Woonverzekering Polis Direct

Met een gerust gevoel wonen? Vanzelf, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het fijn dat alles goed verzekerd is. Dankzij onze vergelijker vind je de goedkoopste of beste woonverzekering van Polis Direct. De woonverzekering is een verzekeringspakket met de inboedel en opstalverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig zowel jouw huis als inboedel. Huur je? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Vergelijk meteen alle bekende verzekeraars waaronder Avéro Achmea en Unigarant die schade door bijvoorbeeld vandalisme, inbraak, storm, water (grotendeels) verzekeren.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Binnen een paar minuten geregeld

Goedkope inboedelverzekering Polis Direct maart 2023

Dankzij een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Wat voor schade? Nou onder andere vandalisme, diefstal, water, storm, inbraak. Denk bijvoorbeeld aan een stukke koelkast. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle eigendommen die “los” staan in jouw woning. Bezittingen die die daadwerkelijk “vast” zitten lopen via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar de meeste gezinnen hebben ‘m wel afgesloten. Jij bent toch ook gehecht aan kostbaarheden als fornuis en schoenen? Er zijn in de basis 3 type polissen de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Waar vind ik een een goedkope inboedelverzekering van Polis Direct? Open direct de vergelijkingstool. In de regel doe je dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Hollanders gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. Dan hebben we het over een speciale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en overzichtelijk. In jouw verzekeringspakket vind je regelmatig de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Soms kan je dit combineren met gezinsongevallenverzekering, huisdierenverzekering, doorlopende annuleringsverzekering, rechtsbijstand. Verzekeraars als ABN AMRO en Interpolis hanteren eigen pakket verzekeringen. Check ook: Nederlanden van Nu.

Voordelig

Lucrative pakketkorting

Korte lijnen met service

Online schade melden

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Hierbij hoort een goede verzekering. Een opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw koopwoning tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als bijgebouwen zijn gedekt. Via deze verzekering wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van een ongeluk. De meeste hypotheek-leveranciers verplichten deze polis. Door middel van een (extra) uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten bijvoorbeeld door storm vanaf windkracht 7 en olie. Via een allrisk opstalverzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.

Brandverzekering

Brand tijdens het koken of een fout in het elektriciteitsnet? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kostenposten zijn al snel erg hoog. Dankzij een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. roetschade. Schade van jouw inboedel verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.

Diefstal en inbraak

Diefstal in jouw woning kan ook bij jou thuis gebeuren. Flipperen of Lock picking, je kunt het zo gek niet bedenken. De kostenpost naar aanleiding van diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: braakschade aan de woninghandel je af via de opstalverzekering, en gestolen kostbaarheden regel je via de inboedelpolis.

Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een lekkende wasmachine / een lekkende kraan. Het gevolg kan zijn een onbruikbare droger. Gewoonlijk wordt dit afgedekt door de inboedel/opstalverzekering. Bestudeer de actuele polisvoorwaarden en bekijk wat er wel/niet afgedekt is.

Stormschade

Zo nu en dan ondervinden we een hevige storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor forse schade. Je kunt denken aan losse dakpannen. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt heb je te maken met een behoorlijk eigen risico tot om en nabij de €505.

Direct een goedkope Polis Direct woonverzekering afsluiten
Wil jij een goedkope woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw ideaalplaatje? Op deze pagina bekijk je enkele handige tips. Verzeker meteen jouw woning met Polis Direct zonder problemen online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende verzekeringen als buitenshuisverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Kies het type woning (bijvoorbeeld vrijstaand). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld Borg certificaat.
 9. Je ziet nu alle woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw wensen. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket van Polis Direct

Aanvullende woonverzekeringen maart 2023

Er komen wel eens situaties voor dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Tip: jij mag jouw Polis Direct woonverzekering complementeren met verschillende belangrijke aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina vind je handige details (of bezoek info over Enkhuizen, Moerdijk en Wassenaar).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een goede glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Zo’n extra glas polis is voor zulke huizen geen gek idee. Deze nieuwe dekkingbetaalt uit in het geval je van schade aan de glazen. Opmerking: spiegels, aquaria of mobiele telefoons tellen niet mee. Gaat het om een woning die je huurt? Raadpleeg je huurcontract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan ga je voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis is er voor bijna alle denkbare schades. Dus ook schade die jezelf veroorzaakt. Vanzelfsprekend geldt dit alleen als het daadwerkelijk een ongelukje was. Bijvoorbeeld:

  • Een Macbook laten vallen
  • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
  • Je gooit een glas drinken over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis is aan te vullen met een erkende buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn jouw spullen niet alleen in huis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn. Het betreft hier kostbaarheden die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Hier gaat het bijv. om een fotocamera of kleding. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: dikwijls beschik je al over een tablet verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering van Polis Direct

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de kosten van schade die je bij anderen veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan spullen en schade aan iemands gezondheid. Onder andere behang dat moet worden vervangen en ook kosten op medisch gebied. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die dekt schade in het verkeer. Let op: de aansprakelijkheidsverzekering betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook schade aangericht door kinderen, logés en huisdieren. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze producten verzekeren een bedrag van €1.200.000 tot ruim €3.600.000. Bij veel aanbieders geldt er geen eigen risico. Zo’n polis heb je al vanaf €3,60 p/maand. Ga verder naar Klaverblad.

Polis Direct Rechtsbijstandverzekering
De rechtsbijstand biedt hulp en advies bij problemen op juridisch gebied. Dit is relevant bij o.a. conflict over erfenis of conflict over wonen. Hierbij wordt het als prettig ervaren dat je support krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er zijn allerlei opties.

   • Consument (bijv. conflicten consumentenaankopen)
   • Module werk (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
   • Woon-module (bijv. geschil met de buren)
   • Verkeer-module (bijv. geschillen over een motorrijtuig)

De premies van de verzekeraars zijn zeer wisselend (vanaf zo’n €34,80 t/m €28,35 p/maand in maart 2023). Het tarief bepalen verzekeraars op basis van het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Polis Direct op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering