Wonen met een veilig gevoel? Natuurlijk, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Met behulp van onze vergelijker vind je de beste woonverzekering van Reaal. De woonverzekering is een samenvoeging van een opstal + inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Heb je een huurwoning? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Check en vergelijk hier alle bekende verzekeraars zoals bijvoorbeeld Generali en Zelf die schade als gevolg van inbraak, water, bliksem, brand afdekken.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Binnen 5 minuten afsluiten

Goedkope inboedelverzekering Reaal mei 2024

Via een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Dan kun je denken aan schade door bijv. brand, inbraak, storm, vandalisme, diefstal. Denk bijvoorbeeld aan een stukke televisie. De definitie van inboedel is alle eigendommen die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Kostbaarheden die die daadwerkelijk “vast” zitten verzeker je via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar veel mensen hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met eigendommen als tafelkleden of overjassen? Bij veel verzekeraars kies je uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goedkope inboedelverzekering van Reaal? Gebruik hiervoor à la minute’de vergelijkingstool. Vaak gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer Nederlanders kiezen voor een voordelig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en duidelijk. In jouw verzekeringspakket tref je doorgaans de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Steeds vaker kan je dit combineren met rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering. Verzekeringsbedrijven als ASR Verzekeringen en InShared hebben veel ervaring met aantrekkelijke pakket verzekeringen. Check ook: nowGo.

Voordelig

Extra pakketkorting

Korte lijnen met service

Schade snel afgehandeld

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade door water, storm, brand en andere oorzaken. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een vakantiewoning zijn inbegrepen. Via deze verzekering zul je veel financiële compensatie krijgen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Alle grote hypotheekaanbieders willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Dankzij een extra uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij schadeposten als windstormen (vanaf windracht 7) en brandblussing. In het geval van een allrisk polis wordt vrijwel elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.

Brandverzekering

Brand tijdens het koken of een schoorsteenbrand? Brand kan iedereen overkomen. De kostenposten zijn al snel erg hoog. Met een brandverzekering dek je schade af door o.a. roetschade. Brandschade aan roerende zaken lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.

Inbraakverzekering

Diefstal in jouw woning kan zomaar gebeuren. De afbreekmethode of sloten hacken, er zijn allerlei mogelijkheden. De schade die je oploopt door inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade aan jouw huis gaat met de opstalverzekering, en gestolen eigendommen handel je af via het inboedel gedeelte.

Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Lekkage aan het dak / het stukvriezen van waterleidingbuizen. Je kunt dan denken aan schade als een onbruikbare wasmachine. Gewoonlijk worden de kosten betaald met jouw woonverzekering (inboedel of opstal). Raadpleeg de voorwaarden van de polis en check welke kostenposten gedekt zijn.

Stormschade

Heel soms ondervinden we een behoorlijke windstorm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn hevige schade. Bijvoorbeeld door schade aan het dak. Veelal resulteert het in schade aan het huis zelf, en loopt het via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade moet je rekening houden met een verhoogd eigen risico tot om en nabij de €265.

Eenvoudig een goedkope Reaal woonverzekering afsluiten
Wil jij een woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw woning? Onderstaand bekijk je bruikbare info. Verzeker meteen jouw huis met Reaal eenvoudig online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als buitenshuisverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het soort woning (bijv. studio). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is je huis beveiligd? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle verzekeringen die rijmen met jouw eisenpakket. Kies het goedkoopste verzekeringspakket van Reaal

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het kan zijn dat je nog niet tevreden bent. Advies: jij mag de Reaal woonverzekering aanvullen met meerdere belangrijke aanvullende modules. Daarbij onderscheiden we: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand doorzoek jij aanvullende info (of bekijk Enschede, Nijkerk en Zeewolde).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een extra glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heeft jouw huis veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is in dat geval vaak interessant. Deze extra verzekering verzekert in het geval je van schade aan de glazen. Voorwaarden: spiegels, aquaria of mobiele telefoons tellen niet mee. Is de verzekering voor een huurhuis? Raadpleeg je huurcontract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Ga dan zeker voor de all-risk woonverzekering. Deze polis dekt bijna alle schades. Dit betekend ook: schades waar jij zelf schuldig aan bent. Uiteraard wordt er alleen betaald als het daadwerkelijk een ongelukje was. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

  • de hond maakt iets kapot
  • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
  • Je gooit rode wijn over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je uitbreiden met een handige buitenhuisdekking. Via deze module zijn je bezittingen niet alleen als je thuis bent veilig voor schade en diefstal, maar ook als je op pad bent. Het gaat hier om attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Je moet dan denken aan een navigatieapparaat & een verrekijker. Je bent al gauw oververzekerd: mogelijkerwijs heb jij ook een smartphone-verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering van Reaal

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schades die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan spullen en letselschade. Onder andere een barst in het scherm + fysiotherapie. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Tip: de aansprakelijkheid betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook als dit gebeurt door de kids of jouw hond. Het is niet wettelijk verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules vergoeden bedragen variërend van €1.500.000 tot ruim €4.250.000. Doorgaans hoef je geen eigen risico te betalen. Zo’n verzekering sluit je af vanaf €3,35 per maand. Bekijk ook Lancyr.

Reaal Rechtsbijstandverzekering
De rechtsbijstand geeft hulp bij juridische aanvaringen. Bijvoorbeeld bij geschil over ouderlijk gezag en conflict over wonen. Hierbij is het belangrijk dat je wordt geholpen waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er bestaan grofweg 4 opties.

   • Consument (bijv. conflict over erfenis)
   • Inkomen & Werk (bijv. geschil met de werkgever)
   • Woon-module (bijv. conflict met de bank)
   • Verkeer-module (bijv. conflict over reparatie auto)

De premies van de verzekeraars verschillen nogal (vanaf circa €29,95 tot wel €26,15 per maand in mei 2024). Het tarief bepalen verzekeraars op basis van de grootte van het pakket, het te verzekeren bedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Reaal vergelijken? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering