Woonverzekering Workum Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €9,25 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als je iets vervelends overkomt, dan is het goed dat alles goed verzekerd is. Met behulp van onze vergelijker vind je de beste woonverzekering voor jouw woning in Workum. Jouw woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal en inboedelverzekering. Meestal wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Woon je in een huurhuis? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Check en vergelijk hier alle erkende verzekeraars als bijv. DAK en REAAL Verzekeringen die schade veroorzaakt door water, brand, storm, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Workum mei 2024

Dankzij een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Dan kun je denken aan schade door o.a. water, diefstal, vandalisme, brand, storm. Dit kan bijv. gaan om een kapotte TV. Met inboedel bedoelen we alle spullen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Spullen die die daadwerkelijk “vast” zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter ruim 80% van de huishoudens hebben de inboedel wel verzekerd. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met inboedel zoals spiegels of schoonmaakartikelen? In de regel kan je kiezen uit 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Workum? Begin direct met à la minute’de woonverzekeringstool. In veel gevallen doet men dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel huishoudens kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Dan hebben we het over een pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In jouw verzekeringspakket zie je doorgaans de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Tevens kan je dit combineren met motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering. Bedrijven zoals EAG Assuradeuren of Nederlanden van Nu werken met soortgelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Wieringerwaard verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Duidelijkheid in maandkosten

Grip op de kosten

woonverzekering-workum


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Súdwest-Fryslân? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Jouw woning verdient een goede verzekering. De opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade voortkomend uit bijvoorbeeld brand en storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een schuurtje zijn gedekt. Mede hiervoor kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als er iets gebeurt. Alle grote hypotheken verstrekken geen geld zonder deze polis. Aan de hand van een zogenaamde uitgebreide dekking ben je verzekerd voor kosten bijvoorbeeld door schade door wateroverlast en plundering. Bij een allrisk opstalverzekering is bijna alles verzekerd, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

In huis roken of een fout in het elektriciteitsnet? Brand is altijd een risico. Dergelijke kosten zijn al snel erg hoog. Dankzij een brandverzekering dek je schade af door o.a. schroeischade. Schade als gevolg van brand aan jouw bezittingen verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraakverzekering

Een huisbraak in Workum is niet leuk, maar kan gebeuren. De Flippermethode of de hengelmethode, er zijn allerlei mogelijkheden. Jouw schade vanwege inbraak / diefstal dek je af met een woonverzekering: braakschade aan het huis loopt via de opstalverzekering, en gestolen bezittingen worden betaald via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een defecte wasmachine en een kapotte leiding. Typische schade is een kapotte vloer. In de regel worden dergelijke kosten vergoed met jouw inboedel/opstalverzekering. Check jouw polisvoorwaarden om te zien wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Soms hebben we te maken met een fikse storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn behoorlijke kostenposten. Bijvoorbeeld door een lek dag. Meestal gaat het om schade aan het dak of muren, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm moet je rekening houden met een behoorlijk eigen risico tot om en nabij de €460.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Workum
Wil jij een woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw eisen? Hieronder vind je een aantal stappen. Verzeker jouw jouw onderkomen in Workum zonder problemen online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende mogelijkheden als glasverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (keuze uit opties als woonboerderij). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Borg certificaat.
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die passen bij jouw ideaalplaatje. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Workum

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je een specifieke dekking mist. Onze adviseur: jij mag jouw woonverzekering in Workum nog persoonlijker maken met verschillende nuttige aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina vind jij bruikbare details (of bezoek info over woonverzekering Velsen-Zuid afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een speciale glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een aanvullende glasdekking is dan de moeite. Deze additionele verzekering betaalt uit in het geval je van schade aan de glazen. Voorwaarden: spiegels, aquaria of smartphones zijn in de regel niet inbegrepen. Heb je een huurwoning? Raadpleeg je huurcontract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan ga je voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze extra keuze betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Dat houdt in ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Tevens is dit alleen zo als het daadwerkelijk een ongelukje was. Denk aan:

 • Een telefoon laten vallen
 • Jij maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst wijn over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je complementeren met de buitenhuisdekking. Via deze module zijn de kostbaarheden niet alleen binnenhuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Friesland). Het gaat hier om spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Denk aan een e-reader en een gehoorapparaat. Waak voor oververzekering: mogelijk heb je al een ipad-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Workum

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de kosten van schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Er zijn 2 soorten schades: schade aan spullen en schade aan het lichaam. Voorbeelden zijn krassen op de auto + het eigen risico van de andere partij. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Let op: deze polis keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door de kids of jouw hond. Het is 100% vrijblijvend, maar is toch wel aan te raden. Dergelijke polissen vergoeden bedragen vanaf zo’n €1.100.000 tot wel €3.550.000. Meestal hoef je geen eigen risico te betalen. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €4,00 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Zelf dekking.

Rechtsbijstandverzekering Workum
De rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. conflict over arbeidsvoorwaarden of conflicten over erfrecht. In dit soort gevallen wordt het als prettig ervaren dat iemand jou bijstaat waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Jij hebt de keuze uit verschillende pakketten.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met een reisbureau)
 • Inkomen & Werk (bijv. conflict over jouw functie)
 • Module Wonen (bijv. conflict over wonen)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict over verzekering)

De maandelijkse premies schommelen enorm (startend vanaf €34,10 tot en met €30,40 per maand in mei 2024). De premie wordt gebaseerd op de gekozen dekking, het geldbedrag dat je verzekert, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Workum afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering