Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Aan de hand van deze website vind je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering van OHRA. Jouw woonverzekering is een term voor een opstal + inboedelverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig in een klap jouw eigendommen en huis. Woon je in een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Check en vergelijk hier alle erkende partijen als Delta Lloyd en London Verzekeringen die schade veroorzaakt door bliksem, vandalisme, water, storm dekken.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Voordelige pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Goedkope inboedelverzekering OHRA juli 2024

Middels de inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld door brand, storm, vandalisme, water, inbraak. Denk bijvoorbeeld aan een defecte TV. Onder inboedel verstaan we alle eigendommen die “los” staan in jouw woning. Spullen die die daadwerkelijk “vast” zitten verzeker je via de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar veel mensen hebben dit risico wel afgedekt. Wie is er nu niet zuinig op zaken als wandversiering en geyser/boiler? Er zijn in de basis 3 varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wil jij een goedkope inboedelverzekering van OHRA? Start direct onze vergelijker! In veel gevallen gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel consumenten nemen een zogenaamd verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een totale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en duidelijk. In een verzekeringspakket tref je meestal de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Eventueel kan je dit combineren met motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeraars als EAG Assuradeuren of REAAL Verzekeringen hebben veel ervaring met aantrekkelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Nationale Nederlanden.

Laagste prijs

Lucrative pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Snel geld op je rekening

Alle premies op 1 factuur

Begrijpelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade voortkomend uit bijvoorbeeld brand en storm. Ook overige onroerende onderdelen als een 2e woning zijn afgedekt. Daardoor kom je niet voor enorme kosten te staan als er iets gebeurt. Veel van de hypotheken willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Via een (extra) uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten n.a.v. windstormen (vanaf windracht 7) en omvallen van bomen. Bij een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.

Brandverzekering

Een verkeerd aangesloten apparaat of gaslekken? Brand in de woning is altijd een risico. De kosten hiervan zijn vaak enorm. Door middel van een brandverzekering dek je het risico van o.a. smeltschade. Schade van jouw spullen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.

Inbraak / Diefstal

Diefstal in jouw woning is altijd een risico. De Bulgaarse methode of hengelen via brievenbus, je kunt het zo gek niet bedenken. De kostenpost n.a.v. inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade aan alle onroerende zaken handel je af met de opstalverzekering, de spullen die je kwijt bent lopen via de inboedelpolis.

Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Lekkage aan de dakgoot of het stukvriezen van CV-buizen. Typische schade is onbruikbare meubels. Gewoonlijk worden dergelijke kosten vergoed via de woonverzekering (inboedel of opstal). Open de voorwaarden van de polis om te zien welke kostenposten gedekt zijn.

Stormschade

Maar zelden hebben we te maken met een flinke storm. De definitie van storm is windkracht 7. De consequentie kan zijn schade aan jouw huis. Denk maar aan een kapotte regengoot. Meestal is het schade aan jouw woning, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt moet je rekening houden met een relatief hoog eigen risico die oploopt tot €475.

À la minute een goedkope OHRA woonverzekering afsluiten
Wil jij een geschikte woonverzekering afsluiten die matcht met jouw situatie? Onderstaand tref je een aantal stappen. Verzeker vandaag nog jouw huis met OHRA moeiteloos online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende verzekeringen als buitenshuisverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Kies het type woning (dit kan zijn flat). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet nu alle polissen die aansluiten op jouw zoekopdracht. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket van OHRA

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Soms is het zo dat je een specifieke dekking mist. Goed om te weten: jij mag de OHRA woonverzekering completer maken met meerdere interessante aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina spot jij nuttige specificaties (of check details over Emmen, Middelburg en Waddinxveen).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel glas in huis? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen geen gek idee. Deze additionele zekerheid staat je bij bij situaties van schade aan glas / ramen. Vergeet niet: zaken als een aquarium of iPhones dien je meestal apart te verzekeren. Gaat het om een woning die je huurt? Doorzoek in de huurovereenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Overweeg dan de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Uiteraard geldt dit alleen als iets per ongeluk gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

  • Je stoot iemands iPhone van tafel
  • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
  • Je gooit bier over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis is uit te breiden met de buitenhuisdekking. Zo zijn de kostbaarheden niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je op pad bent. Het gaat hier om eigendommen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera of jouw golfspullen. Waak voor oververzekering: mogelijkerwijs bezit jij al een tablet verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering van OHRA

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je schades die je aan anderen toebrengt. Dit betreft schade aan spullen en persoonlijk letsel. Hierbij kan jij denken aan: vlekken op kleding of therapie. Verwar dit niet met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Handig: de aansprakelijkheid betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook schade aangericht door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze producten bieden een dekking beginnend bij €1.350.000 tot €3.150.000. Meestal hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Zo’n verzekering is beschikbaar vanaf €4,00 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Interpolis.

OHRA Rechtsbijstandverzekering
De verzekering rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij uiteenlopende geschillen. Denk aan conflict met werkgever of geschil met de overheid over woonsituatie. Hierbij is het belangrijk dat je wordt ondersteund waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er bestaan allerlei opties.

   • Consumentenzaken (bijv. geschillen binnen de familie)
   • Inkomen & Werk (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
   • Woon-module (bijv. conflicten over erfrecht)
   • Verkeer-module (bijv. verkeersongeluk)

De premies verschillen enorm (beginnend bij €32,70 tot en met €29,40 per maand in juli 2024). Het bedrag hangt af van de gekozen dekking, het te verzekeren bedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering OHRA op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering