Woonverzekering Britsum Een opstal- en/of inboedelverzekering al voor €5,75 per maand

Wonen zonder stress? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het fijn om een verzekering te hebben. Via de vergelijkingstool achterhaal je de beste woonverzekering voor inwoners van Britsum. Het concept woonverzekering is een verzamelnaam van een inboedel- en opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Huur je? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk meteen alle bekende bedrijven zoals bijvoorbeeld FBTO en Zelf die schade door bijvoorbeeld water, inbraak, brand, bliksem afdekken.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Interessante pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Britsum mei 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Dan kun je denken aan schade door o.a. storm, water, inbraak, vandalisme, diefstal. Dit kan bijv. gaan om een defecte wasmachine. Met inboedel bedoelen we alle kostbaarheden die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Spullen die aan het huis vastzitten dek je af met een opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Jij bent toch ook gehecht aan zaken als koffiezetapparaat en dressoir? In de regel kan je kiezen uit 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Britsum? Open à la minute’de woonverzekeringstool. In de regel doet men dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Nederlanders combineren de polissen en gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. Dan hebben we het over een zogenoemde pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en transparant. In zo’n verzekeringspakket vind je vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel is dit alles te combineren met reisverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeringsbedrijven als DAK of Lancyr hebben veel ervaring met deze pakket verzekeringen. Check ook: Bingelrade verzekeringspakket.

Lage premie

Lucrative pakketkorting

Centrale klantenservice

Adequate afhandeling

Duidelijkheid in maandkosten

Grip op de kosten

woonverzekering-britsum


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Leeuwarderadeel? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Jouw opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw koopwoning tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw schuur zijn afgedekt. Op basis daarvan wordt je financieel ondersteund als je woning iets overkomt. Alle grote hypotheken stellen zo’n polis verplicht. Dankzij een (extra) uitgebreide polis kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten n.a.v. stormschade of schroeischade. Via een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasdroger of een omgevallen lamp? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kosten voor herstel zijn niet mals. Met een brandverzekering dek je schade af door o.a. brandschade. Brandschade aan roerende zaken kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een huisbraak in Britsum kan ook jou gebeuren. Flipperen of de hengelmethode, er zijn allerlei mogelijkheden. Schade n.a.v. inbraak / diefstal kan je beperken met een woonverzekering: schade door inbraak aan het huis en bijgebouwen loopt met de opstalverzekering, de spullen die je kwijt bent lopen via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een defecte wasmachine en een gesprongen waterleiding. Typische schade is een kapotte wasmachine. Meestal wordt deze schade gedekt d.m.v. de inboedel/opstalverzekering. Bestudeer de voorwaarden van de polis en achterhaal wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Heel soms hebben we te maken met een serieuze storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor een flinke schade. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapot dak. In veel gevallen resulteert het in schade aan jouw woning, en loopt het via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade geldt er vaak een relatief hoog eigen risico tot circa €680.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Britsum
Vandaag nog een woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw ideaalplaatje? Onderstaand tref je meer informatie. Verzeker meteen het huis in Britsum zonder problemen online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstand
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Kies het type woning (bijvoorbeeld herenhuis). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle mogelijkheden die aansluiten op jouw eisenpakket. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Britsum

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat je een specifieke dekking mist. Onze adviseur: men mag deze woonverzekering in Britsum aanvullen met een paar handige aanvullende polissen. Je kunt denken aan: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand lees jij aanvullende info (of bekijk woonverzekering Albergen afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een all-risk glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heeft jouw huis veel ramen? Een speciale glasverzekering is voor zulke huizen vaak interessant. Deze additionele zekerheid verzekert bij gebroken glas. Vergeet niet: spiegels, aquaria of smartphones dien je meestal apart te verzekeren. Is de verzekering voor een huurhuis? Raadpleeg je huurcontract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Kies dan voor een all-risk woonverzekering. Deze module verzekert bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat houdt in ook schade die jezelf veroorzaakt. Vanzelfsprekend betaalt de verzekeraar alleen als het daadwerkelijk een ongelukje was. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • jouw hond bijt een bank kapot
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een kop koffie over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering biedt nog meer dekking met de buitenhuisdekking. Zo zijn alle eigendommen niet alleen thuis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Het betreft hier eigendommen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Je moet dan denken aan een navigatieapparaat + een verrekijker. Let op oververzekering: wellicht heb jij ook een tablet verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Britsum

Via een aansprakelijkheidsverzekering regel je schades die je bij anderen veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schades van producten en schade aan het lichaam. Je kunt denken aan behang dat moet worden vervangen + ziekenhuisverblijf. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: deze module verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook die van bijvoorbeeld jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet wettelijk verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Polissen staan jou bij variërend van €1.350.000 tot zo’n €4.600.000. BIj de meeste verzekeraars hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Deze module heb je al vanaf €3,80 p/maand. Ga verder naar London Verzekeringen.

Rechtsbijstandverzekering Britsum
Het product rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische problemen. Denk aan geschil met school van de kinderen of schade of letsel in verkeer. Hierbij kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat dit meteen een klap geld kost. Jij hebt de keuze uit een aantal verschillende mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. erfrechtgeschillen)
 • Module werk (bijv. studiefinanciering)
 • Woon-module (bijv. geschillen met de buren)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict met een schadehersteller)

De maandelijkse premies verschillen enorm (vanaf €28,95 tot en met €32,35 per maand in mei 2024). Het bedrag hangt af van de gekozen dekking, het totaalbedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Britsum op maat? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?