waaronder De Goudse en Nederlanden van Nu die schade door bijvoorbeeld bliksem, water, inbraak, brand afdekken.

 • Alle erkende aanbieders
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Alkmaar juni 2024

Op basis van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Dan kun je denken aan schade door bijv. vandalisme, diefstal, water, storm, brand. Denk bijvoorbeeld aan gestolen sieraden. De definitie van inboedel is alle spullen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Spullen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is niet verplicht, echter de meeste Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Iedereen gaat voorzichtig om met spullen als frituurpan of badkameraccessoires? We onderscheiden 3 varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Alkmaar? Begin direct met vandaag nog de vergelijkingstool. Vaak gaat dit hand in hand, in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer gezinnen nemen een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en simpel af te sluiten. In jouw verzekeringspakket zitten meestal de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Tevens zijn er mogelijkheden voor ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, reisverzekering, autoverzekering. Verzekeraars als Bruns ten Brink en InShared werken met dergelijke pakket verzekeringen. Check ook: Zuna verzekeringspakket.

Lage premie

Hoge pakketkortingen

Centrale klantenservice

Uitstekende online service

Duidelijkheid in maandkosten

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-alkmaar


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Alkmaar? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Zo’n opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade voortkomend uit brand, storm, water, diefstal. Ook overige onroerende onderdelen als de garage zijn verzekerd. Met zo’n polis wordt je financieel ondersteund als er iets gebeurt. Veel van de hypotheken verstrekken geen geld zonder deze polis. Door middel van een (extra) uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij kosten bijvoorbeeld door storm en schroeischade. Bij een allrisk polis wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een defecte CV-ketel of een schoorsteenbrand? Brand rondom de woning kan zomaar voorkomen. De kosten zijn niet mals. Via een brandverzekering dek je schade af door o.a. gevolgschade. Schade van roerende zaken kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Inbraak

Diefstal in Alkmaar kan ook jou gebeuren. Flipperen of Lock picking, er zijn allerlei opties. Schade vanwege diefstal / inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade door inbraak aan jouw huis wordt afgehandeld via de opstal, en gestolen bezittingen handel je af via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een flinke regenbui en Een lekkende vaatwasser. Je kunt last krijgen van behang dat vervangen moet worden. Normaal gesproken wordt deze schade gedekt d.m.v. de inboedel/opstalverzekering. Bestudeer de actuele polisvoorwaarden en bekijk welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Een enkele keer hebben we in Nederland een hevige storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor behoorlijke kostenposten. Denk maar aan een kapotte schutting. Vaak is het schade aan het dak of muren, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm geldt er vaak een behoorlijk eigen risico tot circa €415.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Alkmaar
Zonder problemen een goede woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw woning? Hier stuit je op een handig stappenplan. Verzeker à la minute jouw huis in Alkmaar zonder problemen online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende mogelijkheden als een all risk polis
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Kies het type woning (dit kan zijn herenhuis). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle woonhuisverzekeringen die matchen met jouw eisenpakket. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Alkmaar

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het is mogelijk dat je een specifieke dekking mist. Onze adviseur: je kunt de woonverzekering in Alkmaar nog persoonlijker maken met enkele belangrijke aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Verderop vind jij aanvullende tips (of klik door naar: woonverzekering Westerhaar-Vriezenveensewijk afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een speciale glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is in een dergelijke situatie aan te raden. Deze unieke verzekering staat garant om de gevallen van schade aan ramen (glas). Opmerking: zaken als een aquarium of tablets zijn in de regel niet inbegrepen. Woon jij in een huurhuis? Lees de huurvoorwaarden of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Ga dan zeker voor een all-risk woonverzekering. Deze module is er voor een breed scale aan schades. Oftewel, ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Uiteraard geldt dit alleen als het om een ongeluk gaat. Voorbeelden van situaties:

 • Je stoot iemands smartphone van tafel
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas drinken over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je nog completer maken met een erkende buitenhuisdekking. Zodoende zijn jouw spullen niet alleen als je thuis bent gedekt voor inbraak en schades, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Noord-Holland). We spreken hier van spullen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Denk aan een e-reader of een rollator. Pas op voor oververzekeren: mogelijkerwijs beschik je al over een smartphone-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Alkmaar

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Het kan gaan om schades van producten en persoonlijk letsel. Denk dan aan een vlek in de vloer + ziekenhuiskosten. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Wist je dat: deze verzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook schade aangericht door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze verzekeringen verzekeren een bedrag variërend van €1.250.000 tot wel €3.900.000. BIj de meeste verzekeraars hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Een aansprakelijkheidsverzekering heb je al vanaf €2,70 (per maand). Check ook Interpolis.

Rechtsbijstandverzekering Alkmaar
De module rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische aanvaringen. Denk aan conflict over arbeidsvoorwaarden of conflict met een automobilist. Daarbij kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Jij hebt de keuze uit enkele modules.

 • Consumenten-module(bijv. een product dat je gekocht hebt)
 • Inkomen (bijv. conflict met het UWV)
 • Woon-module (bijv. geschillen met de buren)
 • Verkeer (denk aan conflict over reparatie auto)

De premies per maand schommelen nogal (vanaf €38,35 tot €35,80 per maand in juni 2024). De premie hangt af van het pakket dat je kiest, het te verzekeren bedrag en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Alkmaar online afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering