Woonverzekering Zuidwolde Jouw woning en/of inboedel verzekeringen vanaf €8,95 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Natuurlijk, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het fijn dat je verzekerd bent. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je de beste woonverzekering voor inwoners van Zuidwolde. Jouw woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal + inboedelverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus jouw huis, maar ook de spullen in huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle landelijke partijen als DAK en Unigarant die schade als gevolg van brand, storm, water, vandalisme vergoeden.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Zuidwolde februari 2024

Door middel van een inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld door inbraak, diefstal, vandalisme, storm, brand. Je kunt dan denken aan een kapotte koelkast. Onder inboedel verstaan we alle bezittingen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Kostbaarheden die je niet zomaar kunt meenemen behoren tot de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter veel huishoudens beschikken wel over deze verzekering. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met kostbaarheden als meubelen en iPhone? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Zuidwolde? Begin direct met à la minute’de woonverzekeringstool. In veel gevallen gaat dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal huishoudens geven de voorkeur aan een populair verzekeringspakket. Dan hebben we het over een zogenoemde pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en 1 overzichtelijke nota. In zo’n verzekeringspakket zie je bijna altijd de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Eventueel neemt men hierbij ook ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, motorverzekering, brommerverzekering. Aanbieders als Avéro Achmea of London Verzekeringen hebben veel ervaring met eigen pakket verzekeringen. Ook interessant: Wouwse Plantage verzekeringspakket.

Laagste prijs

Lucrative pakketkorting

Korte lijnen met service

Uitstekende online service

Alle premies op 1 factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-zuidwolde


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Bedum? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. De opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw eigen huis tegen schade door inbraak, brand of storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een schuurtje zijn afgedekt. Met zo’n polis kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Veel hypotheekaanbieders hanteren het als een randvoorwaarde. Via een (extra) uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door waterschade en schroeischade. Via een allrisk opstalverzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een te hoog gestookte haard of een kapotte föhn? Een kleine of grote brand kan ook jou gebeuren. De kosten zijn al snel erg hoog. Dankzij een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. blusschade. Schade als gevolg van brand aan jouw inboedel worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Zuidwolde is altijd een risico. De afbreekmethode of een deur of raam intrappen, je kunt het zo gek niet bedenken. De kostenpost door diefstal dek je af met een woonverzekering: schade door inbraak aan het huis loopt middels de opstal, en gestolen spullen lopen via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Omhoogkomend rioolwater of het stukvriezen van waterleidingbuizen. Typische schade is vochtplekken op de buur. Normaal gesproken wordt deze schade gedekt middels de woonverzekering (inboedel of opstal). Raadpleeg de laatste polisvoorwaarden en bekijk welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Zelden hebben we te maken met een behoorlijke windstorm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het kan resulteren in een flinke schade. Hierbij kan het gaan om o.a. losse dakpannen. In veel gevallen is het schade aan het huis zelf, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt moet je rekening houden met een behoorlijk eigen risico tot om en nabij de €685.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Zuidwolde
Binnen een paar minuten een woonverzekering afsluiten die matcht met jouw eisen? Hierna bekijk je een aantal stappen. Verzeker meteen jouw huis in Zuidwolde zonder problemen online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(dit kan zijn herenhuis). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet vervolgens alle verzekeringen die passen bij jouw wensen. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Zuidwolde

Aanvullende woonverzekeringen februari 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat er nog wat mist. Handig: jij mag de woonverzekering in Zuidwolde uitbreiden met een paar praktische aanvullende polissen. Veel gekozen opties zijn: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Op deze pagina bekijk jij handige specificaties (of check details over woonverzekering Waarland afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Een extra verzekering voor het glas is in dat geval vaak interessant. Deze additionele dekkingbetaalt uit bij situaties van schade aan glas / ramen. Belangrijk: spiegels en iPhones zijn meestal niet afgedekt. Heb je een huurwoning? Doorzoek in de huurvoorwaarden of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan neem je zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Hierop heb je ook recht bij schade die jezelf veroorzaakt. Natuurlijk geldt dit alleen als iets per ongeluk gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • Een kunstwerk laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst wijn over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering is uit te breiden met een speciale buitenhuisdekking. Op die manier zijn jouw spullen niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Drenthe). We spreken hier van spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Onder andere een spiegelreflexcamera + sieraden. Waak voor oververzekering: mogelijk beschik je al over een tablet verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Zuidwolde

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Het kan gaan om schades van producten en schade aan het lichaam. Je kunt denken aan een barst in het scherm of kosten van een ziekenhuis. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, deze sluit je af voor de auto of motor. Let op: deze polis keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, echter ook als dit te wijten is aan jouw partner of de kinderen. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze producten verzekeren een bedrag vanaf €1.000.000 tot €2.550.000. In de regel geldt er geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid heb je al vanaf €3,50 per maand. Bekijk ook FBTO afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Zuidwolde
De module rechtsbijstand ondersteunt bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Bijvoorbeeld bij conflict over erfenis & conflict met een schadehersteller. Dan is het prettig dat iemand jou bijstaat zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er zijn enkele mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met de gemeente)
 • Inkomen (bijv. conflict met het UWV)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflicten over huur)
 • Verkeer (bijv. conflict met een schadehersteller)

De maandelijkse premies verschillen enorm (beginnend bij €38,35 tot en met €28,30 per maand in februari 2024). De premie wordt gebaseerd op het type verzekering, het totaalbedrag en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Zuidwolde op maat? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering