Woonverzekering Ommen Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €4,75 per maand

Wonen zonder stress? Het is logisch, jouw bezit is je heel wat waard. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het goed dat alles goed verzekerd is. Dankzij onze vergelijker ontdek je de beste woonverzekering voor jouw woning in Ommen. De woonverzekering is een combinatie van een opstal en inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus jouw huis, maar ook de spullen in huis. Beschik je over een huurhuis? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Check en vergelijk hier alle bekende maatschappijen zoals bijvoorbeeld Allianz en REAAL Verzekeringen die schade als gevolg van storm, vandalisme, inbraak, water vergoeden.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Ommen juni 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Schade die wordt gedekt is onder andere water, brand, vandalisme, storm, diefstal. Je kunt dan denken aan een gestolen laptop. De definitie van inboedel is alle eigendommen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Eigendommen die vastgenageld zitten aan je woning kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is niet verplicht, echter de meeste Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met inboedel zoals spiegels en salontafel? Bij veel verzekeraars kies je uit drie verschillende dekkingen categorieën: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wil jij een goede inboedelverzekering Ommen? Start à la minute’onze vergelijker! Vaak doet men dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens combineren de polissen en gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en transparant. In een verzekeringspakket zitten doorgaans inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker sluit je dit tezamen af met brommerverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering. Verzekeringsbedrijven als Bovag of Verzekeruzelf.nl verkopen aantrekkelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Nistelrode verzekeringspakket.

Lage premie

Hoge pakketkortingen

1 overzichtelijke polis

Schade snel afgehandeld

Alles in 1 automatische incasso

Transparant en duidelijk

woonverzekering-ommen


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Ommen? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hierbij hoort een goede verzekering. De opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade die hun oorsprong vindt in o.a. brand, inbraak of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn afgedekt. Op basis daarvan kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Bijna alle hypotheek-bedrijven verstrekken geen geld zonder deze polis. Met behulp van een extra uitgebreide dekking ben je gedekt tegen kosten n.a.v. blikseminslag of roet. Via een allrisk opstalverzekering is bijna alles verzekerd, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een te hoog gestookte haard of een defect strijkapparaat? Brand kan zomaar voorkomen. De kosten voor herstel zijn vaak enorm. Door middel van een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. blikseminslag. Schade aan roerende zaken worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand dek je af met de opstalpolis.


Inbraak

Een diefstal in Ommen is altijd een risico. Kerntrekken of de babbeltruc, het kan op zoveel manieren. De kostenpost vanwege een inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade aan het huis regel je d.m.v. de opstalpolis, de spullen die je kwijt bent worden betaald via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een hoosbui of een lekkende leiding. Je kunt dan denken aan schade als vochtplekken op de buur. Doorgaans worden dergelijke kosten vergoed door de inboedel/opstalverzekering. Check jouw actuele polisvoorwaarden en achterhaal in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Af en toe ondergaan wij een fikse storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor behoorlijke kostenposten. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapotte gevel. Meestal resulteert het in schade aan de buitenkant van het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm werken verzekeraars met een hoger eigen risico oplopend tot €265.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Ommen
Vandaag nog een betaalbare woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw huis en wensen? Hierna vind je enkele handige tips. Verzeker meteen jouw huis in Ommen gemakkelijk online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies optioneel aanvullende verzekeringen als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Markeer jouw type woning (bijvoorbeeld flat). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle verzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Ommen

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je nog niet tevreden bent. Handig: men mag deze woonverzekering in Ommen nog persoonlijker maken met enkele nuttige aanvullende modules. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Op deze pagina check jij handige info (of bekijk woonverzekering Matsloot afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een speciale glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een dergelijke glasmodule is in dat geval aan te raden. Deze extra zekerheid verzekert bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Opmerking: een mooie spiegel en iPhones tellen niet mee. Is de verzekering voor een huurhuis? Check in de huurovereenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Kies dan voor een all-risk woonverzekering. Deze verzekering betaalt uit bij bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat houdt in ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Wel gaat dit alleen op als het niet expres gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • Een smartphone laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst een kop koffie over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering biedt nog meer dekking met een erkende buitenhuisdekking. Op die manier zijn je aankopen niet alleen binnenhuis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Overijssel). Hierbij gaat het dan om attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Denk aan een smartphone en jouw golfspullen. Let op oververzekering: misschien beschik je al over een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Ommen

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor kosten van schade die je bij anderen veroorzaakt. Dit betreft schades van producten en schade aan iemands gezondheid. Denk dan aan behang dat moet worden vervangen & ziekenvervoer. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: deze module vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, echter ook als dit te wijten is aan jouw partner of de kinderen. Het is niet wettelijk verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze modules bieden een dekking variërend van €950.000 tot zo’n €2.600.000. Bij veel aanbieders hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Deze module is al af te sluiten vanaf €3,75 (betaling per maand). Wellicht interessant: Verzekeruzelf.nl afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Ommen
Het product rechtsbijstand geeft hulp bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. conflict met de gemeente of geluidsoverlast. Dan wordt het als prettig ervaren dat iemand jou helpt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er bestaan grofweg 4 pakketten.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met een ziekenhuis)
 • Inkomen & Werk (bijv. pensioenen)
 • Woon-module (bijv. conflict met verhuurder)
 • Verkeer (denk aan conflict na autoschade)

De maandelijkse premies schommelen enorm (vanaf €30,70 tot en met €35,30 p/maand in juni 2024). Het bedrag bepalen verzekeraars op basis van de grootte van het pakket, het te verzekeren bedrag en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Ommen online afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering