Een fijn en veilig gevoel in huis? Het is logisch, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Aan de hand van deze pagina vind je de beste woonverzekering van Ditzo. Jouw woonverzekering is een samenvoeging van een inboedel + opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig in een keer jouw woning en inboedel. Beschik je over een huurhuis? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Check en vergelijk hier alle bekende aanbieders zoals Allsecur en REAAL Verzekeringen die schade door o.a. inbraak, brand, vandalisme, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Alle erkende aanbieders
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Binnen een paar minuten geregeld

Goedkope inboedelverzekering Ditzo april 2024

Met een inboedelverzekering verzeker jij al jouw spullen. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld water, storm, diefstal, vandalisme, inbraak. Handig bijvoorbeeld in het geval van schade aan je smartphone. Met inboedel bedoelen we alle zaken die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Spullen die vastgenageld zitten aan je woning kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is niet verplicht, echter veel huishoudens hebben ‘m wel afgesloten. Jij bent toch ook gehecht aan kostbaarheden als afzuigkap en centrifuge? Bij veel verzekeraars kies je uit drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goedkope inboedelverzekering van Ditzo? Begin direct met à la minute’onze vergelijker! Meer en meer doe je dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer huishoudens geven de voorkeur aan een handig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een unieke pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In jouw verzekeringspakket tref je regelmatig de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Optioneel kan je dit combineren met huisdierenverzekering, rechtsbijstand, doorlopende annuleringsverzekering, doorlopende reisverzekering. Verzekeraars als Centraal Beheer of Zelf hanteren dergelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: DAK.

Laagste prijs

Interessante pakketkorting

Centrale klantenservice

Online schade melden

1 maandelijkse rekening

Transparant en duidelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning? Dan is dit je heel wat waard. Jouw woning verdient een goede verzekering. Jouw opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een volière zijn verzekerd. Op basis daarvan wordt je financieel ondersteund als je woning iets overkomt. Bekende hypotheek-bedrijven verstrekken geen geld zonder deze polis. Dankzij een (extra) uitgebreide polis kom je niet voor hoge kosten te staan bij schadeposten als storm vanaf windkracht 7 of plundering. In het geval van een allrisk verzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.

Brandverzekering

Een defecte CV-ketel of keukenbrand? Brand rondom de woning kan zomaar voorkomen. De kosten hiervan lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering dek je het risico van o.a. schroeischade. Schade als gevolg van brand aan jouw eigendommen lopen via de inboedelverzekering. Schade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.

Inbraak en diefstal

Diefstal in jouw woning is altijd een risico. De afbreekmethode of de babbeltruc, het kan op zoveel manieren. Schade n.a.v. inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade na inbraak aan de woningregel je via de opstalverzekering, en ontvreemde zaken regel je via de inboedelpolis.

Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Omhoogkomend rioolwater / Een kapotte vaatwasmachine. Een mogelijke schadepost is een onbruikbare wasmachine. In veel gevallen worden de kosten betaald met jouw woonverzekering (opstal of inboedel). Open de polisvoorwaarden om te zien wat er wel/niet afgedekt is.

Stormschade

Zelden hebben we te maken met een behoorlijke windstorm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade aan jouw huis. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapot dak. Doorgaans resulteert het in schade aan het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade werken verzekeraars met een behoorlijk eigen risico tot wel €655.

Gemakkelijk een goedkope Ditzo woonverzekering afsluiten
Wil jij een betaalbare woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw ideaalplaatje? Hier vind je enkele handige tips. Verzeker jouw jouw woning met Ditzo zonder problemen online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstandverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijvoorbeeld appartement). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning betrouwbaar? Bijvoorbeeld het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die passen bij jouw zoekopdracht. Kies het goedkoopste verzekeringspakket van Ditzo

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je een specifieke dekking mist. Adviezen: je kunt de Ditzo woonverzekering complementeren met meerdere praktische aanvullende verzekeringen. Populaire mogelijkheden zijn de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hieronder vind jij aanvullende informatie (of ga verder naar Capelle aan den IJssel, Houten en Sliedrecht).

Glasverzekering

Een populaire module is de glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel glas in huis? Een dergelijke glasmodule is dan het overwegen waard. Deze nieuwe dekkingstaat je bij bij situaties van schade aan glas / ramen. Tip: spiegels en smartphones worden niet meegenomen. Is de verzekering voor een huurhuis? Bekijk in de huurvoorwaarden of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Overweeg dan zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling dekt bijna alle schades aan je huis en inboedel. Hierop heb je ook recht bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Natuurlijk is dit alleen zo als het daadwerkelijk een ongelukje was. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

  • De iPad laten vallen
  • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
  • Je morst een glas drinken over een meubel van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is aan te vullen met een speciale buitenhuisdekking. Zo zijn alle eigendommen niet alleen thuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn. Voorbeelden hiervan zijn spullen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Onder andere een navigatieapparaat & sieraden. Pas op voor oververzekeren: misschien heb jij ook een ipad-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten van Ditzo

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor (financiële) schade die je aan anderen toebrengt. Het kan gaan om schades van producten en schade aan het lichaam. Je kunt denken aan een deuk in de auto + kosten voor medicatie. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Let op: deze module keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook schade aangericht door de kids of jouw hond. Het is 100% vrijblijvend, maar is toch wel aan te raden. Dergelijke polissen bieden een verzekerd bedrag vanaf zo’n €1.350.000 tot ruim €4.500.000. Vaak hoef je geen eigen risico te betalen. Zo’n verzekering is beschikbaar vanaf €3,30 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: BLG wonen.

Ditzo Rechtsbijstandverzekering
De module rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij problemen op juridisch gebied. Bijvoorbeeld bij tuchtzaken & bij aankoop van een huis. In dit soort gevallen kan het prettig zijn dat je wordt ondersteund zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden.

   • Consument (bijv. conflict met een bank)
   • Inkomensconflicten (bijv. geschil m.b.t. pensioen)
   • Woon-module (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
   • Verkeer (denk aan conflict na autoschade)

De premies van de verzekeraars schommelen enorm (vanaf zo’n €26,95 tot en met €30,60 per maand in april 2024). Deze prijs hangt af van het type verzekering, het verzekerde bedrag, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Ditzo afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?