Wonen met een veilig gevoel? Vanzelf, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Mocht er toch iets gebeuren, dan ben je blij dat alles goed verzekerd is. Via de verzekeringsvergelijker stap je over naar de meest betaalbare of beste woonverzekering van Aegon. Zo’n woonverzekering is een combinatieverzekering van een inboedel en opstalverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je moeiteloos in een keer jouw woning en inboedel. Huur je? Een opstalverzekering is dan overbodig. Vergelijk meteen alle grote partijen waaronder Generali en Lancyr die schade door o.a. storm, bliksem, brand, vandalisme dekken.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Inclusief pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Goedkope inboedelverzekering Aegon juli 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld diefstal, inbraak, storm, vandalisme, brand. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte televisie. Met de term inboedel omschrijven we alle bezittingen die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Bezittingen die je niet zomaar kunt meenemen kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar de meeste gezinnen beschikken wel over deze verzekering. Iedereen gaat voorzichtig om met spullen als verlichting en audiovisuele apparatuur? Er zijn in de basis drie smaken: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wil jij een goedkope inboedelverzekering van Aegon? Open vandaag nog onze vergelijker! In de regel gaat dit hand in hand, i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal huishoudens gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en overzichtelijk. In zo’n verzekeringspakket zitten doorgaans de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel kan je dit combineren met ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, reisverzekering, motorverzekering. Verzekeraars als Bruns ten Brink en Interpolis faciliteren eigen pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Zelf.

Lage premie

Interessante pakketkorting

Centrale klantenservice

Uitstekende online service

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw koopwoning tegen schade als gevolg van water, storm, brand en andere oorzaken. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als de garage zijn afgedekt. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Alle grote hypotheekaanbieders verstrekken geen geld zonder deze polis. Via een (extra) uitgebreide polis kom je niet in de problemen bij kosten n.a.v. blikseminslag of diefstal. Via een allrisk verzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.

Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of een gevallen strijkbout? Brand in de woning kan ook jou gebeuren. De kosten voor herstel zijn vaak enorm. Door middel van een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schroeischade. Brandschade aan jouw inboedel worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand verzeker je met de opstalverzekering.

Inbraak en diefstal

Diefstal in jouw woning kan ook jou gebeuren. De takjesmethode of openbreken openslaande deur, het kan op zoveel manieren. Jouw schade naar aanleiding van diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade aan jouw woning handel je af via de opstal, en gestolen eigendommen gaan via de inboedelpolis.

Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een overstroming of een kapotte kit voeg. Het gevolg kan zijn laminaat dat moet worden vervangen. In veel gevallen wordt dit afgedekt door de opstal/inboedelverzekering. Check jouw voorwaarden van de polis om te zien welke kostenposten gedekt zijn.

Stormschade

Incidenteel hebben we in Nederland een behoorlijke windstorm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn aanzienlijke schade. Bijvoorbeeld door losse dakpannen. Meestal heeft dat te maken met schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade heb je te maken met een hoog eigen risico oplopend tot €535.

Meteen een goedkope Aegon woonverzekering afsluiten
Wil jij een goede woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw eisen? Hierna tref je meer informatie. Verzeker meteen jouw woning met Aegon gemakkelijk online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende dekkingen als rechtsbijstand
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Kies het type woning (bijvoorbeeld villa). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning betrouwbaar? Bijv. Politiekeurmerk en BORG
 9. Je checkt meteen alle polissen die in lijn zijn met jouw wensen. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket van Aegon

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed nieuws: je kunt jouw Aegon woonverzekering aanvullen met verschillende interessante aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Op deze pagina vind jij handige details (of bezoek info over Aalsmeer, Harderwijk en Purmerend).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een extra glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heb je veel ramen? Zo’n extra glas polis is in een dergelijke situatie aan te raden. Deze additionele polis verzekert bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Tip: een mooie spiegel en smartphones tellen niet mee. Is de verzekering voor een huurhuis? Raadpleeg de meest recente overeenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Ga dan zeker voor een all-risk woonverzekering. Deze verzekering dekt vrijwel alle type schades. Dat houdt in ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Vanzelfsprekend geldt dit alleen als het hier een ongelukje betreft. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

  • Uw hond bijt in het been van de postbezorger
  • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
  • Je morst rode wijn over een meubel van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je uitbreiden met een erkende buitenhuisdekking. Zodoende zijn alle eigendommen niet alleen in huis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je op pad bent. Voorbeelden hiervan zijn kostbaarheden die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Je moet dan denken aan een iPad en een muziekinstrument. Waak voor oververzekering: mogelijkerwijs beschik je al over een telefoonverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten van Aegon

Via een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men schade aan spullen en schade aan het lichaam. Hierbij kan jij denken aan: besmeurde meubels + kosten voor medicatie. Verwar dit niet met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Let op: deze polis verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook die van bijvoorbeeld gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze modules staan jou bij vanaf €1.100.000 oplopend tot €4.850.000. In de regel hoef je geen eigen risico te betalen. Een aansprakelijkheidsverzekering heb je al vanaf €2,95 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Turien en Co.

Aegon Rechtsbijstandverzekering
De verzekering rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld salarisaanpassing en conflict met verhuurder. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je wordt geholpen waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Jij hebt de keuze uit enkele mogelijkheden.

   • Consument & wonen (bijv. conflict met een ziekenhuis)
   • Werk & Inkomen (bijv. geschil met de werkgever)
   • Woon-module (bijv. geschil met de overheid over woonsituatie)
   • Verkeersconflicten (bijv. verhalen van schade)

De premies van de verzekeraars verschillen enorm (vanaf €25,65 t/m €35,25 per maand in juli 2024). Het tarief hangt af van de modules, het te verzekeren bedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Aegon afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?