Woonverzekering Zwaag Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €8,30 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Het is logisch, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het goed dat je een goede verzekering hebt. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool ontdek je de goedkoopste of beste woonverzekering voor inwoners van Zwaag. Een woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal- en een inboedelverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig jouw huis + jouw eigendommen. Beschik je over een huurhuis? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Vergelijk hier online alle populaire aanbieders als De Goudse en Turien en Co die schade door o.a. brand, bliksem, water, inbraak vergoeden.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • De beste pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Zwaag mei 2024

Door middel van een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Wat voor schade? Nou onder andere vandalisme, diefstal, storm, water, brand. Je kunt dan denken aan een defecte wasmachine. Met inboedel bedoelen we alle kostbaarheden die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die je niet zomaar kunt meenemen lopen via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter ruim 80% van de huishoudens hebben de inboedel wel verzekerd. Jij hecht toch ook waarde aan eigendommen als oven of Xbox? We onderscheiden drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Zwaag? Start à la minute’de vergelijkingstool. In de regel werkt dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer consumenten gaan voor een populair verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In een verzekeringspakket zitten meestal de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel neemt men hierbij ook autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, motorverzekering. Verzekeraars als ASR Verzekeringen en Zelf bieden de optie tot eigen pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Ysselsteyn verzekeringspakket.

Lage premie

Hoge pakketkortingen

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Eén factuur

Grip op de kosten

woonverzekering-zwaag


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Hoorn? Dan is dit je heel wat waard. Jouw woning verdient een goede verzekering. Jouw opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade voortkomend uit water, storm, brand en andere oorzaken. Let op: ook de onroerende goederen zoals schuur zijn inbegrepen. Via deze verzekering zorg je voor lagere kosten als je woning iets overkomt. Bekende hypotheek-bedrijven verstrekken geen geld zonder deze polis. Dankzij een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet voor hoge kosten te staan bij schadeposten als brand of poging tot inbraak. Bij een allrisk verzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een te hoog gestookte haard of brandstichting? Brand is altijd een risico. De kosten zijn vaak enorm. Door middel van een brandverzekering dek je schade af door o.a. schade door ontploffing. Schade van roerende zaken dek je af met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand dek je af met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een inbraak in Zwaag kan ook bij jou thuis gebeuren. Flipperen of de hengelmethode, er zijn allerlei opties. De schade die je oploopt door diefstal / inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan het huis handel je af middels de opstal, en gestolen bezittingen worden betaald via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een flinke regenbui of een lekkende kraan. Je kunt dan denken aan schade als een onbruikbare koelkast. Gewoonlijk wordt dit afgedekt door de inboedel- of opstalverzekering. Raadpleeg de actuele polisvoorwaarden en check wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Sporadisch hebben we in Nederland een fikse storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met een flinke schade. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapotte gevel. Meestal resulteert het in schade aan het dak of muren, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade kan er sprake zijn van een verhoogd eigen risico oplopend tot €650.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Zwaag
Eenvoudig een betaalbare woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw ideaalplaatje? Hierna ontdek je een aantal stappen. Verzeker vandaag nog jouw woning in Zwaag eenvoudig online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstandverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (bijvoorbeeld twee-onder-een-kapwoning). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Je checkt meteen alle woonverzekeringen die rijmen met jouw ideaalplaatje. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Zwaag

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed om te weten: je kunt jouw woonverzekering in Zwaag aanvullen met diverse handige aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina check jij aanvullende tips (of klik door naar: woonverzekering Wageningen afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een extra glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Een aanvullende glasdekking is in een dergelijke situatie geen gek idee. Deze extra verzekering betaalt uit bij gebroken glas. Advies: een mooie spiegel en mobiele telefoons zijn in de regel niet inbegrepen. Gaat het om een woning die je huurt? Lees de meest recente overeenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Kies dan voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze module dekt bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat houdt in ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Vanzelfsprekend gaat dit alleen op als het daadwerkelijk een ongelukje was. Voorbeelden van situaties:

 • Je stoot in een winkel iets om
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een kop koffie over een meubel van een vriend

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je uitbreiden met een buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn alle eigendommen niet alleen in huis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Noord-Holland). We spreken hier van kostbaarheden die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Hier gaat het bijv. om een tablet & een kinderwagen. Waak voor oververzekering: misschien heb je al een tablet verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Zwaag

Via een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor (financiële) schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Dit betreft schades van producten en letselschade. Denk dan aan een gebroken ruit + kosten op medisch gebied. Verwar dit niet met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Let op: deze polis betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook schade aangericht door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet wettelijk verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Dergelijke polissen staan garant voor een flink bedrag, vanaf €1.100.000 tot €2.800.000. Bij veel aanbieders geldt er geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is al af te sluiten vanaf €3,95 per maand. Bekijk ook Interpolis afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Zwaag
De polis rechtsbijstand ondersteunt bij juridische aanvaringen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict met een ziekenhuis & geschil met een verzekeraar. In dat geval wordt het als prettig ervaren dat je wordt geholpen zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Jij hebt de keuze uit grofweg 4 pakketten.

 • Consumenten-module(bijv. erfenis)
 • Inkomensconflicten (bijv. bij ontslag)
 • Woonconflicten (bijv. conflict met makelaar)
 • Verkeer (denk aan conflict over reparatie auto)

De premies per maand lopen sterk uiteen (startend vanaf €27,25 tot wel €29,50 per maand in mei 2024). Deze prijs vindt zijn grondslag in het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Zwaag voor jou? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?