Wonen zonder je druk te maken? Vanzelfsprekend, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan ben je blij dat je verzekerd bent. Door gebruik te maken van de verzekeringsvergelijker ontdek je de goedkoopste of beste woonverzekering van Bovag. De woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal + inboedelverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Geen koopwoning maar een huurwoning? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle populaire maatschappijen als bijv. Europeesche en Verzekeruzelf.nl die schade als gevolg van inbraak, storm, brand, bliksem vergoeden.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Goedkope inboedelverzekering Bovag juli 2024

Met een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld door vandalisme, storm, diefstal, water, inbraak. Dit kan bijv. gaan om een beschadigde vloer. Met de term inboedel omschrijven we alle eigendommen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Kostbaarheden die je niet zomaar kunt meenemen vallen onder de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar de meeste gezinnen hebben ‘m wel afgesloten. Iedereen gaat voorzichtig om met spullen als tv en brommers? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wat is nu een een goedkope inboedelverzekering van Bovag? Begin direct met meteen de vergelijker van woonverzekeringen. Meer en meer doet men dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel gezinnen gaan voor een populair verzekeringspakket. Dan hebben we het over een totale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In een dergelijk verzekeringspakket zie je meestal de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Tevens sluit je dit tezamen af met reisverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeraars als Bruns ten Brink en REAAL Verzekeringen faciliteren deze pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: ASR Verzekeringen.

Laagste prijs

Extra pakketkorting

Korte lijnen met service

Online schade melden

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert de woning tegen schade door bijvoorbeeld brand en storm. Ook overige onroerende onderdelen als tuinhuisje zijn gedekt. Daardoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als jouw woning iets overkomt. Veel hypotheekverstrekkers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Aan de hand van een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij schadeposten als waterschade en omvallen van bomen. Dankzij een allrisk verzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.

Brandverzekering

Een te hoog gestookte haard of een gevallen strijkbout? Brand in de woning is altijd een risico. De kostenposten lopen al snel hoog op. Door middel van een brandverzekering dek je het risico van o.a. smeltschade. Schade van jouw inboedel dek je af met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken kan je verzekeren met de opstalpolis.

Diefstal en inbraak

Diefstal in jouw woning is altijd een risico. De Flippermethode of een cilinder uittrekken, dieven zijn zeer vindingrijk. Schade naar aanleiding van inbraak / diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: schade door inbraak aan jouw woning regel je met de opstalverzekering, en gestolen eigendommen regel je via het inboedel gedeelte.

Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een hoosbui en een kapot waterbed. Een mogelijke schadepost is laminaat dat moet worden vervangen. Meestal worden dergelijke kosten vergoed d.m.v. de opstal- of inboedelverzekering. Open de actuele polisvoorwaarden om te zien wat er wel en niet bij hoort.

Schade door storm

Heel soms hebben we te maken met een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor schade rondom het huis. Hierbij kan het gaan om o.a. schade aan het dak. Veelal gaat het om schade aan het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade kan er sprake zijn van een hoger eigen risico tot wel €455.

À la minute een goedkope Bovag woonverzekering afsluiten
Wil jij een goedkope woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw huis en wensen? Op deze pagina vind je meer informatie. Verzeker jouw het huis met Bovag moeiteloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheid
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Kies het type woning (bijvoorbeeld appartement). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning veilig? Bijv. het certificaat politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle woonhuisverzekeringen die rijmen met jouw ideaalplaatje. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket van Bovag

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je een specifieke dekking mist. Goed om te weten: men mag deze Bovag woonverzekering complementeren met meerdere nuttige aanvullende modules. Daarbij onderscheiden we: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina tref jij handige tips (of klik door naar: Barendrecht, Heerlen en Roosendaal).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor de glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel glas in huis? Een speciale glasverzekering is voor zulke huizen geen gek idee. Deze extra dekkingstaat je bij bij situaties van schade aan glas / ramen. Tip: zaken als een aquarium of smartphones worden niet meegenomen. Beschik je over een huurwoning? Raadpleeg het ondertekende contract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Overweeg dan een all-risk woonverzekering. Deze module dekt bijna alle schades. Dus ook schade die jezelf veroorzaakt. Wel gaat dit alleen op als het niet expres gebeurt. Voorbeelden van situaties:

  • Je stoot iemands vaas van tafel
  • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman
  • Je gooit wijn over de bank van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je nog completer maken met de buitenhuisdekking. Zo zijn alle eigendommen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg. We spreken hier van bezittingen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Hier gaat het bijv. om een fotocamera + een rollator. Pas op voor oververzekeren: wellicht beschik je al over een telefoonverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering van Bovag

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering regel je schades die je bij anderen veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan bezittingen en schade aan personen. Denk dan aan een kapotte vaas en ook medische kosten. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Handig: de aansprakelijkheid keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook schade aangericht door jouw partner of de kinderen. Je bent er niet toe verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze modules staan jou bij vanaf €1.100.000 tot wel €2.600.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering heb je al vanaf €2,85 per maand. Bekijk ook Allianz.

Bovag Rechtsbijstandverzekering
De module rechtsbijstand ondersteunt bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Je moet dan denken aan schade die iemand bij jou veroorzaakt en afgenomen rijbewijs. In dat geval is het belangrijk dat iemand jou bijstaat zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er zijn meerdere pakketten.

   • Consumenten-module(bijv. conflict met een bank)
   • Inkomensconflicten (bijv. bij ontslag)
   • Wonen (bijv. conflict over wonen)
   • Verkeer (denk aan in beslag genomen auto e.d. )

De maandelijkse premies lopen sterk uiteen (startend vanaf €29,00 tot wel €37,15 per maand in juli 2024). Het tarief komt tot stand door het type verzekering, het totaalbedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Bovag voor jou? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering