Woonverzekering Zwolle Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €4,20 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Vanzelf, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het fijn dat je een goede verzekering hebt. Met behulp van de verzekeringsvergelijker tref je de goedkoopste of beste woonverzekering voor jouw huis in Zwolle. Zo’n woonverzekering is een verzamelterm voor de inboedel- en opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw huis + jouw eigendommen. Woon je in een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk hier alle landelijke maatschappijen zoals Bruns ten Brink en Nationale Nederlanden die schade als gevolg van brand, storm, vandalisme, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Zwolle mei 2024

Dankzij een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Voorbeelden zijn schade door o.a. diefstal, brand, storm, inbraak, water. Dit kan bijv. gaan om een kapotte wasmachine. De definitie van inboedel is alle eigendommen die je kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die vastgenageld zitten aan je woning verzeker je via de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Iedereen gaat voorzichtig om met kostbaarheden als sieraden en wasmachine? In de regel kan je kiezen uit 3 type polissen all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wil jij een goede inboedelverzekering Zwolle? Start meteen de woonverzekeringstool. Meestal gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal gezinnen combineren de polissen en gaan voor een voordelig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een speciale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In een verzekeringspakket vind je doorgaans inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Soms kan je dit combineren met rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals Aon Direct en Nederlanden van Nu bieden de optie tot deze pakket verzekeringen. Ook interessant: Zeewolde verzekeringspakket.

Laagste prijs

Mooie pakketkorting

Centrale klantenservice

Online schade melden

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-zwolle

Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Zwolle? Dan is dit je heel wat waard. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert het huis tegen schade die hun oorsprong vindt in brand, storm, water, diefstal. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw de carport zijn inclusief. Op basis daarvan zul je veel financiële compensatie krijgen als er iets gebeurt. Bekende hypotheek-leveranciers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Aan de hand van een zogenaamde uitgebreide dekking ben je verzekerd voor kosten bijvoorbeeld door water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed en omvallen van bomen. Dankzij een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.

Brandverzekering

Roken in huis of een omgevallen lamp? Brand in de woning is altijd een risico. De kosten zijn niet mals. Dankzij een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. brandschade. Schade aan jouw inboedel dek je af met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand gaat via de opstalpolis.

Inbraak en diefstal

Een diefstal in Zwolle kan ook jou overkomen. De Flippermethode of een cilinder afbreken, er zijn allerlei mogelijkheden. Schade ten gevolge van inbraak / diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade door inbraak aan het huis wordt afgehandeld d.m.v. de opstalpolis, en gestolen bezittingen regel je via het inboedel gedeelte.

Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Hevige sneeuwval en lekkage van leidingsystemen. Je kunt dan denken aan schade als schade aan het dak. In veel gevallen worden dergelijke kosten vergoed via de inboedel/opstalverzekering. Check jouw laatste polisvoorwaarden om te zien in hoeverre je verzekerd bent.

Stormschade

Maar zelden ondergaan wij een behoorlijke windstorm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met schade rondom het huis. Bijvoorbeeld door beschadigde gevel. Veelal heeft dat te maken met schade aan het dak of muren, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm moet je rekening houden met een hoger eigen risico tot circa €595.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Zwolle
Moeiteloos een woonverzekering afsluiten die past bij jouw situatie? Hierna vind je bruikbare info. Verzeker direct jouw huis in Zwolle moeiteloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende opties als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Kies het type woning (keuze uit opties als monumentaal pand). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn het politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle mogelijkheden die aansluiten op jouw ideaalplaatje. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Zwolle

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Onze adviseur: je kunt de woonverzekering in Zwolle complementeren met extra belangrijke aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hierna lees jij praktische specificaties (of check details over woonverzekering Warmond afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een all-risk glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heeft jouw huis veel ramen? Een speciale glasverzekering is voor zulke huizen vaak interessant. Deze mogelijke zekerheid is er om de gevallen van schade aan ramen (glas). Vergeet niet: spiegels en iPhones dien je meestal apart te verzekeren. Is de verzekering voor een huurhuis? Bekijk in de huurovereenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan neem je een all-risk woonverzekering. Deze module betaalt uit bij bijna alle schades aan je huis en inboedel. Oftewel, ook schades van eigen hand. Logischerwijs gaat dit alleen op als het niet expres gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Een kunstwerk laten vallen
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas rode wijn over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering biedt nog meer dekking met een erkende buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn de kostbaarheden niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Overijssel). We spreken hier van eigendommen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Hier gaat het bijv. om een iPad & een rollator. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk heb je al een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Zwolle

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je schades die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schades van producten en persoonlijk letsel. Denk dan aan krassen op de auto & kosten voor medicatie. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die heb je juist voor jouw auto of motor. Goed om te weten: de aansprakelijkheid dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook die van bijvoorbeeld de kids of jouw hond. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules verzekeren een bedrag vanaf €950.000 tot ruim €2.750.000. BIj de meeste verzekeraars is er ook geen sprake van eigen risico. Deze module is beschikbaar vanaf €3,50 per maand. Bekijk ook Verzekeruzelf.nl afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Zwolle
De module rechtsbijstand geeft ondersteuning bij problemen op juridisch gebied. Je moet dan denken aan conflict over arbeidsvoorwaarden en geschillen met de buren. Hierbij is het belangrijk dat iemand jou bijstaat zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Wij onderscheiden meerdere varianten.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met een webshop)
 • Inkomensconflicten (bijv. conflict over arbeidsvoorwaarden)
 • Woon-module (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict met een autodealer)

De premies schommelen nogal (startend vanaf €31,35 tot wel €28,85 per maand in mei 2024). Deze prijs wordt gebaseerd op het type verzekering, het bedrag dat je wilt afdekken en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Zwolle op maat? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering