Woonverzekering Verzekeruzelf.nl

Wonen met een veilig gevoel? Natuurlijk, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het wel zo fijn dat alles goed verzekerd is. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering van Verzekeruzelf.nl. De woonverzekering is een combinatie van een opstal + inboedelverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle grote verzekeraars als bijv. DAK en Turien en Co die schade door bijvoorbeeld water, vandalisme, storm, brand dekken.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Inclusief pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Goedkope inboedelverzekering Verzekeruzelf.nl april 2024

Door middel van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld door brand, diefstal, inbraak, vandalisme, water. Dit kan bijv. gaan om een kapotte TV. Onder inboedel verstaan we alle kostbaarheden die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Bezittingen die aan het huis vastzitten dek je af met een opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter veel huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Wie is er nu niet zuinig op kostbaarheden als dranken en hoeden? Op dit gebied zijn er drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Waar vind ik een een goedkope inboedelverzekering van Verzekeruzelf.nl? Open meteen de vergelijkingstool. Vaak werkt dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel consumenten combineren de polissen en gaan voor een populair verzekeringspakket. We spreken ook over een totale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en overzichtelijk. In een verzekeringspakket zie je vaak inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker zijn er mogelijkheden voor motorverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, autoverzekering. Verzekeringsbedrijven als Avéro Achmea en OHRA faciliteren soortgelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Turien en Co.

Voordelig

Interessante pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Adequate afhandeling

1 maandelijkse rekening

Begrijpelijk

Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Jouw woning verdient een goede verzekering. De opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade veroorzaakt door brand, storm, water, diefstal. Ook overige onroerende onderdelen als een vakantiewoning zijn inclusief. Op die manier kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als jouw woning iets overkomt. Bijna alle hypotheekverstrekkers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor kostenposten veroorzaakt door schade door storm of ontploffing. Meer zekerheid? Met een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.

Brandverzekering

Kortsluiting of een smerige schoorsteen? Brand kan zomaar voorkomen. De kosten zijn niet mals. Met een brandverzekering dek je het risico van o.a. smeltschade. Schade aan jouw eigendommen dek je af met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken worden afgehandeld via de opstal.

Diefstal en inbraak

Een huisbraak kan ook jou gebeuren. De afbreekmethode of hengelen, er zijn allerlei mogelijkheden. De opgelopen schade n.a.v. diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade door inbraak aan jouw woning handel je af d.m.v. de opstalpolis, en gestolen eigendommen regel je via jouw inboedelverzekering.

Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een hoosbui / het stukvriezen van waterleidingbuizen. Een mogelijke schadepost is een ondergelopen kelder. Normaliter wordt dit afgedekt door de woonverzekering (inboedel of opstal). Check jouw condities van de polis om te zien wat er inbegrepen is.

Schade door storm

Een enkele keer hebben we te maken met een hevige storm. De definitie van storm is windkracht 7. De consequentie kan zijn forse schade. Bijvoorbeeld door een gescheurde muur. Meestal gaat het om schade aan jouw woning, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert geldt er vaak een hoger eigen risico tot om en nabij de €695.

Snel een goedkope Verzekeruzelf.nl woonverzekering afsluiten
Wil jij een goede woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw ideaalplaatje? Hierna tref je een handig stappenplan. Verzeker jouw het huis met Verzekeruzelf.nl zonder problemen online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende verzekeringen als buitenshuisverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Wat voor soort huis is het? (keuze uit opties als villa). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning betrouwbaar? Denk aan het politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle verzekeringen die in lijn zijn met jouw filters. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket van Verzekeruzelf.nl

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Soms is het zo dat er nog wat mist. Tip: men mag deze Verzekeruzelf.nl woonverzekering completer maken met additionele praktische aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder check je nuttige tips (of klik door naar: Groningen, Ommen en Zwijndrecht).

Glasverzekering

Een populaire module is de glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heeft jouw huis veel ramen? Een dergelijke glasmodule is voor huizen als dezehet overwegen waard. Deze additionele modulebetaalt uit bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Goed om te weten: aquaria, spiegels en tablets worden niet meegenomen. Woon jij in een huurhuis? Raadpleeg je huurcontract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Overweeg dan zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling betaalt uit bij bijna alle denkbare schades. Oftewel, ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Natuurlijk is dit alleen van toepassing als iets per ongeluk gebeurt. Denk aan:

  • jouw hond bijt een bank kapot
  • Jij maakt krassen op de auto van de buurman
  • Je morst een glas rode wijn over de bank van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je uitbreiden met een handige buitenhuisdekking. Via deze module zijn de kostbaarheden niet alleen in je woning verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent. We spreken hier van spullen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Bijvoorbeeld een laptop + een verrekijker. Waak voor oververzekering: dikwijls heb jij ook een telefoonverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering van Verzekeruzelf.nl

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor mogelijke schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men schade aan bezittingen en letselschade. Je kunt denken aan een deuk in de auto of ziekenvervoer. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Goed om te weten: deze polis verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, echter ook als dit te wijten is aan gezinsleden, een logé of de kat. Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Polissen bieden een dekking variërend van €900.000 tot €4.000.000. BIj de meeste verzekeraars hoef je geen eigen risico te betalen. Een verzekering voor aansprakelijkheid is er al vanaf €2,75 per maand. Bekijk ook Polis Direct.

Verzekeruzelf.nl Rechtsbijstandverzekering
De module rechtsbijstand biedt hulp en advies bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict met een bank of conflict over pensioenuitkeringen. Daarbij is het belangrijk dat je wordt ondersteund zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Wij onderscheiden meerdere modules.

   • Consument (bijv. conflict over erfenis)
   • Werk & Inkomen (bijv. conflict met het UWV)
   • Woonconflicten (bijv. erfafscheidingen e.d. )
   • Verkeer (bijv. conflict met een autodealer)

De premies van de verzekeraars verschillen nogal (vanaf circa €26,65 tot €27,95 per maand in april 2024). Het bedrag wordt gebaseerd op de modules, het bedrag dat je wilt afdekken en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Verzekeruzelf.nl op maat? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering