Woonverzekering Univé

Wonen zonder je druk te maken? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Als je iets vervelends overkomt, dan ben je blij om een verzekering te hebben. Aan de hand van de vergelijkingstool vind je de beste woonverzekering van Univé. Jouw woonverzekering is een verzamelterm voor de opstal + inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus jouw huis + jouw eigendommen. Woon je in een huurhuis? Een opstalverzekering is dan overbodig. Vergelijk hier alle landelijke partijen zoals BLG wonen en Interpolis die schade door o.a. inbraak, brand, storm, vandalisme verzekeren.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Goedkope inboedelverzekering Univé mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Dan kun je denken aan schade door bijv. water, inbraak, brand, vandalisme, diefstal. Je kunt dan denken aan een defecte TV. De definitie van inboedel is alle spullen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Zaken die je niet zomaar kunt meenemen lopen via de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter de meeste Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij bent toch ook gehecht aan eigendommen als wandversiering en warmtepomp? Bij veel verzekeraars kies je uit drie verschillende dekkingen categorieën: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Ben jij op zoek naar een een goedkope inboedelverzekering van Univé? Open à la minute’onze vergelijker! Meestal doet men dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel consumenten combineren de polissen en gaan voor een voordelig verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In een dergelijk verzekeringspakket tref je meestal de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Soms neemt men hierbij ook huisdierenverzekering, gezinsongevallenverzekering, rechtsbijstand, doorlopende annuleringsverzekering. Aanbieders als Bovag en London Verzekeringen hebben veel ervaring met zulke pakket verzekeringen. Check ook: SNS.

Betaalbaar

Hoge pakketkortingen

Centrale klantenservice

Snel geld op je rekening

Eén factuur

Transparant en duidelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hierbij hoort een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand en storm. Ook overige onroerende onderdelen als bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn verzekerd. Met zo’n polis wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als jouw woning iets overkomt. Veel van de hypotheken hanteren het als een randvoorwaarde. Dankzij een (extra) uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij kosten bijvoorbeeld door storm of olie. Meer zekerheid? Met een allrisk verzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.

Brandverzekering

In huis roken of een oververhitte frituurpan? Brand in de woning is altijd een risico. De kosten hiervan lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Dankzij een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld schroeischade. Schade aan jouw spullen lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand verzeker je met de opstalverzekering.

Inbraak en diefstal

Een huisbraak is altijd een risico. Openwrikken of een deur of raam intrappen, er zijn allerlei mogelijkheden. De schade die je oploopt vanwege diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: beschadigingen aan het huis en bijgebouwen loopt via de opstal, en ontvreemde zaken lopen via de inboedelpolis.

Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Extreme regenval en gesprongen leidingen. Je kunt last krijgen van een vloer die hersteld moet worden. Meestal wordt deze schade gedekt door de woonverzekering (inboedel of opstal). Bestudeer de condities van de polis en check in hoeverre je verzekerd bent.

Stormschade

Incidenteel hebben we te maken met een hevige storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn forse schade. Je kunt denken aan een lek dag. Meestal resulteert het in schade aan het dak of muren, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert werken verzekeraars met een relatief hoog eigen risico tot wel €595.

Direct een goedkope Univé woonverzekering afsluiten
Wil jij een woonverzekering afsluiten die matcht met jouw woning? Hier vind je enkele handige tips. Verzeker direct jouw huis met Univé probleemloos online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (keuze uit opties als etagewoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning betrouwbaar? Bijv. het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle polissen die in lijn zijn met jouw filters. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket van Univé

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed nieuws: je kunt jouw Univé woonverzekering nog persoonlijker maken met additionele praktische aanvullende polissen. Je kunt denken aan: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Verderop check je bruikbare info (of bekijk Groningen, Oldenzaal en Zutphen).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een goede glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heeft jouw huis veel ramen? Zo’n extra glas polis is dan aan te raden. Deze extra modulebetaalt uit bij situaties van schade aan glas / ramen. Opmerking: spiegels, aquaria of smartphones zijn meestal niet afgedekt. Is de verzekering voor een huurhuis? Doorzoek in je huurcontract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Overweeg dan de all-risk woonverzekering. Deze module verzekert bijna alle schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Wel is dit alleen van toepassing als het daadwerkelijk een ongelukje was. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

  • Je stoot iemands vaas van tafel
  • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
  • Je morst een glas drinken over het tapijt van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis is uit te breiden met een erkende buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn de kostbaarheden niet alleen binnenhuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg. Hierbij gaat het dan om bezittingen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Bijvoorbeeld een e-reader en een rollator. Je bent al gauw oververzekerd: wellicht hebben jullie al een smartphone-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden van Univé

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schades die je bij anderen veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: materiële schade en schade aan het lichaam. Voorbeelden zijn een onbruikbare bank of ziekenhuisverblijf. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Handig: de aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook schade aangericht door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je bent er niet toe verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze verzekeringen vergoeden bedragen variërend van €950.000 tot ruim €5.000.000. Meestal hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Een verzekering voor aansprakelijkheid sluit je af vanaf €3,00 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: OHRA.

Univé Rechtsbijstandverzekering
De polis rechtsbijstand ondersteunt bij juridische problemen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld tuchtzaken en geschillen met de buren. In dit soort gevallen is het prettig dat je wordt ondersteund waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Wij onderscheiden allerlei mogelijkheden.

   • Consument & wonen (bijv. schade die iemand bij jou veroorzaakt)
   • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. salarisaanpassing)
   • Woon-module (bijv. geschil met de buren)
   • Verkeer (denk aan conflict met een schadehersteller)

De maandelijkse premies variëren significant (vanaf €30,80 tot wel €34,10 p/maand in mei 2024). Het bedrag komt tot stand door de gekozen dekking, het totaalbedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Univé voor jou? Vind de goedkoopste pakketverzekering