Woonverzekering Zuid-Holland Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €4,85 per maand

Wonen zonder stress? Natuurlijk, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Met behulp van deze pagina vind je de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Zuid-Holland. De woonverzekering is een term voor een inboedel en opstalverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je eenvoudig jouw huis, maar ook de spullen in huis. Beschik je over een huurhuis? Een opstalverzekering is dan overbodig. Check en vergelijk hier alle populaire verzekeraars waaronder Europeesche en Unigarant die schade door bijvoorbeeld water, bliksem, vandalisme, inbraak dekken.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Zuid-Holland april 2024

Door middel van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door o.a. water, storm, diefstal, brand, vandalisme. Denk bijvoorbeeld aan een stukke koelkast. De definitie van inboedel is alle zaken die niet vastgenageld zitten aan het huis. Kostbaarheden die je niet zomaar kunt meenemen vallen onder de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter veel huishoudens hebben wel zo’n polis. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met eigendommen als afwasmachine en barbecue? Op dit gebied zijn er 3 type polissen all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wil jij een goede inboedelverzekering Zuid-Holland? Gebruik hiervoor à la minute’de vergelijker van woonverzekeringen. Meestal werkt dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer gezinnen gaan voor een handig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In een dergelijk verzekeringspakket zie je vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel neemt men hierbij ook brommerverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals EAG Assuradeuren + Turien en Co hanteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Zeijerveen verzekeringspakket.

Voordelig

Lucrative pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Adequate afhandeling

1 maandelijkse rekening

Transparant en duidelijk

woonverzekering-zuid-holland


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Zuid-Holland? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Jouw woning verdient een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade voortkomend uit bijvoorbeeld brand en storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals de carport zijn afgedekt. Op die manier kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Veel van de hypotheek-bedrijven hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door stormschade en schade door regen. Via een allrisk polis is bijna alles afgedekt, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een defect apparaat of gaslekken? Een kleine of grote brand kan ook jou gebeuren. De kosten lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. doorbranden van apparatuur. Schade als gevolg van brand aan jouw eigendommen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken gaat via de opstalpolis.


Inbraak

Een inbraak in Zuid-Holland is altijd een risico. Kerntrekken of de babbeltruc, dieven zijn zeer vindingrijk. De opgelopen schade door diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade door inbraak aan het huis en bijgebouwen regel je middels de opstal, en gestolen spullen regel je via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een lekke dakgoot of een gesprongen waterleiding. Een mogelijke schadepost is een onbruikbare droger. Gewoonlijk worden dergelijke kosten verzekerd door de opstal/inboedelverzekering. Download de condities van de polis om te zien in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Sporadisch hebben we te maken met een serieuze storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het kan resulteren in schade rondom het huis. Denk maar aan een kapotte gevel. In veel gevallen heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm moet je rekening houden met een relatief hoog eigen risico oplopend tot €580.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Zuid-Holland
Zonder problemen een woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw huis en wensen? Hierna stuit je op enkele handige tips. Verzeker meteen jouw woning in Zuid-Holland gemakkelijk online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende dekkingen als een all risk polis
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (kies bijv. voor grachtenpand). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk en BORG
 9. Je checkt meteen alle verzekeringen die aansluiten op jouw filters. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Zuid-Holland

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed om te weten: jij mag de woonverzekering in Zuid-Holland complementeren met meerdere interessante aanvullende modules. Veel gekozen opties zijn: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hieronder vind je praktische specificaties (of check details over woonverzekering Warten afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een speciale glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel ramen? Een speciale glasverzekering is voor huizen als dezehet overwegen waard. Deze mogelijke dekkingverzekert om de gevallen van schade aan ramen (glas). Let op: spiegels en smartphones worden niet meegenomen. Is de verzekering voor een huurhuis? Doorzoek in je huurcontract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze dekt bijna alle schades. Dit betekend ook: schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Uiteraard geldt dit alleen als het hier een ongelukje betreft. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Uw kind valt met de fiets tegen de auto van andere mensen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit rode wijn over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering biedt nog meer dekking met een buitenhuisdekking. Zo zijn je aankopen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Zuid-Holland). Het betreft hier eigendommen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Denk aan filmapparatuur of viool. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: misschien heb je al een ipad-verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Zuid-Holland

Via een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Het kan gaan om schade aan bezittingen en schade aan personen. Hierbij kan jij denken aan: een gebroken ruit + geneesmiddelen. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: deze polis verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook als dit gebeurt door de kids of jouw hond. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze verzekeringen vergoeden bedragen beginnend bij €1.100.000 tot ruim €4.350.000. Bij veel aanbieders geldt er geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is al af te sluiten vanaf €3,60 (per maand). Check ook Aegon pakket.

Rechtsbijstandverzekering Zuid-Holland
De verzekering rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan tuchtzaken of geluidsoverlast. Daarbij kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er zijn verschillende pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. geschillen binnen de familie)
 • Inkomensconflicten (bijv. arbeidsconflicten)
 • Woon-module (bijv. conflict met makelaar)
 • Verkeer-module (bijv. schade of letsel in verkeer)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis lopen sterk uiteen (beginnend bij €31,15 tot €31,05 per maand in april 2024). Het bedrag komt tot stand door de gekozen dekking, het totaalbedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Zuid-Holland vergelijken? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?