Woonverzekering Houten Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €8,05 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Uiteraard, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het prettig dat je een verzekering hebt afgesloten. Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je de beste woonverzekering (met een lage premie) die je kunt afsluiten in Houten. De woonverzekering is een term voor een opstal + inboedelverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle landelijke bedrijven zoals EAG Assuradeuren en Interpolis die schade als gevolg van brand, storm, water, bliksem dekken.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Houten juli 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Wat voor schade? Nou o.a. vandalisme, water, diefstal, inbraak, storm. Dit kan bijv. gaan om gestolen sieraden. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle kostbaarheden die je zonder iets te breken kunt meenemen. Spullen die vastgenageld zitten aan je woning kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar de meeste gezinnen hebben dit risico wel afgedekt. Jij hecht toch ook waarde aan kostbaarheden als stoffering en speelgoed? In de regel kan je kiezen uit 3 type polissen all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Houten? Open meteen de vergelijkingstool. Meer en meer gaat dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Hollanders nemen een zogeheten verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een speciale pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en je hebt een aanspreekpunt. In een dergelijk verzekeringspakket zitten regelmatig de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Tevens kan je dit combineren met brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering, motorverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals Aon Direct of Independer zijn expert op het gebied van dergelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Hezingen verzekeringspakket.

Laagste prijs

Hoge pakketkortingen

1 account, 1 aanspreekpunt

Adequate afhandeling

Alles in 1 automatische incasso

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-houten


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Houten? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Jouw opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade voortkomend uit brand, storm en inbraak. Let op: ook de onroerende goederen zoals schuurtjes zijn afgedekt. Mede hiervoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er iets gebeurt. Bekende hypotheken verstrekken geen geld zonder deze polis. Aan de hand van een zogenaamde uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij schade als schade door storm of vandalisme. In het geval van een allrisk polis heb je de meest complete dekking, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een defect apparaat of een omgevallen lamp? Brand in de woning kan zomaar voorkomen. De kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Door middel van een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld blusschade. Schade van jouw inboedel lopen via de inboedelverzekering. Schade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een huisbraak in Houten kan ook jou gebeuren. Inbreken via een bovenlicht of een deur of raam intrappen, je kunt het zo gek niet bedenken. De kostenpost vanwege een inbraak dek je af met een woonverzekering: schade na inbraak aan jouw huis gaat met de opstalverzekering, en gestolen bezittingen worden betaald via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een hoosbui of loslatende kit. Een mogelijke schadepost is een opbollende vloer. In veel gevallen worden dergelijke kosten vergoed d.m.v. de inboedel/opstalverzekering. Check jouw condities van de polis en achterhaal wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Sporadisch hebben we in Nederland een behoorlijke windstorm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor schade rondom het huis. Hierbij kan het gaan om o.a. losse dakpannen. Doorgaans betreft het schade aan het dak of muren, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Bij schade door storm werken verzekeraars met een behoorlijk eigen risico tot om en nabij de €320.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Houten
Moeiteloos een goedkope woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw ideaalplaatje? Onderstaand stuit je op enkele handige tips. Verzeker direct jouw woning in Houten gemakkelijk online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstand
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Selecteer het soort woning (keuze uit opties als 2-onder-1-kap). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. het politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle verzekeringen die matchen met jouw filters. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Houten

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Adviezen: jij mag jouw woonverzekering in Houten completer maken met een paar handige aanvullende polissen. Je kunt denken aan: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder vind je bruikbare informatie (of ga verder naar woonverzekering Goor afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een extra glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel ramen? Een speciale glasverzekering is in een dergelijke situatie aan te raden. Deze additionele verzekering is er om de gevallen van schade aan ramen (glas). Opmerking: een mooie spiegel en mobiele telefoons worden niet meegenomen. Woon jij in een huurhuis? Raadpleeg de meest recente overeenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Overweeg dan de all-risk woonverzekering. Deze verzekering staat garant voor bijna alle schades. Dus ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Natuurlijk is dit alleen van toepassing als iets per ongeluk gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Je stoot iemands iPad van tafel
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een kop koffie over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je nog completer maken met een buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn jouw spullen niet alleen in huis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Utrecht). Hierbij gaat het dan om kostbaarheden die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera en een rollator. Waak voor oververzekering: mogelijkerwijs heb jij ook een instrumentenverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Houten

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: materiële schade en schade aan iemands gezondheid. Denk dan aan een kapotte tablet + ziekenhuiskosten. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Handig: deze polis dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook schade aangericht door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet wettelijk verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Polissen vergoeden bedragen van €1.250.000 oplopend tot €4.900.000. Bij veel aanbieders betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module heb je al vanaf €3,65 (per maand). Check ook Turien en Co dekking.

Rechtsbijstandverzekering Houten
De rechtsbijstand biedt hulp en advies bij juridische aanvaringen. Denk aan geschillen binnen de familie en geschillen met de buren. Dan is het belangrijk dat je wordt geholpen zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Je kunt kiezen uit allerlei varianten.

 • Consument & wonen (bijv. erfenis)
 • Inkomen & Werk (bijv. reorganisatie)
 • Module Wonen (bijv. geschil met de overheid over woonsituatie)
 • Module verkeer (bijv. conflict na autoschade)

De maandelijkse premies verschillen nogal (vanaf zo’n €32,05 tot €31,55 per maand in juli 2024). Het bedrag komt tot stand door de modules, het te verzekeren bedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Houten voor jou? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering