Een fijn en veilig gevoel in huis? Natuurlijk, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan ben je blij om een verzekering te hebben. Aan de hand van de vergelijkingstool tref je de beste woonverzekering (met een lage premie) van DAK. Zo’n woonverzekering is een verzamelnaam van een inboedel en opstalverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je eenvoudig met 1 polis zowel het huis als je spullen. Heb je een huurwoning? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk meteen alle bekende aanbieders waaronder Allianz en nowGo die schade als gevolg van water, brand, vandalisme, storm afdekken.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Binnen 5 minuten afsluiten

Goedkope inboedelverzekering DAK mei 2024

Door middel van een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Je bent gedekt tegen schade door bijv. vandalisme, diefstal, water, brand, inbraak. Je moet dan denken aan bijv. een defecte computer. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle eigendommen die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Bezittingen die vastgenageld zitten aan je woning dek je af met een opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter veel huishoudens beschikken wel over deze verzekering. Wie is er nu niet zuinig op kostbaarheden als platenspeler en sjaals? We onderscheiden 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Zoek jij een goedkope inboedelverzekering van DAK? Open meteen de vergelijkingstool. Vaak doe je dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Hollanders gaan voor een overzichtelijk verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In jouw verzekeringspakket vind je regelmatig de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker kan je dit combineren met brommerverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, reisverzekering, autoverzekering. Bedrijven zoals Bruns ten Brink + nowGo zijn expert op het gebied van eigen pakket verzekeringen. Bekijk ook: Bovag.

Voordelig

Lucrative pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Schade snel afgehandeld

Alles in 1 automatische incasso

Transparant en duidelijk

Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Jouw woning verdient een goede verzekering. Een opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een schuurtje zijn inbegrepen. Daardoor zorg je voor lagere kosten als je woning iets overkomt. De meeste hypotheekaanbieders hanteren het als een randvoorwaarde. Dankzij een (extra) uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schadeposten als hagelschade en rook. Meer zekerheid? Met een allrisk polis wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je de schade zelf maakt.

Brandverzekering

Kaarsen laten branden of gaslekken? Brand in de woning kan ook jou gebeuren. De kostenposten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Middels een brandverzekering dek je het risico van o.a. doorbranden van apparatuur. Schade van jouw bezittingen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.

Inbraak / Diefstal

Een inbraak in jouw huis is altijd een risico. De Roemeense methode of hengelen, het kan op zoveel manieren. Schade door diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: beschadigingen aan het huis en bijgebouwen regel je d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde spullen handel je af via de inboedel.

Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een hoosbui of een lekkende leiding. Typische schade is schade aan de vloer. Doorgaans worden dergelijke kosten vergoed via de opstal- of inboedelverzekering. Download de laatste polisvoorwaarden en ontdek welke kostenposten gedekt zijn.

Schade door storm

Soms hebben we te maken met een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. De consequentie kan zijn hevige schade. Een voorbeeld daarvan kan zijn een lek dag. Veelal gaat het om schade aan de buitenkant van het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt moet je rekening houden met een behoorlijk eigen risico tot wel €415.

Online een goedkope DAK woonverzekering afsluiten
Wil jij een betaalbare woonverzekering afsluiten die matcht met jouw woning? Onderstaand bekijk je meer informatie. Verzeker direct jouw huis met DAK gemakkelijk online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende opties als rechtsbijstand
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Selecteer het soort woning (bijvoorbeeld studio). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle verzekeringen die passen bij jouw ideaalplaatje. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket van DAK

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je een specifieke dekking mist. Handig: je kunt de DAK woonverzekering uitbreiden met diverse belangrijke aanvullende modules. Daarbij onderscheiden we: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Op deze pagina bekijk je nuttige adviezen (ook interessant: Blaricum, Hilversum en Rouveen).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is de glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel glas in huis? Een aanvullende glasdekking is voor huizen als dezegeen gek idee. Deze unieke dekkingbetaalt uit in het geval je van schade aan de glazen. Vergeet niet: zaken als een aquarium of smartphones zijn in de regel niet inbegrepen. Beschik je over een huurwoning? Lees het ondertekende contract of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Dan neem je een all-risk woonverzekering. Deze polis dekt bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat houdt in ook schade die jezelf veroorzaakt. Wel is dit alleen zo als het daadwerkelijk een ongelukje was. Voorbeelden van situaties:

  • Je stoot iemands Macbook van tafel
  • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
  • Je morst frisdrank over het tapijt vand e buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je complementeren met een erkende buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je aankopen niet alleen binnenhuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg. Hierbij gaat het dan om kostbaarheden die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Je moet dan denken aan een spelcomputer + viool. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: dikwijls heb je al een tablet verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden van DAK

Via een aansprakelijkheidsverzekering regel je schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Vaak onderscheidt men materiële schade en letselschade. Hierbij kan jij denken aan: besmeurde meubels en ook kosten op medisch gebied. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: deze verzekering vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, echter ook als dit te wijten is aan de kids of jouw hond. Het is niet wettelijk verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze producten vergoeden bedragen vanaf zo’n €1.500.000 oplopend tot €2.500.000. Bij veel aanbieders geldt er geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is beschikbaar vanaf €2,75 (per maand). Check ook Aon Direct.

DAK Rechtsbijstandverzekering
De module rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij problemen op juridisch gebied. Denk aan conflict over adoptie en verhalen van schade. Hierbij is het prettig dat je wordt geholpen waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er zijn meerdere opties.

   • Consument & wonen (bijv. conflict over adoptie)
   • Module werk (bijv. ontslag)
   • Woon-module (bijv. conflicten over erfrecht)
   • Module verkeer (bijv. conflict na autoschade)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen nogal (startend vanaf €31,40 t/m €25,65 per maand in mei 2024). Het bedrag komt tot stand door het type verzekering, het bedrag dat je wilt afdekken en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering DAK afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?