Woonverzekering Zwiggelte Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €4,40 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelf, jouw bezit is je heel wat waard. Op het moment dat er iets voorvalt, dan ben je blij dat je een verzekering hebt afgesloten. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je de beste woonverzekering voor jouw huis in Zwiggelte. Het concept woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal + inboedelverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Beschik je over een huurhuis? Een opstalverzekering is dan overbodig. Bekijk en vergelijk hier alle erkende bedrijven als bijv. DAK en Univé die schade door bijvoorbeeld bliksem, inbraak, vandalisme, water (grotendeels) verzekeren.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Zwiggelte april 2024

Met een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Wat voor schade? Nou onder andere vandalisme, inbraak, water, brand, storm. Denk bijvoorbeeld aan een defecte wasmachine. De definitie van inboedel is alle kostbaarheden die niet vastgenageld zitten aan het huis. Eigendommen die aan het huis vastzitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar de meeste gezinnen zijn in het bezit van zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan kostbaarheden als fornuis en salontafel? In de regel kan je kiezen uit 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Overstappen naar een goede inboedelverzekering Zwiggelte? Begin direct met vandaag nog onze vergelijker! Meestal doe je dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer gezinnen kiezen voor een zogeheten verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een totale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en gemakkelijk te begrijpen. In jouw verzekeringspakket zitten vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Eventueel neemt men hierbij ook rechtsbijstand, gezinsongevallenverzekering, huisdierenverzekering, doorlopende annuleringsverzekering. Bedrijven zoals Bovag en Independer verkopen dergelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Zeegse verzekeringspakket.

Betaalbaar

Lucrative pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Adequate afhandeling

Alles in 1 automatische incasso

Transparant en duidelijk

woonverzekering-zwiggelte


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Midden-Drenthe? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Jouw woning verdient een goede verzekering. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade die hun oorsprong vindt in bijvoorbeeld brand en storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw schuur zijn afgedekt. Daardoor zul je veel financiële compensatie krijgen in het geval van schade. Veel hypotheekaanbieders hanteren het als een randvoorwaarde. Via een (extra) uitgebreide polis ben je gedekt tegen schade als waterschade of poging tot inbraak. Meer zekerheid? Met een all-risk verzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of een kapotte föhn? Brand in huis kan iedereen overkomen. Dergelijke kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Middels een brandverzekering dek je het risico van o.a. brandschade. Schade als gevolg van brand aan roerende zaken worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak en diefstal

Een huisbraak in Zwiggelte kan ook jou overkomen. Insluipen of hengelen via brievenbus, je kunt het zo gek niet bedenken. Jouw schade ten gevolge van inbraak / diefstal dek je af met een woonverzekering: schade na inbraak aan de woningwordt afgehandeld via de opstal, en ontvreemde spullen worden betaald via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Storm of het stukvriezen van waterleidingbuizen. Je kunt last krijgen van een onbruikbare wasmachine. Gewoonlijk wordt deze schade gedekt middels de opstal- of inboedelverzekering. Check jouw polisvoorwaarden en ontdek wat er inbegrepen is.


Stormschade

Maar zelden hebben we in Nederland een behoorlijke windstorm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met behoorlijke kostenposten. Hierbij kan het gaan om o.a. een lek dag. Vaak resulteert het in schade aan het huis zelf, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt geldt er vaak een verhoogd eigen risico tot wel €335.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Zwiggelte
Binnen een paar minuten een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw huis en wensen? Hierna vind je een handig stappenplan. Verzeker à la minute de woning in Zwiggelte gemakkelijk online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende opties als rechtsbijstandverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (bijvoorbeeld grachtenpand). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle woonhuisverzekeringen die aansluiten op jouw wensen. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Zwiggelte

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het is mogelijk dat je nog niet tevreden bent. Goed om te weten: je kunt de woonverzekering in Zwiggelte completer maken met diverse belangrijke aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder doorzoek je bruikbare specificaties (of check details over woonverzekering Warfhuizen afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heeft jouw huis veel ramen? Een dergelijke glasmodule is voor zulke huizen de moeite. Deze unieke dekkingbetaalt uit in het geval je van schade aan de glazen. Let op: spiegels en iPads dien je meestal apart te verzekeren. Woon jij in een huurhuis? Doorzoek in de huurovereenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Overweeg dan zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering dekt een breed scale aan schades. Hierop heb je ook recht bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Natuurlijk gaat dit alleen op als het hier een ongelukje betreft. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Je stoot iemands vaas van tafel
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst frisdrank over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis biedt nog meer dekking met een speciale buitenhuisdekking. Zo zijn je bezittingen niet alleen binnenhuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Drenthe). We spreken hier van eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Hier gaat het bijv. om filmapparatuur en viool. Je bent al gauw oververzekerd: misschien heb jij ook een tablet verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Zwiggelte

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor mogelijke schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan spullen en schade aan iemands gezondheid. Denk dan aan een deuk in de auto & fysiotherapie. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Let op: deze polis verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook schade aangericht door gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze verzekeringen verzekeren een bedrag van €1.500.000 oplopend tot €3.200.000. In de regel betaal je zelfs geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is beschikbaar vanaf €2,55 (betaling per maand). Wellicht interessant: Turien en Co afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Zwiggelte
Het product rechtsbijstand ondersteunt bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Je moet dan denken aan erfenis & conflicten over erfrecht. In dit soort gevallen is het erg fijn wanneer iemand jou bijstaat zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er bestaan meerdere varianten.

 • Consument & wonen (bijv. erfenis)
 • Inkomen & Werk (bijv. bij ontslag)
 • Woon-module (bijv. conflicten over huur)
 • Verkeer (bijv. conflict na autoschade)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis variëren significant (vanaf circa €30,45 tot en met €32,95 p/maand in april 2024). Het tarief komt tot stand door de gekozen dekking, het geldbedrag dat je verzekert, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Zwiggelte voor jou? Vind de goedkoopste pakketverzekering