Woonverzekering Unigarant

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelf, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het fijn dat je een goede verzekering hebt. Door gebruik te maken van deze pagina vind je de goedkoopste of beste woonverzekering van Unigarant. Het concept woonverzekering is een verzamelterm voor de opstal en inboedelverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Beschik je over een huurhuis? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk hier online alle erkende verzekeraars als Bovag en Polis Direct die schade zoals brand, water, bliksem, vandalisme vergoeden.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • De beste pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Goedkope inboedelverzekering Unigarant mei 2024

Middels de inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Voorbeelden zijn schade door bijv. storm, diefstal, water, vandalisme, inbraak. Denk bijvoorbeeld aan gebroken servies. Onder inboedel verstaan we alle bezittingen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Kostbaarheden die die daadwerkelijk “vast” zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter veel huishoudens beschikken wel over deze verzekering. Jij bent toch ook gehecht aan zaken als horloges en wasdroger? We onderscheiden 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wat is nu een een goedkope inboedelverzekering van Unigarant? Open direct de verzekeringsvergelijker. Meer en meer doet men dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer huishoudens geven de voorkeur aan een overzichtelijk verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In een verzekeringspakket zie je meestal de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Soms kan je dit combineren met reisverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals Bruns ten Brink en Zelf werken met eigen pakket verzekeringen. Wellicht relevant: REAAL Verzekeringen.

Lage premie

Lucrative pakketkorting

Centrale klantenservice

Online schade melden

1 maandelijkse rekening

Transparant en duidelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Hierbij hoort een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade door brand, storm en inbraak. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw de carport zijn gedekt. Mede hiervoor kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Veel van de hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Via een (extra) uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schade als windstormen (vanaf windracht 7) en olie. Via een allrisk opstalverzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je de schade zelf maakt.

Brandverzekering

Te maken met kortsluiting of een oververhitte frituurpan? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kosten voor herstel lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Via een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld schroeischade. Brandschade aan jouw eigendommen lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand verzeker je met de opstalverzekering.

Inbraak en diefstal

Diefstal in jouw woning kan ook jou gebeuren. De Roemeense methode of Lock picking, je kunt het zo gek niet bedenken. Jouw schade door inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade aan jouw woning wordt afgehandeld via de opstal, en ontvreemde bezittingen worden betaald via de inboedelverzekering.

Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Omhoogkomend rioolwater of loslatende kit. Een mogelijke schadepost is laminaat dat moet worden vervangen. Normaal gesproken wordt deze schade gedekt met jouw inboedel- of opstalverzekering. Raadpleeg de voorwaarden van de polis en bekijk wat er wel en niet bij hoort.

Stormschade

Incidenteel hebben we te maken met een flinke storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het gevolg kan zijn behoorlijke kostenposten. Hierbij kan het gaan om o.a. kapotte dakpannen. In veel gevallen resulteert het in schade aan jouw woning, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert kan er sprake zijn van een verhoogd eigen risico tot om en nabij de €475.

Gemakkelijk een goedkope Unigarant woonverzekering afsluiten
Wil jij een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw eisen? Op deze pagina ontdek je bruikbare info. Verzeker jouw de woning met Unigarant probleemloos online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende dekkingen als de all risk verzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(keuze uit opties als etagewoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Borg certificaat.
 9. Je ziet nu alle polissen die rijmen met jouw filters. Kies het goedkoopste verzekeringspakket van Unigarant

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat er nog wat mist. Adviezen: jij mag jouw Unigarant woonverzekering uitbreiden met extra belangrijke aanvullende modules. Populaire mogelijkheden zijn de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Verderop doorzoek je bruikbare specificaties (of check details over Gouda, Oldebroek en Zundert).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een goede glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heeft jouw huis veel ramen? Een dergelijke glasmodule is in een dergelijke situatie aan te raden. Deze unieke polis verzekert om de gevallen van schade aan ramen (glas). Goed om te weten: aquaria, spiegels en mobiele telefoons tellen niet mee. Is de verzekering voor een huurhuis? Lees de huurvoorwaarden of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan neem je de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling is er voor een breed scale aan schades. Dus ook schades van eigen hand. Logischerwijs betaalt de verzekeraar alleen als het om een ongeluk gaat. Voorbeelden van situaties:

  • Een gesprongen waterleiding veroorzaakt waterschade bij uw buren
  • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
  • Je morst frisdrank over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je nog completer maken met een buitenhuisdekking. Via deze module zijn je aankopen niet alleen thuis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn. Hierbij gaat het dan om kostbaarheden waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Bijvoorbeeld een iPad en drumstel. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk heb jij ook een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten van Unigarant

Via een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de (financiële) schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. We hebben het hier vaak over materiële schade en persoonlijk letsel. Hierbij kan jij denken aan: krassen op de auto of ambulancevervoer. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Handig: de aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is toch wel aan te raden. Dergelijke polissen staan jou bij van €1.450.000 tot zo’n €4.200.000. Vaak hoef je geen eigen risico te betalen. Zo’n polis sluit je af vanaf €2,55 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: nowGo.

Unigarant Rechtsbijstandverzekering
De polis rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische aanvaringen. Bijvoorbeeld bij conflict over erkenning van kinderen en conflict met de buren. Dan is het belangrijk dat je support krijgt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Je kunt kiezen uit meerdere pakketten.

   • Consument & wonen (bijv. geschil over ouderlijk gezag)
   • Inkomen & Werk (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
   • Woon-module (bijv. conflict met de bank)
   • Module verkeer (bijv. geschillen over een motorrijtuig)

De premies fluctueren behoorlijk (vanaf circa €37,95 t/m €29,35 per maand in mei 2024). Het bedrag vindt zijn grondslag in het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Unigarant afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering