Woonverzekering Tjerkgaast Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €4,55 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het goed dat alles goed verzekerd is. Via de vergelijkingstool achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor jouw woning in Tjerkgaast. Jouw woonverzekering is een populaire benaming voor een inboedel + opstalverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw huis, maar ook de spullen in huis. Huur je? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Check en vergelijk hier alle populaire bedrijven waaronder De Goudse en InShared die schade als gevolg van vandalisme, inbraak, bliksem, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Tjerkgaast mei 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Wat voor schade? Nou o.a. storm, brand, diefstal, water, vandalisme. Dit kan bijv. gaan om een kapotte laptop. De definitie van inboedel is alle zaken die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Kostbaarheden die die daadwerkelijk “vast” zitten verzeker je via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter de meeste Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Iedereen gaat voorzichtig om met eigendommen als frituurpan en kinderwagen? We onderscheiden drie soorten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Tjerkgaast? Open à la minute’de woonverzekeringstool. In de regel gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer consumenten kiezen voor een handig verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en simpel af te sluiten. In het verzekeringspakket zie je bijna altijd de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker neemt men hierbij ook rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering, brommerverzekering. Verzekeringsbedrijven als Avéro Achmea + InShared faciliteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Strijbeek verzekeringspakket.

Lage premie

Hoge pakketkortingen

1 account, 1 aanspreekpunt

Schade snel afgehandeld

Alle premies op 1 factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-tjerkgaast


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in De Friese Meren? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Hierbij hoort een goede verzekering. De opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade voortkomend uit bijvoorbeeld brand en storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een 2e woning zijn inbegrepen. Via deze verzekering kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als jouw woning iets overkomt. Veel hypotheken verplichten deze polis. Aan de hand van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten n.a.v. brand of ontploffing. Via een all-risk verzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een te hoog gestookte haard of brand in de schoorsteen? Een kleine of grote brand kan zomaar voorkomen. De kosten zijn vaak enorm. Middels een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. blusschade. Brandschade aan jouw bezittingen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een inbraak in Tjerkgaast kan ook jou overkomen. Openwrikken of een cilinder afbreken, het kan op zoveel manieren. De kostenpost ten gevolge van inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade door inbraak aan jouw huis handel je af via de opstalverzekering, en ontvreemde eigendommen gaan via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Lekkage aan de dakgoot of het stukvriezen van waterleidingbuizen. Typische schade is schade aan de vloer. Normaliter worden dergelijke kosten vergoed via de woonverzekering (inboedel of opstal). Raadpleeg de condities van de polis en achterhaal in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Sporadisch hebben we te maken met een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het kan resulteren in aanzienlijke schade. Hierbij kan het gaan om o.a. scheuren in de muur. Doorgaans is het schade aan het dak of muren, en loopt het via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm werken verzekeraars met een relatief hoog eigen risico tot circa €610.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Tjerkgaast
Gemakkelijk een geschikte woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw woning? Onderstaand tref je een handig stappenplan. Verzeker meteen jouw huis in Tjerkgaast eenvoudig online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer optioneel aanvullende opties als buitenshuisverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Selecteer het soort woning (kies bijv. voor vrijstaande woning). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ontdekt hierna alle polissen die rijmen met jouw zoekopdracht. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Tjerkgaast

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je een specifieke dekking mist. Goed nieuws: je kunt de woonverzekering in Tjerkgaast nog persoonlijker maken met enkele praktische aanvullende modules. Daarbij onderscheiden we: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand check je nuttige tips (of klik door naar: woonverzekering Sas van Gent afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een all-risk glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heeft jouw huis veel ramen? Zo’n extra glas polis is voor huizen als dezede moeite. Deze nieuwe dekkingbetaalt uit bij gebroken glas. Advies: aquaria, spiegels en iPads worden niet meegenomen. Beschik je over een huurwoning? Raadpleeg de huurovereenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Ga dan zeker voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis is er voor bijna alle schades aan je huis en inboedel. Oftewel, ook schades van eigen hand. Vanzelfsprekend geldt dit alleen als het om een ongeluk gaat. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Je stoot iemands kunstwerk van tafel
 • Jij maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst een glas cola over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis biedt nog meer dekking met de buitenhuisdekking. Op die manier zijn je bezittingen niet alleen binnenhuis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Het gaat hier om attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Onder andere een fotocamera & sportuitrusting. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: dikwijls bezit jij al een ipad-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Tjerkgaast

Via een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schades bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Er zijn 2 soorten schades: schade aan bezittingen en letselschade. Denk dan aan krassen op de auto + kosten op medisch gebied. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Wist je dat: deze module vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook die van bijvoorbeeld jouw partner of de kinderen. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, van €1.050.000 oplopend tot €3.900.000. Vaak hoef je geen eigen risico te betalen. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €3,55 per maand. Bekijk ook Verzekeruzelf.nl pakket.

Rechtsbijstandverzekering Tjerkgaast
Het product rechtsbijstand biedt juridische hulp bij uiteenlopende geschillen. Je moet dan denken aan conflict met de gemeente en ingevorderd rijbewijs. Daarbij is het belangrijk dat je advies krijgt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Je kunt kiezen uit allerlei pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. geschil over ouderlijk gezag)
 • Inkomen & Werk (bijv. conflict met werkgever)
 • Woonconflicten (bijv. erfafscheidingen e.d. )
 • Verkeer (denk aan afgenomen rijbewijs)

De maandelijkse premies variëren significant (vanaf circa €33,55 tot wel €27,35 per maand in mei 2024). Deze prijs wordt gebaseerd op de grootte van het pakket, het verzekerde bedrag, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Tjerkgaast vergelijken? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?