Woonverzekering Gouda Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €6,30 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelfsprekend, jouw bezit is je heel wat waard. Als je iets vervelends overkomt, dan ben je blij dat je een goede verzekering hebt. Met behulp van deze website vind je de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Gouda. De woonverzekering is een populaire benaming voor een inboedel + opstalverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw huis + jouw eigendommen. Geen koopwoning maar een huurwoning? Een opstalverzekering is dan overbodig. Bekijk en vergelijk hier alle erkende verzekeraars als Centraal Beheer en Zelf die schade zoals bliksem, vandalisme, inbraak, brand dekken.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Gouda juni 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Dan kun je denken aan schade door bijv. vandalisme, water, diefstal, brand, storm. Handig bijvoorbeeld in het geval van een kapotte laptop. Onder inboedel verstaan we alle spullen die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Zaken die vastgenageld zitten aan je woning verzeker je via de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter ruim 80% van de huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Iedereen gaat voorzichtig om met zaken als grammofoonplaten en speelgoed? In de regel kan je kiezen uit drie smaken: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Gouda? Start à la minute’onze vergelijker! In de regel werkt dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer huishoudens combineren de polissen en gaan voor een populair verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en 1 overzichtelijke nota. In het verzekeringspakket tref je regelmatig de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel zijn er mogelijkheden voor rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering. Bedrijven zoals HEMA en SNS faciliteren soortgelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Galder verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Uitstekende online service

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

woonverzekering-gouda


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Gouda? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade als gevolg van o.a. brand, inbraak of storm. Ook overige onroerende onderdelen als schuur zijn afgedekt. Mede hiervoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Bijna alle hypotheekaanbieders willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Aan de hand van een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij schadeposten als storm en ontploffing. Bij een allrisk polis wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Blikseminslag of gaslekken? Brand in huis is altijd een risico. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Dankzij een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. roetschade. Schade aan roerende zaken dek je af met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Gouda kan iedereen gebeuren. Flipperen of openbreken van deur of raam, er zijn allerlei opties. Jouw schade door een inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade aan het huis en bijgebouwen wordt afgehandeld d.m.v. de opstalpolis, en gestolen kostbaarheden regel je via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Lekkage aan de dakgoot of het stukvriezen van waterleidingbuizen. Je kunt dan denken aan schade als hemelwater schade. In de regel wordt dit afgedekt d.m.v. de opstal- of inboedelverzekering. Open de actuele polisvoorwaarden om te zien wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Een enkele keer hebben we in Nederland een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met schade rondom het huis. Bijvoorbeeld door scheuren in de muur. Veelal betreft het schade aan het huis zelf, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade geldt er vaak een hoger eigen risico tot om en nabij de €495.

Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten in Gouda
Wil jij een geschikte woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw eisen? Hieronder ontdek je een aantal stappen. Verzeker direct jouw onderkomen in Gouda gemakkelijk online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheid
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Kies het type woning (keuze uit opties als vrijstaand). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ontdekt hierna alle mogelijkheden die in lijn zijn met jouw zoekopdracht. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Gouda

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Er komen wel eens situaties voor dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Adviezen: jij mag jouw woonverzekering in Gouda uitbreiden met een paar handige aanvullende verzekeringen. Daarbij onderscheiden we: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder doorzoek jij aanvullende info (of bekijk woonverzekering Dongjum afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een speciale glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen de moeite. Deze extra verzekering betaalt uit bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Advies: spiegels, aquaria of mobiele telefoons zijn in de regel niet inbegrepen. Heb je een huurwoning? Check in de huurovereenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Dan neem je een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze verzekert bijna alle schades. Hierop heb je ook recht bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Uiteraard is dit alleen van toepassing als het om een ongeluk gaat. Bijvoorbeeld:

 • Je stoot iemands telefoon van tafel
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst wijn over het tapijt van de buur vrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering biedt nog meer dekking met een buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn alle eigendommen niet alleen in je woning veilig voor schade en diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Zuid-Holland). Hierbij gaat het dan om attributen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Je moet dan denken aan een e-reader en jouw golfspullen. Waak voor oververzekering: mogelijk heb jij ook een smartphone-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Gouda

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor (financiële) schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Het kan gaan om schade aan spullen en schade aan iemands gezondheid. Je kunt denken aan een kapotte telefoon en ook het eigen risico van de andere partij. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Tip: deze module betaalt niet alleen uit bij schade door jou, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze modules staan jou bij vanaf €1.300.000 oplopend tot €4.900.000. In de regel geldt er geen eigen risico. Zo’n polis is al af te sluiten vanaf €3,80 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: OHRA dekking.

Rechtsbijstandverzekering Gouda
De verzekering rechtsbijstand geeft ondersteuning bij problemen op juridisch gebied. Denk aan medische fout & huur- en verhuurgeschillen. Hierbij is het belangrijk dat iemand jou bijstaat zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Je kunt kiezen uit meerdere pakketten.

 • Consumenten-module(bijv. erfrechtgeschillen)
 • Werk & Inkomen (bijv. pensioenuitkering)
 • Woonconflicten (bijv. geschil met de overheid over woonsituatie)
 • Verkeer (denk aan conflict over verzekering)

De maandelijkse premies verschillen nogal (vanaf circa €24,30 tot wel €38,40 per maand in juni 2024). Het bedrag vindt zijn grondslag in de modules, het totaalbedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Gouda vergelijken? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering