Woonverzekering Giethoorn Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €9,65 per maand

Wonen zonder stress? Natuurlijk, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan ben je blij dat je verzekerd bent. Via de verzekeringsvergelijker achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor jouw woning in Giethoorn. De woonverzekering is een pakket van een opstal- en een inboedelverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig jouw spullen en jouw huis. Beschik je over een huurhuis? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Check en vergelijk hier alle populaire partijen zoals Aon Direct en Lancyr die schade veroorzaakt door vandalisme, inbraak, storm, brand verzekeren.

 • Alle erkende aanbieders
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • De beste pakketpolissen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Giethoorn mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld door storm, water, inbraak, diefstal, vandalisme. Denk bijvoorbeeld aan een defecte wasmachine. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle eigendommen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Kostbaarheden die vastgenageld zitten aan je woning behoren tot de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij bent toch ook gehecht aan inboedel zoals glaswerk of wasdroger? In de regel kan je kiezen uit 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Giethoorn? Start meteen met meteen de vergelijker van woonverzekeringen. In de regel gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal gezinnen combineren de polissen en gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en transparant. In een dergelijk verzekeringspakket tref je meestal de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Soms kan je dit combineren met motorverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, brommerverzekering. Verzekeringsbedrijven als Delta Lloyd + Independer hebben veel ervaring met soortgelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Fluitenberg verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Adequate afhandeling

Alles in 1 automatische incasso

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-giethoorn


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Steenwijkerland? Dan is dit je heel wat waard. Hierbij hoort een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade die hun oorsprong vindt in inbraak, brand of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw bijgebouwen zijn inbegrepen. Op basis daarvan zul je veel financiële compensatie krijgen in het geval van schade. Veel van de hypotheek-bedrijven stellen zo’n polis verplicht. Door middel van een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij schadeposten als brand en schade door regen. Via een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Binnen roken of een omgevallen lamp? Brand is altijd een risico. De kosten voor herstel zijn vaak enorm. Via een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schade door ontploffing. Schade aan jouw bezittingen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak en diefstal

Een inbraak in Giethoorn is altijd een risico. Openwrikken of een cilinder uittrekken, het kan op zoveel manieren. De schade die je oploopt n.a.v. een inbraak dek je af met een woonverzekering: beschadigingen aan het huis handel je af met de opstalverzekering, en ontvreemde spullen worden betaald via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Een defecte wasmachine of een kapotte kit voeg. Het gevolg kan zijn onbruikbare apparatuur. Meestal worden dergelijke kosten verzekerd met jouw opstal- of inboedelverzekering. Open de laatste polisvoorwaarden en ontdek wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Heel soms hebben we te maken met een fikse storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het kan resulteren in schade aan jouw huis. Je kunt denken aan een gescheurde muur. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm moet je rekening houden met een relatief hoog eigen risico die oploopt tot €635.

Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten in Giethoorn
Wil jij een woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw eisen? Hierna stuit je op enkele handige tips. Verzeker à la minute het huis in Giethoorn gemakkelijk online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende dekkingen als de all risk verzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (dit kan zijn monumentaal pand). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet vervolgens alle woonverzekeringen die in lijn zijn met jouw eisenpakket. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Giethoorn

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Onze adviseur: je kunt jouw woonverzekering in Giethoorn aanvullen met diverse nuttige aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hieronder lees je bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Dijken afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een all-risk glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een dergelijke glasmodule is in een dergelijke situatie vaak interessant. Deze additionele polis is er in het geval je van schade aan de glazen. Tip: een mooie spiegel en mobiele telefoons worden niet meegenomen. Gaat het om een woning die je huurt? Raadpleeg je huurcontract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze polis betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Dat houdt in ook schades van eigen hand. Natuurlijk is dit alleen van toepassing als iets per ongeluk gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • Een iPhone laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst bier over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je complementeren met een speciale buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn je bezittingen niet alleen binnenhuis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Overijssel). Hierbij gaat het dan om bezittingen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Je moet dan denken aan een laptop en sportuitrusting. Let op oververzekering: dikwijls heb jij ook een tablet verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Giethoorn

Via een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan spullen en letselschade. Onder andere een deuk in de auto & ziekenhuiskosten. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Let op: de aansprakelijkheidsverzekering vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, echter ook als dit te wijten is aan kinderen, logés en huisdieren. Het is niet verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze producten bieden een verzekerd bedrag van €1.550.000 tot €2.800.000. BIj de meeste verzekeraars is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n polis is beschikbaar vanaf €3,40 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: EAG Assuradeuren dekking.

Rechtsbijstandverzekering Giethoorn
De verzekering rechtsbijstand ondersteunt bij juridische problemen. Denk aan conflict met het UWV en geschillen met de buren. In dat geval is het prettig dat je wordt geholpen zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Jij hebt de keuze uit een aantal verschillende modules.

 • Consument (bijv. geschil over ouderlijk gezag)
 • Module werk (bijv. tuchtzaken)
 • Woon-module (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Verkeer (denk aan conflict met een automobilist)

De premies schommelen nogal (startend vanaf €25,45 tot €35,80 per maand in mei 2024). Het tarief wordt gebaseerd op het type verzekering, het totaalbedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Giethoorn vergelijken? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?