Woonverzekering Groningen Opstal- en inboedelverzekering, al voor €9,95 per maand

Wonen zonder stress? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het goed dat je een goede verzekering hebt. Aan de hand van deze website achterhaal je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor jouw woning in Groningen. Een woonverzekering is een verzekeringspakket met de opstal en inboedelverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig in een keer jouw woning en inboedel. Woon je in een huurhuis? Een opstalverzekering is dan overbodig. Vergelijk hier online alle landelijke partijen zoals Avéro Achmea en Turien en Co die schade veroorzaakt door bliksem, storm, water, brand vergoeden.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Groningen juli 2024

Met een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld inbraak, brand, diefstal, storm, vandalisme. Denk bijvoorbeeld aan een gestolen computer. Met inboedel bedoelen we alle spullen die “los” staan in jouw woning. Bezittingen die die daadwerkelijk “vast” zitten vallen onder de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar veel Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met inboedel zoals kookboeken en warmtepomp? Er zijn in de basis 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Groningen? Open à la minute’de vergelijker van woonverzekeringen. Meestal doe je dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel consumenten nemen een populair verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In een verzekeringspakket zitten regelmatig de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel kan je dit combineren met brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeraars als Delta Lloyd of Klaverblad zijn expert op het gebied van zulke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Geeuwenbrug verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Uitstekende online service

Duidelijkheid in maandkosten

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-groningen


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Groningen? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Zo’n opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een tweede woning zijn afgedekt. Op basis daarvan zul je veel financiële compensatie krijgen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Veel hypotheken verplichten deze polis. Dankzij een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet in de problemen bij schadeposten als schade door storm of omvallen van bomen. Meer zekerheid? Met een all-risk polisis bijna alles afgedekt, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een defect apparaat of brand in de schoorsteen? Een kleine of grote brand kan zomaar voorkomen. De kostenposten lopen al snel hoog op. Dankzij een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. blusschade. Schade van jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan huis verzeker je met de opstalverzekering.


Diefstal en inbraak

Een huisbraak in Groningen kan ook bij jou thuis gebeuren. De gaatjesboormethode of sloten hacken, er zijn allerlei opties. De kostenpost ten gevolge van een inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade aan alle onroerende zaken handel je af via de opstalverzekering, de spullen die je kwijt bent gaan via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Een flinke regenbui of bevroren leidingen. Je kunt last krijgen van een vloer die hersteld moet worden. Gewoonlijk wordt dit afgedekt door de opstal- of inboedelverzekering. Check jouw polisvoorwaarden en bekijk wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Maar zelden hebben we in Nederland een fikse storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het kan resulteren in schade aan jouw huis. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapot zonnescherm. Meestal heeft dat te maken met schade aan jouw woning, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert heb je te maken met een verhoogd eigen risico oplopend tot €260.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Groningen
Vandaag nog een goedkope woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw woning? Op deze pagina stuit je op een handig stappenplan. Verzeker direct jouw huis in Groningen eenvoudig online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Kies het type woning (bijv. monumentaal pand). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet vervolgens alle mogelijkheden die matchen met jouw ideaalplaatje. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Groningen

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Er komen wel eens situaties voor dat er nog wat mist. Tip: men mag deze woonverzekering in Groningen completer maken met meerdere handige aanvullende verzekeringen. Daarbij onderscheiden we: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Op deze pagina doorzoek je nuttige specificaties (of check details over woonverzekering Drongelen afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel glas in huis? Een extra verzekering voor het glas is dan aan te raden. Deze additionele moduleis er bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Let op: aquaria, spiegels en iPhones tellen niet mee. Beschik je over een huurwoning? Check in de huurvoorwaarden of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Kies dan voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling dekt bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat houdt in ook schades van eigen hand. Vanzelfsprekend betaalt de verzekeraar alleen als het hier een ongelukje betreft. Denk aan:

 • jouw konijn knaagt iets stuk bij de buren
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst wijn over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering is uit te breiden met een handige buitenhuisdekking. Zo zijn je bezittingen niet alleen in huis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Groningen). Voorbeelden hiervan zijn spullen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Onder andere een laptop & een kinderwagen. Pas op voor oververzekeren: mogelijk heb jij ook een telefoonverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Groningen

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor (financiële) schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Het kan gaan om schade aan eigendommen en schade aan iemands gezondheid. Hierbij kan jij denken aan: een gebroken ruit + ziekenhuisverblijf. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Let op: deze polis verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook die van bijvoorbeeld kinderen, logés en huisdieren. Het is niet verplicht, maar is toch wel aan te raden. Dergelijke polissen vergoeden bedragen variërend van €1.200.000 oplopend tot €3.350.000. Meestal betaal je zelfs geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is beschikbaar vanaf €2,60 p/maand. Ga verder naar Allianz.

Rechtsbijstandverzekering Groningen
De polis rechtsbijstand biedt hulp en advies bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld medische fout & conflict met een schadehersteller. In dit soort gevallen is het erg fijn wanneer je advies krijgt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende opties.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een keukenhandel)
 • Werk & Inkomen (bijv. reorganisatie)
 • Wonen (bijv. conflict met aannemer)
 • Verkeersconflicten (bijv. geschil met een verzekeraar)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis fluctueren behoorlijk (startend vanaf €26,80 tot wel €29,05 per maand in juli 2024). De prijs hangt af van de grootte van het pakket, het verzekerde bedrag, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Groningen voor jou? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering