Woonverzekering BLG wonen

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelf, jouw bezit is je heel wat waard. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het prettig dat je een goede verzekering hebt. Door gebruik te maken van de verzekeringsvergelijker vind je de meest betaalbare of beste woonverzekering van BLG wonen. Het concept woonverzekering is een term voor een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Huur je? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk meteen alle grote maatschappijen zoals Delta Lloyd en REAAL Verzekeringen die schade door o.a. water, brand, storm, inbraak verzekeren.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Goedkope inboedelverzekering BLG wonen mei 2024

Met een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld door vandalisme, storm, diefstal, inbraak, water. Denk bijvoorbeeld aan schade aan een vloerkleed. Met inboedel bedoelen we alle kostbaarheden die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Spullen die die daadwerkelijk “vast” zitten behoren tot de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter veel huishoudens zijn in het bezit van zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met zaken als tafelkleden en Xbox? Bij veel verzekeraars kies je uit een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Zoek jij een goedkope inboedelverzekering van BLG wonen? Gebruik hiervoor meteen de vergelijker van woonverzekeringen. In veel gevallen gaat dit hand in hand, i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer Hollanders geven de voorkeur aan een populair verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en transparant. In jouw verzekeringspakket tref je meestal de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker kan je dit combineren met ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, autoverzekering, brommerverzekering. Verzekeraars als Centraal Beheer + Nederlanden van Nu hanteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Aon Direct.

Lage premie

Mooie pakketkorting

Centrale klantenservice

Snel geld op je rekening

Eén factuur

Grip op de kosten

Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade als gevolg van water, storm, brand en andere oorzaken. Ook overige onroerende onderdelen als de garage zijn inclusief. Hierdoor kom je niet voor enorme kosten te staan als jouw woning iets overkomt. Veel hypotheekverstrekkers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een (extra) uitgebreide polis ben je gedekt tegen kostenposten veroorzaakt door schade door wateroverlast of poging tot inbraak. Dankzij een all-risk polisheb je de meest complete dekking, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.

Brandverzekering

Kortsluiting of een kapotte koelkast? Een kleine of grote brand kan zomaar voorkomen. Dergelijke kosten zijn vaak enorm. Via een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schade door ontploffing. Brandschade aan jouw inboedel lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand kan je verzekeren met de opstalpolis.

Inbraak en diefstal

Diefstal in jouw woning kan ook jou gebeuren. Openwrikken of sloten hacken, er zijn allerlei opties. De kostenpost n.a.v. diefstal dek je af met een woonverzekering: braakschade aan jouw woning loopt d.m.v. de opstalpolis, en gestolen kostbaarheden handel je af via de inboedel.

Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Veel neerslag en gesprongen leidingen. Het gevolg kan zijn een kapotte wasmachine. Normaal gesproken worden dergelijke kosten vergoed middels de opstal/inboedelverzekering. Open de actuele polisvoorwaarden en achterhaal wat er inbegrepen is.

Stormschade

Af en toe hebben we te maken met een flinke storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn schade rondom het huis. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapotte goot. Veelal gaat het om schade aan jouw woning, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade werken verzekeraars met een hoger eigen risico tot wel €545.

Zonder problemen een goedkope BLG wonen woonverzekering afsluiten
Wil jij een goede woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw ideaalplaatje? Hieronder stuit je op meer informatie. Verzeker vandaag nog jouw onderkomen met BLG wonen gemakkelijk online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Markeer eventueel aanvullende opties als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Kies het type woning (kies bijv. voor woonboerderij). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen?
 8. Is jouw woning betrouwbaar? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle woonhuisverzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket van BLG wonen

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je een specifieke dekking mist. Adviezen: je kunt jouw BLG wonen woonverzekering nog persoonlijker maken met diverse praktische aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand doorzoek je bruikbare informatie (of ga verder naar Baarn, Heerhugowaard en Roermond).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een extra glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een speciale glasverzekering is dan aan te raden. Deze nieuwe polis verzekert bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Vergeet niet: spiegels, aquaria of mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Gaat het om een woning die je huurt? Lees de meest recente overeenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling verzekert bijna alle schades. Dat houdt in ook schade die jezelf veroorzaakt. Wel is dit alleen zo als iets per ongeluk gebeurt. Denk aan:

  • de hond maakt iets kapot
  • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
  • Je gooit een glas drinken over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je nog completer maken met de buitenhuisdekking. Op die manier zijn je aankopen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg. Het gaat hier om kostbaarheden die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Onder andere een smartphone of viool. Je bent al gauw oververzekerd: mogelijkerwijs hebben jullie al een telefoonverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering van BLG wonen

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor kosten van schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan spullen en schade aan het lichaam. Voorbeelden zijn een kapotte laptop + kosten op medisch gebied. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Handig: de aansprakelijkheid dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, echter ook als dit te wijten is aan gezinsleden, een logé of de kat. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar het is wel aan te raden. Dergelijke polissen bieden een dekking beginnend bij €1.350.000 tot ruim €3.950.000. Doorgaans geldt er geen eigen risico. Zo’n polis is beschikbaar vanaf €2,80 (betaling per maand). Wellicht interessant: Aegon.

BLG wonen Rechtsbijstandverzekering
De polis rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Je moet dan denken aan erfrechtgeschillen en conflict bij het bouwen van een huis. In dit soort gevallen kan het prettig zijn dat je advies krijgt zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er zijn grofweg 4 pakketten.

   • Consument & wonen (bijv. een webshop die niet levert)
   • Werk & Inkomen (bijv. sociale wetgeving)
   • Module Wonen (bijv. huur- en verhuurgeschillen)
   • Verkeer (denk aan verkeersongeluk)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis schommelen nogal (vanaf zo’n €27,95 tot wel €24,55 per maand in mei 2024). Het tarief wordt gebaseerd op de grootte van het pakket, het te verzekeren bedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering BLG wonen op maat? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?