Woonverzekering Scharendijke Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €5,50 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Het is logisch, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het prettig om een verzekering te hebben. Aan de hand van de vergelijkingstool stap je over naar de goedkoopste of beste woonverzekering voor inwoners van Scharendijke. Jouw woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal- en een inboedelverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw huis + jouw eigendommen. Woon je in een huurhuis? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Check en vergelijk hier alle erkende verzekeraars als Ditzo en Zelf die schade door bijvoorbeeld brand, inbraak, water, bliksem verzekeren.

 • Alle erkende maatschappijen
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Scharendijke mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld inbraak, brand, diefstal, water, storm. Denk bijvoorbeeld aan schade aan de keuken. Met de term inboedel omschrijven we alle zaken die “los” staan in jouw woning. Kostbaarheden die aan het huis vastzitten behoren tot de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter veel huishoudens beschikken wel over deze verzekering. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met kostbaarheden als serviesgoed of handschoenen? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Zoek jij een goede inboedelverzekering Scharendijke? Gebruik hiervoor à la minute’de vergelijker van woonverzekeringen. Meer en meer doe je dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel consumenten combineren de polissen en gaan voor een populair verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een speciale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en gemakkelijk te begrijpen. In het verzekeringspakket vind je regelmatig de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Steeds vaker is dit alles te combineren met reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeringsbedrijven als EAG Assuradeuren + Lancyr hebben veel ervaring met aantrekkelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Rijswijk verzekeringspakket.

Lage premie

Lucrative pakketkorting

Korte lijnen met service

Snel geld op je rekening

Duidelijkheid in maandkosten

Grip op de kosten

woonverzekering-scharendijke


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Schouwen-Duiveland? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Jouw woning verdient een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade voortkomend uit water, storm, brand en andere oorzaken. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een tweede woning zijn inclusief. Via deze verzekering kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Alle grote hypotheek-bedrijven willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Via een uitgebreide dekking (of extra) ben je verzekerd voor kostenposten veroorzaakt door brand of plundering. Dankzij een all-risk poliswordt vrijwel elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of spelen met vuur? Brand kan zomaar voorkomen. De kostenposten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schroeischade. Schade aan jouw inboedel worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan huis verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak / Diefstal

Een diefstal in Scharendijke is niet leuk, maar kan gebeuren. Insluipen of Lock picking, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade n.a.v. een inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: beschadigingen aan jouw huis regel je via de opstal, en gestolen spullen handel je af via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Lekkage aan het dak of lekkage van leidingsystemen. Je kunt last krijgen van een ondergelopen kelder. Normaliter worden de kosten betaald via de woonverzekering (opstal of inboedel). Raadpleeg de polisvoorwaarden om te zien welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Zelden hebben we in Nederland een behoorlijke windstorm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor hevige schade. Je kunt denken aan een gescheurde muur. Meestal heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm heb je te maken met een hoger eigen risico tot wel €495.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Scharendijke
Moeiteloos een geschikte woonverzekering afsluiten die past bij jouw huis en wensen? Hieronder vind je een handig stappenplan. Verzeker jouw de woning in Scharendijke zonder problemen online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer optioneel aanvullende opties als aansprakelijkheid
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Markeer jouw type woning (keuze uit opties als hoekwoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die passen bij jouw zoekopdracht. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Scharendijke

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat je een specifieke dekking mist. Adviezen: je kunt jouw woonverzekering in Scharendijke aanvullen met verschillende praktische aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand check jij praktische tips (of klik door naar: woonverzekering Oostwold afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een speciale glasverzekering is dan aan te raden. Deze unieke verzekering verzekert bij situaties van schade aan glas / ramen. Advies: spiegels en mobiele telefoons zijn meestal niet afgedekt. Gaat het om een woning die je huurt? Lees de meest recente overeenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Kies dan voor een all-risk woonverzekering. Deze module dekt bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dus ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Logischerwijs geldt dit alleen als het om een ongeluk gaat. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een vaas laten vallen
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een glas rode wijn over de bank van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je uitbreiden met een buitenhuisdekking. Zo zijn je aankopen niet alleen als je thuis bent gedekt voor inbraak en schades, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Zeeland). We spreken hier van eigendommen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Denk aan een spelcomputer & een muziekinstrument. Let op oververzekering: mogelijkerwijs beschik je al over een ipad-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Scharendijke

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering regel je schade die je bij anderen veroorzaakt. Het kan gaan om schade aan spullen en schade aan het lichaam. Denk dan aan een deuk in de auto en kosten voor medicatie. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die heb je juist voor jouw auto of motor. Tip: de aansprakelijkheidsverzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze producten bieden een verzekerd bedrag beginnend bij €1.350.000 tot €3.450.000. BIj de meeste verzekeraars is er ook geen sprake van eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid heb je al vanaf €3,60 (per maand). Check ook Zelf pakket.

Rechtsbijstandverzekering Scharendijke
De rechtsbijstand geeft hulp bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. geschil met school van de kinderen of conflicten over huur. Hierbij wordt het als prettig ervaren dat je advies krijgt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Je kunt kiezen uit verschillende opties.

 • Consumentenzaken (bijv. een product dat je gekocht hebt)
 • Werk & Inkomen (bijv. conflict over jouw functie)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. geluidsoverlast)
 • Module verkeer (bijv. verhalen van schade)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis lopen sterk uiteen (vanaf €24,20 tot €33,30 per maand in mei 2024). Het tarief wordt gebaseerd op de modules, het totaalbedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Scharendijke afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?