Wonen met een veilig gevoel? Vanzelfsprekend, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het wel zo fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Via onze vergelijker achterhaal je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering van ANWB. Jouw woonverzekering is een combinatieverzekering van een inboedel en opstalverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je moeiteloos met 1 polis zowel het huis als je spullen. Woon je in een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk hier alle grote partijen zoals bijvoorbeeld Aegon en Unigarant die schade veroorzaakt door storm, vandalisme, inbraak, water (grotendeels) verzekeren.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Binnen een paar minuten geregeld

Goedkope inboedelverzekering ANWB mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Wat voor schade? Nou o.a. brand, vandalisme, diefstal, storm, water. Dit kan bijv. gaan om schade aan kleding. De definitie van inboedel is alle eigendommen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Spullen die vastzitten aan je huis kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar de meeste gezinnen hebben de inboedel wel verzekerd. Iedereen gaat voorzichtig om met eigendommen als meubelen of salontafel? Op dit gebied zijn er drie verschillende dekkingen categorieën: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wil jij een goedkope inboedelverzekering van ANWB? Start meteen met à la minute’de vergelijkingstool. Vaak gaat dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel gezinnen kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een unieke pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In het verzekeringspakket zitten vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel kan je dit combineren met rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering. Aanbieders als Generali en nowGo hanteren soortgelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Aegon.

Goedkoop

Extra pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

1 maandelijkse rekening

Transparant en duidelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hierbij hoort een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade als gevolg van water, storm, brand en andere oorzaken. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw schuurtjes zijn afgedekt. Met zo’n polis kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Alle grote hypotheekverstrekkers verstrekken geen geld zonder deze polis. Dankzij een zogenaamde uitgebreide dekking ben je gedekt tegen kosten bijvoorbeeld door windstormen (vanaf windracht 7) en olie. Dankzij een allrisk polis wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je de schade zelf maakt.

Brandverzekering

In huis roken of vlam in de pan? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kostenposten zijn vaak enorm. Via een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schroeischade. Brandschade aan jouw spullen verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning gaat via de opstalpolis.

Diefstal en inbraak

Diefstal in jouw woning kan iedereen gebeuren. Inbreken via een bovenlicht of een deur of raam intrappen, er zijn allerlei opties. Jouw schade door diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: beschadigingen aan de woningregel je middels de opstal, en gestolen kostbaarheden lopen via de inboedelpolis.

Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een defecte wasmachine of Een lekkende vaatwasser. Typische schade is een kapotte vloer. Gewoonlijk worden de kosten betaald met jouw woonverzekering (inboedel of opstal). Bestudeer de polisvoorwaarden en check welke kostenposten gedekt zijn.

Schade door storm

Zo nu en dan hebben we te maken met een serieuze storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met aanzienlijke schade. Denk maar aan een lek dag. Doorgaans resulteert het in schade aan het dak of muren, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert kan er sprake zijn van een hoger eigen risico tot circa €685.

Binnen een paar minuten een goedkope ANWB woonverzekering afsluiten
Wil jij een geschikte woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw huis en wensen? Hierna vind je een aantal stappen. Verzeker jouw jouw huis met ANWB gemakkelijk online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende verzekeringen als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Kies het type woning (dit kan zijn vrijstaand). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning veilig? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle woonhuisverzekeringen die rijmen met jouw filters. Kies het goedkoopste verzekeringspakket van ANWB

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het kan zijn dat er nog wat mist. Goed nieuws: je kunt de ANWB woonverzekering complementeren met additionele interessante aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Op deze pagina spot jij bruikbare informatie (of ga verder naar Almere, Heemskerk en Renkum).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een dergelijke glasmodule is voor zulke huizen vaak interessant. Deze unieke modulestaat je bij bij gebroken glas. Tip: spiegels en smartphones worden niet meegenomen. Beschik je over een huurwoning? Doorzoek in je huurcontract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan neem je de all-risk woonverzekering. Deze module staat garant voor bijna alle schades. Dus ook schades van eigen hand. Logischerwijs geldt dit alleen als het niet expres gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

  • jouw konijn knaagt iets stuk bij de buren
  • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
  • Je morst een glas drinken over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je nog completer maken met een buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn alle eigendommen niet alleen in huis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn. Het gaat hier om bezittingen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Bijvoorbeeld een tablet en drumstel. Waak voor oververzekering: misschien beschik je al over een telefoonverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering van ANWB

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schades die je aan anderen toebrengt. Het kan gaan om schade aan spullen en persoonlijk letsel. Denk dan aan besmeurde meubels & ziekenhuiskosten. Het is iets anders dan een WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Handig: deze verzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook als dit gebeurt door jouw partner of de kinderen. Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze modules verzekeren een bedrag beginnend bij €1.000.000 tot €2.800.000. BIj de meeste verzekeraars betaal je zelfs geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering heb je al vanaf €3,20 per maand. Bekijk ook Verzekeruzelf.nl.

ANWB Rechtsbijstandverzekering
De rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij juridische problemen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld een webshop die niet levert en bij aankoop van een huis. Dan kan het prettig zijn dat je advies krijgt zonder dat dit meteen een klap geld kost. Je kunt kiezen uit meerdere varianten.

   • Consument & wonen (bijv. conflict met een bank)
   • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. bij ontslag)
   • Module Wonen (bijv. bij een slecht uitgevoerde verbouwing)
   • Verkeer (denk aan conflict na autoschade)

De premies schommelen nogal (vanaf €27,35 tot €26,10 p/maand in mei 2024). Deze prijs vindt zijn grondslag in het pakket dat je kiest, het bedrag dat je wilt afdekken en het aantal personen.

Woonpakketverzekering ANWB online afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?