Wonen met een veilig gevoel? Vanzelfsprekend, jouw bezit is je heel wat waard. Als je iets vervelends overkomt, dan is het wel zo fijn dat je verzekerd bent. Met behulp van deze pagina tref je de beste woonverzekering van FBTO. Zo’n woonverzekering is een verzekeringspakket met de inboedel en opstalverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig zowel jouw huis als inboedel. Beschik je over een huurhuis? Een opstalverzekering is dan overbodig. Vergelijk hier online alle erkende maatschappijen zoals BLG wonen en Interpolis die schade veroorzaakt door brand, water, bliksem, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Alle erkende maatschappijen
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning snel verzekerd

Goedkope inboedelverzekering FBTO mei 2024

Dankzij een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door o.a. water, vandalisme, brand, inbraak, diefstal. Je kunt dan denken aan een stukke TV. Met inboedel bedoelen we alle bezittingen die je kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die vastgenageld zitten aan je woning lopen via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter ruim 80% van de huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Jij hecht toch ook waarde aan kostbaarheden als tafelbestek en haarföhn? Op dit gebied zijn er 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goedkope inboedelverzekering van FBTO? Gebruik hiervoor direct onze vergelijker! In veel gevallen doe je dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal huishoudens nemen een populair verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een unieke pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en overzichtelijk. In jouw verzekeringspakket tref je vaak inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel neemt men hierbij ook autoverzekering, reisverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering. Aanbieders als De Goudse of Unigarant faciliteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Ditzo.

Voordelig

Lucrative pakketkorting

Korte lijnen met service

Schade snel afgehandeld

Duidelijkheid in maandkosten

Begrijpelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade voortkomend uit brand, storm en inbraak. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een tweede woning zijn inbegrepen. Via deze verzekering kom je niet voor onaangename verrassingen te staan in het geval van schade. Bekende hypotheek-leveranciers stellen zo’n polis verplicht. Met behulp van een uitgebreide dekking (of extra) ben je gedekt tegen kosten bijvoorbeeld door aanrijding of aanvaring en poging tot inbraak. Via een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je de schade zelf maakt.

Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of een gevallen strijkbout? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kosten hiervan zijn al snel erg hoog. Dankzij een brandverzekering dek je schade af door o.a. brandschade. Schade van jouw bezittingen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan huis dek je af met de opstalpolis.

Diefstal en inbraak

Een huisinbraak kan iedereen gebeuren. Flipperen of de hengelmethode, er zijn allerlei opties. Schade naar aanleiding van inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan de woningregel je middels de opstal, en gestolen eigendommen worden betaald via jouw inboedelverzekering.

Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een lekkende wasmachine en een gesprongen waterleiding. Je kunt dan denken aan schade als een kapotte droger. Normaal gesproken worden dergelijke kosten verzekerd met jouw inboedel/opstalverzekering. Bestudeer de condities van de polis en check wat er wel en niet bij hoort.

Schade door storm

Zo nu en dan ondervinden we een hevige storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade aan jouw huis. Hierbij kan het gaan om o.a. beschadigde gevel. Veelal is het schade aan het dak of muren, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Bij schade door storm werken verzekeraars met een behoorlijk eigen risico tot circa €400.

In 9 stappen een goedkope FBTO woonverzekering afsluiten
Wil jij een betaalbare woonverzekering afsluiten die past bij jouw huis en wensen? Onderstaand stuit je op een aantal stappen. Verzeker meteen jouw onderkomen met FBTO eenvoudig online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (bijvoorbeeld villa). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Dit kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle mogelijkheden die aansluiten op jouw wensen. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket van FBTO

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Onze adviseur: jij mag de FBTO woonverzekering completer maken met meerdere handige aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder bekijk jij handige tips (of klik door naar: Dalfsen, Katwijk en Het harde).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een speciale glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Een dergelijke glasmodule is voor zulke huizen het overwegen waard. Deze extra zekerheid staat je bij in het geval je van schade aan de glazen. Let op: zaken als een aquarium of mobiele telefoons zijn meestal niet afgedekt. Gaat het om een woning die je huurt? Bekijk in de meest recente overeenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Kies dan voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze extra keuze dekt bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dus ook schades van eigen hand. Natuurlijk gaat dit alleen op als iets per ongeluk gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

  • jouw kind fietst tegen een auto aan
  • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
  • Je gooit een glas drinken over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering is aan te vullen met een speciale buitenhuisdekking. Zodoende zijn je aankopen niet alleen in huis verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg. Het betreft hier kostbaarheden die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Denk aan filmapparatuur en een verrekijker. Waak voor oververzekering: wellicht bezit jij al een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten van FBTO

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Dit betreft materiële schade en schade aan het lichaam. Voorbeelden zijn een deuk in de auto + ambulancevervoer. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Tip: de aansprakelijkheid dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, echter ook als dit te wijten is aan gezinsleden, een logé of de kat. Het is 100% vrijblijvend, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze verzekeringen verzekeren een bedrag van €900.000 tot ruim €3.900.000. BIj de meeste verzekeraars hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af vanaf €3,15 (betaling per maand). Wellicht interessant: Centraal Beheer.

FBTO Rechtsbijstandverzekering
De verzekering rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische problemen. Je moet dan denken aan tuchtzaken en conflict bij het bouwen van een huis. In dat geval wordt het als prettig ervaren dat je support krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Je kunt kiezen uit allerlei pakketten.

   • Consumenten-module(bijv. conflict met een bank)
   • Inkomen (bijv. als je werkgever failliet gaat)
   • Woon-module (bijv. conflict over wonen)
   • Verkeersconflicten (bijv. afgenomen rijbewijs)

De maandelijkse premies zijn zeer wisselend (startend vanaf €33,50 tot wel €37,00 per maand in mei 2024). Het tarief komt tot stand door de grootte van het pakket, het totaalbedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering FBTO voor jou? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?