Woonverzekering Luxwoude Opstal- en inboedelverzekering, al voor €8,00 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelf, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Met behulp van onze vergelijker stap je over naar de meest betaalbare of beste woonverzekering voor inwoners van Luxwoude. Jouw woonverzekering is een combinatie van een opstal- en een inboedelverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw spullen en jouw huis. Beschik je over een huurhuis? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Check en vergelijk hier alle bekende partijen als bijv. Aon Direct en Interpolis die schade veroorzaakt door water, bliksem, inbraak, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Luxwoude mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Wat voor schade? Nou onder andere storm, brand, diefstal, vandalisme, water. Je moet dan denken aan bijv. een stukke koelkast. Met de term inboedel omschrijven we alle spullen die “los” staan in jouw woning. Bezittingen die echt vast aan jouw woning zitten lopen via de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar veel mensen hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met zaken als boeken en Xbox? Bij veel verzekeraars kies je uit een aantal varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wil jij een goede inboedelverzekering Luxwoude? Start meteen onze vergelijker! In de regel gaat dit hand in hand, in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Hollanders kiezen voor een zogeheten verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en overzichtelijk. In jouw verzekeringspakket zitten regelmatig inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Tevens neemt men hierbij ook motorverzekering, autoverzekering, reisverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals Avéro Achmea + Nederlanden van Nu hebben veel ervaring met dergelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Leunen verzekeringspakket.

Goedkoop

Extra pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Adequate afhandeling

Één maandelijkse nota

Begrijpelijk

woonverzekering-luxwoude


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Opsterland? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Dat verdient dan ook een passende verzekering. De opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert het huis tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand en storm. Ook overige onroerende onderdelen als een 2e woning zijn gedekt. Op basis daarvan zorg je voor lagere kosten als er flinke schade aan je huis ontstaat. Alle grote hypotheek-leveranciers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een (extra) uitgebreide polis kom je niet in de problemen bij schade als aanrijding of aanvaring en ontploffing. Meer zekerheid? Met een all-risk polisheb je de meest complete dekking, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een defect apparaat of een fout in het elektriciteitsnet? Brand rondom de woning is altijd een risico. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Dankzij een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. blikseminslag. Schade aan roerende zaken verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.


Diefstal en inbraak

Een huisbraak in Luxwoude kan iedereen gebeuren. Openwrikken of Lock picking, er zijn allerlei opties. De schade die je oploopt naar aanleiding van inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade door inbraak aan het huis wordt afgehandeld met de opstalverzekering, en ontvreemde bezittingen lopen via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een lekkende wasmachine en een lek waterbed. Het gevolg kan zijn een kapotte vriezer. Normaal gesproken worden dergelijke kosten vergoed d.m.v. de opstal/inboedelverzekering. Bestudeer de voorwaarden van de polis en check wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Incidenteel hebben we te maken met een flinke storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor behoorlijke kostenposten. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapotte goot. Vaak betreft het schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade geldt er vaak een hoog eigen risico tot circa €625.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Luxwoude
Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw situatie? Op deze pagina vind je een handig stappenplan. Verzeker direct jouw woning in Luxwoude probleemloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende opties als rechtsbijstandverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (bijv. monumentaal pand). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle woonverzekeringen die aansluiten op jouw eisenpakket. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Luxwoude

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat je nog niet tevreden bent. Goed nieuws: jij mag jouw woonverzekering in Luxwoude nog persoonlijker maken met verschillende praktische aanvullende polissen. Daarbij onderscheiden we: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Op deze pagina lees je handige adviezen (ook interessant: woonverzekering Ittervoort afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een extra glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel glas in huis? Een aanvullende glasdekking is dan aan te raden. Deze mogelijke polis staat je bij bij situaties van schade aan glas / ramen. Goed om te weten: een mooie spiegel en iPads tellen niet mee. Beschik je over een huurwoning? Check in je huurcontract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze polis staat garant voor vrijwel alle type schades. Dat geldt dus ook bij schade die jezelf veroorzaakt. Uiteraard gaat dit alleen op als het om een ongeluk gaat. Denk aan:

 • de hond springt iemand omver
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit een glas cola over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis mag je aanvullen met een handige buitenhuisdekking. Op die manier zijn je aankopen niet alleen binnenhuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). Het betreft hier spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Je moet dan denken aan een spiegelreflexcamera en een verrekijker. Pas op voor oververzekeren: dikwijls heb jij ook een smartphone-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Luxwoude

Via een aansprakelijkheidsverzekering regel je mogelijke schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Dit betreft schade aan spullen en schade aan het lichaam. Je kunt denken aan een vlek in de vloer & ziekenhuiskosten. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Goed om te weten: deze polis vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook die van bijvoorbeeld kinderen, logés en huisdieren. Het is niet wettelijk verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules bieden een verzekerd bedrag van €950.000 tot zo’n €4.100.000. Meestal geldt er geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid heb je al vanaf €2,55 (per maand). Check ook Nationale Nederlanden.

Rechtsbijstandverzekering Luxwoude
De polis rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij juridische problemen. Denk aan conflict over erkenning van kinderen of afgenomen rijbewijs. Dan is het erg fijn wanneer je support krijgt zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er bestaan grofweg 4 opties.

 • Consument & wonen (bijv. geschillen binnen de familie)
 • Inkomen (bijv. bijstandsuitkering)
 • Module Wonen (bijv. huur- en verhuurgeschillen)
 • Module verkeer (bijv. verkeersongeluk)

De maandelijkse premies schommelen nogal (beginnend bij €36,40 tot €36,05 per maand in mei 2024). De prijs hangt af van de modules, het totaalbedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Luxwoude voor jou? Vind de goedkoopste pakketverzekering