Met een gerust gevoel wonen? Vanzelfsprekend, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het wel zo fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Door gebruik te maken van deze website achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering van ING. De woonverzekering is een samenvoeging van een inboedel- en opstalverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Woon je in een huurhuis? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Check en vergelijk hier alle grote maatschappijen waaronder De Goudse en Reaal die schade zoals vandalisme, bliksem, brand, water verzekeren.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Goedkope inboedelverzekering ING mei 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld brand, inbraak, vandalisme, diefstal, water. Denk bijvoorbeeld aan een gestolen computer. De definitie van inboedel is alle zaken die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Spullen die echt vast aan jouw woning zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter ruim 80% van de huishoudens beschikken wel over deze verzekering. Jij hecht toch ook waarde aan zaken als aquarium en schoonmaakartikelen? In de regel kan je kiezen uit 3 type polissen de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Overstappen naar een goedkope inboedelverzekering van ING? Open à la minute’onze vergelijker! Vaak gaat dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel gezinnen gaan voor een goedkoop verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en transparant. In het verzekeringspakket zitten doorgaans de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Eventueel zijn er mogelijkheden voor huisdierenverzekering, rechtsbijstand, doorlopende reisverzekering, gezinsongevallenverzekering. Bedrijven zoals EAG Assuradeuren of Lancyr bieden de optie tot aantrekkelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: HEMA.

Lage premie

Extra pakketkorting

Centrale klantenservice

Snel geld op je rekening

1 maandelijkse rekening

Begrijpelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw woning tegen schade voortkomend uit brand, storm, water, diefstal. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als schuurtjes zijn verzekerd. Hierdoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Alle grote hypotheek-leveranciers hanteren het als een randvoorwaarde. Door middel van een (extra) uitgebreide dekking ben je gedekt tegen kosten n.a.v. storm en vandalisme. In het geval van een allrisk polis wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je de schade zelf maakt.

Brandverzekering

Brand tijdens het koken of gaslekken? Brand rondom de woning kan ook jou gebeuren. De kosten zijn al snel erg hoog. Dankzij een brandverzekering dek je het risico van o.a. schade door ontploffing. Brandschade aan spullen in huis verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.

Inbraak / Diefstal

Een inbraak in jouw huis kan ook bij jou thuis gebeuren. Kerntrekken of de babbeltruc, er zijn allerlei mogelijkheden. Schade vanwege inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: braakschade aan jouw woning gaat middels de opstal, en ontvreemde spullen gaan via de inboedel.

Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Een overstroming en een kapotte kit voeg. Je kunt last krijgen van vochtplekken op de buur. Gewoonlijk worden dergelijke kosten vergoed via de opstal/inboedelverzekering. Check jouw voorwaarden van de polis en achterhaal welke kostenposten gedekt zijn.

Stormschade

Af en toe ondervinden we een serieuze storm. De definitie van storm is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met behoorlijke kostenposten. Denk maar aan lekkage. Vaak betreft het schade aan de buitenkant van het huis, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm werken verzekeraars met een hoog eigen risico die oploopt tot €545.

Gemakkelijk een goedkope ING woonverzekering afsluiten
Wil jij een goede woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw woning? Op deze pagina stuit je op enkele handige tips. Verzeker vandaag nog het huis met ING eenvoudig online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende verzekeringen als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (bijv. herenhuis). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die in lijn zijn met jouw filters. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket van ING

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het kan zijn dat je nog niet tevreden bent. Advies: jij mag jouw ING woonverzekering nog persoonlijker maken met een aantal interessante aanvullende verzekeringen. Veel gekozen opties zijn: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder vind je nuttige info (of bekijk Deventer, Leeuwarden en Uithoorn).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een extra glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is dan geen gek idee. Deze mogelijke verzekering staat garant bij situaties van schade aan glas / ramen. Goed om te weten: aquaria, spiegels en smartphones zijn meestal niet afgedekt. Beschik je over een huurwoning? Raadpleeg de huurvoorwaarden of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Dat houdt in ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Natuurlijk gaat dit alleen op als het om een ongeluk gaat. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

  • Je stoot iemands laptop van tafel
  • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
  • Je gooit een glas cola over het tapijt vaniemand

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis is uit te breiden met een erkende buitenhuisdekking. Via deze module zijn jouw spullen niet alleen binnenhuis veilig voor schade en diefstal, maar ook als je op pad bent. Hierbij gaat het dan om attributen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Hier gaat het bijv. om een smartphone en jouw golfspullen. Let op oververzekering: mogelijk hebben jullie al een telefoonverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering van ING

Met een aansprakelijkheidsverzekering regel je (financiële) schade die je bij anderen veroorzaakt. Dit betreft schade aan bezittingen en schade aan het lichaam. Hierbij kan jij denken aan: een vlek in de vloer en ook kosten op medisch gebied. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Goed om te weten: deze polis keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook als dit gebeurt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet wettelijk verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Dergelijke polissen bieden een verzekerd bedrag variërend van €1.050.000 tot €4.600.000. Bij veel aanbieders hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Een verzekering voor aansprakelijkheid is er al vanaf €3,75 p/maand. Ga verder naar EAG Assuradeuren.

ING Rechtsbijstandverzekering
De module rechtsbijstand biedt hulp en advies bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Je moet dan denken aan conflict met een ziekenhuis en conflict over reparatie auto. Daarbij is het belangrijk dat je advies krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er zijn meerdere varianten.

   • Consument (bijv. medische fout)
   • Inkomensconflicten (bijv. geschil m.b.t. pensioen)
   • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. bij aankoop van een huis)
   • Verkeer (bijv. geschil met een verzekeraar)

De premies van de verzekeraars variëren significant (vanaf €33,80 oplopend tot €28,80 p/maand in mei 2024). De prijs bepalen verzekeraars op basis van de grootte van het pakket, het bedrag dat je wilt afdekken en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering ING vergelijken? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering