Woonverzekering Muntendam Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €7,90 per maand

Wonen zonder stress? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het fijn dat je verzekerd bent. Aan de hand van de verzekeringsvergelijker tref je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor bewoners van Muntendam. Een woonverzekering is een pakket van een inboedel + opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je eenvoudig niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Beschik je over een huurhuis? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk hier alle bekende maatschappijen waaronder Allianz en Klaverblad die schade door bijvoorbeeld inbraak, water, storm, bliksem afdekken.

 • Alle erkende aanbieders
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Muntendam maart 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld door diefstal, storm, vandalisme, brand, inbraak. Handig bijvoorbeeld in het geval van een kapotte wasmachine. De definitie van inboedel is alle spullen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Eigendommen die vastgenageld zitten aan je woning vallen onder de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar veel Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Iedereen gaat voorzichtig om met kostbaarheden als meubilair of Xbox? Op dit gebied zijn er drie smaken: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Muntendam? Gebruik hiervoor direct onze vergelijker! Meestal gaat dit hand in hand, i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Hollanders combineren de polissen en gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een totale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In een verzekeringspakket zie je bijna altijd inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker is dit alles te combineren met brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering. Verzekeraars als ABN AMRO + ZLM hanteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Meerstad verzekeringspakket.

Betaalbaar

Lucrative pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Adequate afhandeling

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-muntendam


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Menterwolde? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. De opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade voortkomend uit brand, storm en inbraak. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw tuinhuisje zijn afgedekt. Daardoor kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan in het geval van schade. De meeste hypotheekverstrekkers verplichten deze polis. Met behulp van een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door hagelschade of ontploffing. Dankzij een allrisk polis is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Binnen roken of een smerige schoorsteen? Brand rondom de woning is altijd een risico. De kosten hiervan zijn vaak enorm. Dankzij een brandverzekering dek je schade af door o.a. schroeischade. Brandschade aan roerende zaken kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Muntendam kan zomaar gebeuren. Openwrikken of openbreken openslaande deur, dieven zijn zeer vindingrijk. Schade ten gevolge van diefstal / inbraak dek je af met een woonverzekering: schade aan jouw woning gaat met de opstalverzekering, en gestolen eigendommen regel je via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een lekke dakgoot / bevroren leidingen. Een mogelijke schadepost is een onbruikbare wasmachine. Meestal worden de kosten betaald door de inboedel/opstalverzekering. Bestudeer de condities van de polis en check in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Heel soms hebben we te maken met een behoorlijke windstorm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn een flinke schade. Denk maar aan missende dakpannen. Vaak heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm kan er sprake zijn van een relatief hoog eigen risico die oploopt tot €325.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Muntendam
Wil jij een woonverzekering afsluiten die past bij jouw huis en wensen? Hierna vind je een handig stappenplan. Verzeker vandaag nog jouw huis in Muntendam moeiteloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende modules als aansprakelijkheid
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Kies het type woning (keuze uit opties als etagewoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan het politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle verzekeringen die aansluiten op jouw filters. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Muntendam

Aanvullende woonverzekeringen maart 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je een specifieke dekking mist. Adviezen: je kunt de woonverzekering in Muntendam aanvullen met een aantal belangrijke aanvullende modules. Je kunt denken aan: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Verderop lees je praktische details (of bezoek info over woonverzekering Lambertschaag afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is de glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel ramen? Een dergelijke glasmodule is voor zulke huizen geen gek idee. Deze nieuwe polis staat garant om de gevallen van schade aan ramen (glas). Advies: zaken als een aquarium of iPads worden niet meegenomen. Woon jij in een huurhuis? Raadpleeg de huurvoorwaarden of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze betaalt uit bij bijna alle denkbare schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Uiteraard gaat dit alleen op als het niet expres gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • Uw hond bijt in het been van de postbezorger
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst wijn over de bank van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je nog completer maken met de buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn de kostbaarheden niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Groningen). Het betreft hier attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Denk aan een fotocamera & een gehoorapparaat. Let op oververzekering: mogelijkerwijs heb jij ook een smartphone-verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Muntendam

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor mogelijke schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. We hebben het hier vaak over materiële schade en persoonlijk letsel. Denk dan aan een onbruikbare bank of kosten voor medicatie. Het is iets anders dan een WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Tip: deze polis keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, echter ook als dit te wijten is aan jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze producten staan garant voor een flink bedrag, van €1.250.000 tot ruim €2.600.000. Doorgaans is er ook geen sprake van eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €2,50 (per maand). Check ook HEMA polis.

Rechtsbijstandverzekering Muntendam
Het product rechtsbijstand biedt support bij juridische problemen. Dit is relevant bij o.a. conflicten consumentenaankopen of huur- en verhuurgeschillen. In dit soort gevallen wordt het als prettig ervaren dat je advies krijgt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Je kunt kiezen uit meerdere varianten.

 • Consumenten-module(bijv. conflict over adoptie)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. pensioenen)
 • Module Wonen (bijv. conflict met verhuurder)
 • Verkeer (bijv. schade of letsel in verkeer)

De premies per maand lopen sterk uiteen (vanaf circa €26,20 tot €33,90 p/maand in maart 2024). De prijs hangt af van het type verzekering, het geldbedrag dat je verzekert, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Muntendam op maat? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?