Woonverzekering Meerstad Jouw woning en/of inboedel verzekeringen al vanaf €4,90 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Natuurlijk, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan ben je blij om een verzekering te hebben. Dankzij onze vergelijker ontdek je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw huis in Meerstad. Het concept woonverzekering is een term voor een inboedel en opstalverzekering. Niet zelden wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus jouw spullen en jouw huis. Heb je een huurwoning? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Check en vergelijk hier alle erkende aanbieders zoals Allianz en Nederlanden van Nu die schade veroorzaakt door storm, bliksem, brand, inbraak dekken.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Meerstad mei 2024

Dankzij een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld door brand, inbraak, storm, diefstal, vandalisme. Je kunt dan denken aan schade aan elektrische apparatuur. De definitie van inboedel is alle zaken die je zonder iets te breken kunt meenemen. Zaken die die daadwerkelijk “vast” zitten dek je af met een opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter de meeste Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Jij hecht toch ook waarde aan zaken als videorecorder of warmtepomp? We onderscheiden drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Zoek jij een goede inboedelverzekering Meerstad? Start meteen met meteen de vergelijkingstool. In de regel doe je dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Nederlanders kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een speciale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In het verzekeringspakket zitten meestal de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Soms sluit je dit tezamen af met autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering. Verzekeraars als EAG Assuradeuren en ING hebben veel ervaring met aantrekkelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Losser verzekeringspakket.

Lage premie

Hoge pakketkortingen

Eén aanspreekpunt

Uitstekende online service

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

woonverzekering-meerstad


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Slochteren? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Jouw woning verdient een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand en storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een schuurtje zijn verzekerd. Op basis daarvan zul je veel financiële compensatie krijgen in het geval van een ongeluk. De meeste hypotheek-bedrijven verstrekken geen geld zonder deze polis. Via een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet in de problemen bij kosten bijvoorbeeld door brand en omvallen van bomen. Dankzij een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasdroger of een kapotte föhn? Een kleine of grote brand kan iedereen overkomen. De kostenposten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Middels een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld gevolgschade. Schade aan jouw bezittingen lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Meerstad is niet leuk, maar kan gebeuren. De gaatjesboormethode of de hengelmethode, het kan op zoveel manieren. Jouw schade naar aanleiding van inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade na inbraak aan de woningloopt middels de opstal, en gestolen eigendommen regel je via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Lekkage aan de dakgoot en een gesprongen waterleiding. Je kunt last krijgen van schade aan de vloer. In de regel wordt dit afgedekt met jouw inboedel- of opstalverzekering. Check jouw condities van de polis om te zien wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Heel soms ondervinden we een fikse storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het gevolg kan zijn behoorlijke kostenposten. Je kunt denken aan een kapotte schutting. Vaak resulteert het in schade aan het dak of muren, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert geldt er vaak een hoger eigen risico tot om en nabij de €695.

Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten in Meerstad
Meteen een geschikte woonverzekering afsluiten die past bij jouw woning? Op deze pagina bekijk je bruikbare info. Verzeker meteen de woning in Meerstad eenvoudig online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende opties als de all risk verzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (kies bijv. voor vrijstaand). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Borg certificaat.
 9. Je checkt meteen alle verzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekopdracht. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Meerstad

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je nog niet tevreden bent. Advies: jij mag de woonverzekering in Meerstad completer maken met meerdere belangrijke aanvullende modules. Daarbij onderscheiden we: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder lees je praktische info (of bekijk woonverzekering Kinnum afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een all-risk glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel ramen? Een dergelijke glasmodule is voor huizen als dezede moeite. Deze unieke moduleis er bij situaties van schade aan glas / ramen. Vergeet niet: zaken als een aquarium of iPads tellen niet mee. Is de verzekering voor een huurhuis? Doorzoek in het ondertekende contract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Kies dan voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling staat garant voor bijna alle schades. Dat houdt in ook schades van eigen hand. Uiteraard is dit alleen van toepassing als het niet expres gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • Een iPhone laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit bier over het tapijt van een vriend

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je nog completer maken met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn jouw spullen niet alleen in je woning afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Groningen). We spreken hier van eigendommen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Onder andere een mobiele telefoon of viool. Waak voor oververzekering: dikwijls hebben jullie al een tablet verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Meerstad

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Dit betreft schade aan spullen en schade aan het lichaam. Onder andere een vlek op een meubel of fysiotherapie. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Handig: deze verzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook als dit gebeurt door kinderen, logés en huisdieren. Je bent er niet toe verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze modules bieden een verzekerd bedrag variërend van €1.550.000 tot €2.800.000. Vaak geldt er geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering heb je al vanaf €3,45 (betaling per maand). Wellicht interessant: Verzekeruzelf.nl afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Meerstad
De rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan conflict met een webshop en conflict met aannemer. Dan is het erg fijn wanneer je wordt geholpen zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er bestaan een aantal verschillende varianten.

 • Consument & wonen (bijv. conflict met bedrijven)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. als je werkgever failliet gaat)
 • Woon-module (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict over reparatie auto)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis zijn zeer wisselend (beginnend bij €38,05 t/m €33,70 p/maand in mei 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van het type verzekering, het bedrag dat je wilt afdekken en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Meerstad vergelijken? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?