Woonverzekering Wouterswoude Inboedel- en opstalverzekeringen, al voor €9,00 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Natuurlijk, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als je iets vervelends overkomt, dan is het prettig dat je verzekerd bent. Met behulp van de vergelijkingstool achterhaal je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor bewoners van Wouterswoude. Een woonverzekering is een combinatie van een inboedel + opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk meteen alle bekende partijen zoals bijvoorbeeld Allianz en Polis Direct die schade door o.a. bliksem, water, vandalisme, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Wouterswoude mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld diefstal, storm, inbraak, brand, vandalisme. Handig bijvoorbeeld in het geval van een stukke wasmachine. Met inboedel bedoelen we alle zaken die je zonder iets te breken kunt meenemen. Kostbaarheden die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen behoren tot de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar veel mensen beschikken wel over deze verzekering. Jij hecht toch ook waarde aan eigendommen als pc en cv-ketel? In de regel kan je kiezen uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Wouterswoude? Gebruik hiervoor à la minute’de vergelijkingstool. In veel gevallen doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Hollanders gaan voor een populair verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In zo’n verzekeringspakket zie je meestal de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Soms neemt men hierbij ook huisdierenverzekering, gezinsongevallenverzekering, rechtsbijstand, doorlopende annuleringsverzekering. Verzekeraars als ABN AMRO of Verzekeruzelf.nl werken met eigen pakket verzekeringen. Bekijk ook: Velsen-Noord verzekeringspakket.

Lage premie

Hoge pakketkortingen

1 account, 1 aanspreekpunt

Schade snel afgehandeld

1 maandelijkse rekening

Transparant en duidelijk

woonverzekering-wouterswoude


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Dantumadiel? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade veroorzaakt door water, storm, brand en andere oorzaken. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als bijgebouwen zijn inbegrepen. Met zo’n polis zorg je voor lagere kosten in het geval van een ongeluk. Bekende hypotheekaanbieders verstrekken geen geld zonder deze polis. Via een zogenaamde uitgebreide dekking ben je verzekerd voor kosten bijvoorbeeld door blikseminslag en rook. Meer zekerheid? Met een allrisk polis is bijna alles verzekerd, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Brand tijdens het koken of een omgevallen lamp? Brand in de woning is altijd een risico. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Via een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schade door ontploffing. Schade aan jouw inboedel worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraakverzekering

Een huisbraak in Wouterswoude is altijd een risico. De takjesmethode of Lock picking, er zijn allerlei mogelijkheden. De schade die je oploopt ten gevolge van een inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade na inbraak aan de woningwordt afgehandeld via de opstalverzekering, en ontvreemde bezittingen lopen via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een defecte wasmachine of een lek waterbed. Een mogelijke schadepost is vochtplekken op de buur. Normaal gesproken worden de kosten betaald via de woonverzekering (inboedel of opstal). Bestudeer de condities van de polis en check wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Sporadisch hebben we in Nederland een hevige storm. De definitie van storm is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met behoorlijke kostenposten. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapotte goot. Vaak gaat het om schade aan het dak of muren, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Bij schade door storm moet je rekening houden met een hoger eigen risico tot wel €405.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Wouterswoude
Direct een woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw huis en wensen? Onderstaand tref je een handig stappenplan. Verzeker jouw jouw huis in Wouterswoude eenvoudig online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Markeer jouw type woning (keuze uit opties als twee-onder-een-kapwoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle verzekeringen die matchen met jouw zoekopdracht. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Wouterswoude

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Goed nieuws: jij mag jouw woonverzekering in Wouterswoude aanvullen met een paar nuttige aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Verderop check jij bruikbare informatie (of ga verder naar woonverzekering Stavenisse afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heb je veel ramen? Een speciale glasverzekering is dan de moeite. Deze nieuwe polis verzekert bij gebroken glas. Opmerking: een mooie spiegel en mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Beschik je over een huurwoning? Bekijk in de huurvoorwaarden of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Ga dan zeker voor een all-risk woonverzekering. Deze verzekering is er voor vrijwel alle type schades. Dat houdt in ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Tevens wordt er alleen betaald als iets per ongeluk gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een Macbook laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst frisdrank over het tapijt van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis is uit te breiden met de buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn je aankopen niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om eigendommen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Je moet dan denken aan een filmcamera of een kinderwagen. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk bezit jij al een smartphone-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Wouterswoude

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan eigendommen en schade aan personen. Voorbeelden zijn een kapotte telefoon en ook ziekenhuisverblijf. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Tip: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook die van bijvoorbeeld de kids of jouw hond. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Polissen staan garant voor een flink bedrag, vanaf €1.150.000 oplopend tot €2.700.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €2,50 (betaling per maand). Wellicht interessant: ZLM.

Rechtsbijstandverzekering Wouterswoude
De rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan pensioenen & conflict met de buren. Dan is het belangrijk dat je wordt ondersteund zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Wij onderscheiden verschillende varianten.

 • Consument & wonen (bijv. conflict over erkenning van kinderen)
 • Inkomen (bijv. studiefinanciering)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Verkeer-module (bijv. conflict met een autodealer)

De premies per maand schommelen nogal (vanaf circa €27,70 tot en met €37,50 p/maand in mei 2024). Het tarief wordt gebaseerd op de modules, het totaalbedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Wouterswoude online afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering