Woonverzekering Leeuwarden Opstal- en inboedelverzekering, al vanaf €5,50 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Natuurlijk, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het wel zo fijn dat je een goede verzekering hebt. Via deze website tref je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw huis in Leeuwarden. Zo’n woonverzekering is een combinatieverzekering van een inboedel- en opstalverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je dus jouw huis, maar ook de spullen in huis. Beschik je over een huurhuis? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier alle landelijke partijen waaronder Allianz en Nederlanden van Nu die schade door o.a. vandalisme, storm, water, inbraak vergoeden.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Leeuwarden mei 2024

Op basis van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Voorbeelden zijn schade door bijv. storm, brand, vandalisme, diefstal, water. Dit kan bijv. gaan om een defecte televisie. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle spullen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Spullen die aan het huis vastzitten dek je af met een opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter de meeste Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Jij bent toch ook gehecht aan inboedel zoals vazen of keukentafel? We onderscheiden drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Zoek jij een goede inboedelverzekering Leeuwarden? Start à la minute’onze vergelijker! Meer en meer doe je dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer consumenten nemen een zogeheten verzekeringspakket. We spreken ook over een zogenoemde pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en 1 overzichtelijke nota. In een dergelijk verzekeringspakket zitten vaak de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel zijn er mogelijkheden voor reisverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering. Verzekeringsbedrijven als Allianz of Klaverblad werken met soortgelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Kootstertille verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Schade snel afgehandeld

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-leeuwarden


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Leeuwarden? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een dergelijke opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw eigen huis tegen schade voortkomend uit water, storm, brand en andere oorzaken. Let op: ook de onroerende goederen zoals schuur zijn verzekerd. Daardoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van een ongeluk. Veel van de hypotheekaanbieders willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Dankzij een zogenaamde uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schadeposten als storm vanaf windkracht 7 of rook. Via een all-risk polisis bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of keukenbrand? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kostenposten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering dek je het risico van o.a. brandschade. Brandschade aan spullen in huis lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand dek je af met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een huisbraak in Leeuwarden kan iedereen gebeuren. De Flippermethode of openbreken van deur of raam, er zijn allerlei mogelijkheden. De opgelopen schade naar aanleiding van diefstal / inbraak kan je beperken met een woonverzekering: schade aan het huis en bijgebouwen gaat d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde bezittingen gaan via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Hevige regenval en lekkage van leidingsystemen. Je kunt dan denken aan schade als een ondergelopen kelder. In veel gevallen worden dergelijke kosten vergoed d.m.v. de woonverzekering (inboedel of opstal). Check jouw actuele polisvoorwaarden en check in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Een enkele keer hebben we te maken met een flinke storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn een flinke schade. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapotte schoorsteen. In veel gevallen gaat het om schade aan de buitenkant van het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm werken verzekeraars met een hoger eigen risico tot wel €350.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Leeuwarden
Zonder problemen een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw ideaalplaatje? Hieronder ontdek je enkele handige tips. Verzeker direct de woning in Leeuwarden eenvoudig online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer optioneel aanvullende modules als aansprakelijkheid
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (dit kan zijn woonboerderij). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle verzekeringen die matchen met jouw ideaalplaatje. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Leeuwarden

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Goed om te weten: jij mag jouw woonverzekering in Leeuwarden aanvullen met extra handige aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hierna tref je nuttige informatie (of ga verder naar woonverzekering Hoedekenskerke afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een extra glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een extra verzekering voor het glas is voor huizen als dezevaak interessant. Deze mogelijke verzekering verzekert in het geval je van schade aan de glazen. Vergeet niet: aquaria, spiegels en iPads zijn in de regel niet inbegrepen. Heb je een huurwoning? Raadpleeg het ondertekende contract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze polis betaalt uit bij bijna alle denkbare schades. Dat geldt dus ook bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs is dit alleen van toepassing als het hier een ongelukje betreft. Voorbeelden van situaties:

 • Je stoot iemands iPad van tafel
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit bier over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering mag je aanvullen met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je bezittingen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Friesland). Voorbeelden hiervan zijn spullen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Onder andere een spelcomputer & gitaar. Je bent al gauw oververzekerd: wellicht heb jij ook een smartphone-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Leeuwarden

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Vaak onderscheidt men schade aan bezittingen en schade aan het lichaam. Hierbij kan jij denken aan: een kapotte telefoon en ook kosten voor medicatie. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Let op: deze verzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, echter ook als dit te wijten is aan gezinsleden, een logé of de kat. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Polissen bieden een dekking vanaf €1.200.000 tot €3.750.000. Doorgaans hoef je geen eigen risico te betalen. Deze module sluit je af vanaf €2,95 p/maand. Ga verder naar Verzekeruzelf.nl polis.

Rechtsbijstandverzekering Leeuwarden
De module rechtsbijstand biedt juridische hulp bij problemen op juridisch gebied. Je moet dan denken aan geschillen binnen de familie of conflict na autoschade. In dat geval is het belangrijk dat je support krijgt zonder dat dit meteen een klap geld kost. Je kunt kiezen uit allerlei pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een ziekenhuis)
 • Inkomen (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
 • Woon-module (bijv. conflict met de bank)
 • Verkeer-module (bijv. terugvorderen van schade)

De maandelijkse premies verschillen enorm (vanaf zo’n €38,40 tot €32,00 per maand in mei 2024). Deze prijs vindt zijn grondslag in het type verzekering, het bedrag dat je wilt afdekken en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Leeuwarden op maat? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?